דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

המטבח

"המטבח" תוכנית הריאלטי המדשדשת של ערוץ 2 המבוססת על פורמט אמריקאי ידוע מראש בשם "מטבחי הגיהינום" היא גרסה ישראלית של תחרות בישולים בסגנון ריאליטי שואו. במאמר הבא, נפרט אודות תוכנית הבישולים והריאליטי "המטבח" ונברר אודות המתכונים המנצחים של העונה הראשונה בתוכנית "המטבח".

על הסדרה "המטבח"

"המטבח" היא תוכנית הריאליטי התורנית של הערוץ המסחרי השני "קשת". "המטבח" שודרה בימי שני בשעה 21:00 בערוץ השני בשידורי "קשת". תוכנית "המטבח" מבוססת על הפורמט האמריקני המצליח hell s kitchen אותה מלווה השף הזועף גורדון רמזי. על תוכנית "המטבח" אמון השף הנודע עזרא קדם בעל מסעדת הגורמה המובילה "ארקדיה".

אישיותו הקשוחה של השף קדם, ניכרת היטב מבעד לעדשת המצלמה ומעניקה מנה גדושה של משמעת ושררה במטבח הכי תחרותי בארץ. חוקי המשחק בריאליטי התורני הנם ברורים לכל המשתתפים בתוכנית: על המטבח מנצח השף המקצועי עזרא קדם, המלווה את שנים עשר המתמודדים שנבחרו לקחת חלק במשחק הריאליטי הקולינארי. המתמודדים נחלקים לשתי קבוצות כאשר כל קבוצה מקבלת משימת בישול אותה עליהם לעבור בהצלחה יתרה, לפי החלטת השף הראשי.

התוכנית מתרחשת על סט מיוחד שנבנה לריאלטי הכולל מטבח מקצועי ומיני מסעדה, ובכל פרק מודח מתמודד אחד מן התחרות. הזוכה המאושר, כלומר: המתמודד האחרון ששרד את כל העונה יזכה במסעדה משלו בפיקוח השף קדם באילת. המטבח זכתה לביקורת רבה מצד המבקרים ואף קטפה כעשרים ואחד אחוזי רייטינג.

על השף עזרא קדם

עזרא קדם, הוא שף ומסעדן מקצועי ישראלי נודע. את אהבתו לתחום הקולינארי ספג עוד בבית אמו שם למד אודות סודות המטבח העיראקי. לאחר שסיים את שירותו הצבאי, נסע קדם ללמוד בישול מקצועי ב"קליפורניה קולינארי אקדמי" הנמצאת בסן פרנסיסקו. משם נסע ללימודים ב"פרנצ' קולינארי אינסטיטיוט" בעיר ניו יורק ואף עשה את הסטאג' המקצועי שלו במסעדת הפרובנס הנודעת של השף טום ולנטי הנקראת "אליסון אנד דומיניק".

בסיום הסטאג' חזר השף קדם לישראל ועבד במסעדת הגורמה של השף חיים כהן – "קרן". לאחר מכן בשנת 1995 פתח את מסעדת הגורמה הים תיכונית הירושלמית המובילה בישראל – "ארקדיה". אשר הוכתרה כאחת מן המסעדות הטובות ביותר בארץ לפי מעריב, הארץ ומדריך "מפה". בשנת 2008 נכנס קדם לעסקי הריאליטי והחל להנחות את הגרסה הישראלית לפורמט האמריקאי – "המטבח". "המטבח" חשפה את הקהל הישראלי לנבכי המטבח הישראלי המקצועי וכן חשפה את הצד הקשוח של קדם.

מתכונים מנצחים מהתוכנית "המטבח"

לאורך העונה של ריאליטי "המטבח" זכו הצופים להצצה נדירה אל מטבח הגורמה ומתכונים מנצחים לרבות:

  • תחת קטגוריית המנות הראשונות של "המטבח" תוכלו למצוא טרטר מוסר על מצע של מטבוחה, גספצ'יו פלפלים עם טרטר דניס ופרחי קישוא במילוי חזה אווז.
  • תחת קטגוריית המנות העיקריות של "המטבח" תוכלו למצוא פסטייה טלה עם פירות יבשים עם רוטב של תפוז ודבש תמרים ושקדי עגל על מצע של פטריות שמפיניון, וניוקי סולת ממולא בלחי עגל.
  • תחת קטגוריית קינוחים תוכלו למצוא: עוגת גבינה ולימון, פבלובה בליווי רוטב של פירות יער וכן מתכון מנצח של עוגת שוקולד מתקתקה.

תוכנית המטבח חשפה את הקהל לעשרות מתכוני גורמה מופלאים, שעשו חשק לעוד. "המטבח" הפך למעוז הקולינארי החביב על ישראלים רבים שלקחו את המטבח הביתי שלהם ברצינות בעקבות התוכנית. לסיכום, "המטבח" אומנם לא כבשה בסערה את הקהל הישראלי אך בהחלט סימנה עוד יעד של ריאליטי השמה דגש על הצד הקולינארי של החיים שמתחיל תמיד (איך לא ?) במונח "המטבח".

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון