דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

קינוחים

אין ארוחה בלי קינוח, זאת הרי אקסיומה. ואומנם, הדיאטטיים שבינינו וודאי יאשרו כי אין אתגר קשה יותר בדיאטה, מאשר היכולת לעמוד בפני המתוק המתוק הזה, שנקרא בימינו קינוחים.

קינוחים, היו מנת חלקו של האדם מאז ומעולם, אומנם בעבר היו אלה קינוחים טבעיים שהופקו מפרות מיובשים או דבשים, אבל העובדה הבסיסית היא כי קינוחים הם חלק בלתי נפרד ממזון האדם, הזקוק מדי פעם למנה מאופקת של סוכר.

מה פתאום קינוח?!?

נהוג לומר כי קינוחים הם "אליה וקוץ בה", שכן הם טומנים בחובם את כל הטוב שבעולם וגם את כל הרע, שהרי ידוע כי קינוחים מכילים הרבה סוכר, הם עתירי שומן וקלוריות, ובמרבית המקרים קינוחים מזיקים לבריאותינו.

אם כך, מהם היתרונות הטמונים באכילת קינוחים ? התשובה לכך היא כמובן אין סופית...

לקינוחים מייחסים סגולות פסיכולוגיות רבות, הקשורות לרוממות רוח כמובן, שיפור מצב הרוח, ניחום ברגעי משבר ודיכאון, תשוקה ועוררות מינית (במקרה של קינוחי שוקולד), אנדרנלין ומרץ, ועוד.

מלבד זאת, קינוחים מקנים לנו תחושה נפלאה של סיפוק ותענוג צרוף, המתחיל ומסתיים בחיוך שובב המרוח על פנינו כאילו היינו שוב זאטוטים קטנים תאבי סוכר ושוקולד.

אנחנו ממליצים להיכנע ליצר פעם בשבוע, ובשום פנים ואופן לא לוותר על הרגע המתוק והעילאי הזה, המכונה קינוחים, לטובת חיסכון בשומנים מיותרים (כי מדי פעם, גם לנו מותר...!).

אילו סוגים של קינוחים יש?

אם חשקה נפשכם במתכון מתוק להפליא של קינוחים, שיקפיץ כל אירוח סתמי לאירוע חגיגי, הרי שעליכם להתחיל במלאכת החיפוש אחר קינוחים מושלמים שיסבו אושר לכל המוזמנים, ויותירו חותם מתוק לנצח נצחים.

ישנם קינוחים רבים הקיימים בלקסיקון הקונדיטורי העולמי, לרבות: מבחר מתכונים של עוגות שמרים, דרך עוגות גבינה, עוגת שוקולד וגלידות, וכלה בשרבטים, מוסים, עוגיות שוקולד, ומיני מאפים מתוקים, כך שכל שנותר לכם לעשות כדי לכבוש את ליבם של האורחים הוא לבחור במנה אחרונה מפתיעה, ייחודית ומפנקת של קינוחים.

וטרם תתחילו במלאכה הקשה, מוטב שתדעו איזו קטגוריה של קינוחים אתם אוהבים. לשם כך, ריכזנו עבורכם את חמשת קבוצות הקינוחים הבאות:

  • שוקולד – תחת הכותרת של קינוחים אולטימטיביים נמצאים כמובן קינוחי השוקולד המנחמים, לרבות: טראפלס, פאדג', פרלינים, פונדוט שוקולד, עוגת שוקולד, כדורי שוקולד, פטיפורים, "בריגדרו" (קינוח ברזילאי המשלב בין שני מרכיבים מנצחים שוקולד וריבת חלב), בראוניז שוקולד, טריקולד, סופלה שוקולד, עוגות שוקולד, גלידת שוקולד, ועוד.
  • פירות – ישנם קינוחים רבים המבוססים על פירות או על עסיס של פירות, החל מ עוגיות גרנולה, דרך פאי פירות, וכלה במרק פירות, סלט פירות, או קומפוט.
  • קרמים – הכוונה לקינוחים המורכבים ממילוי או ציפוי של תערובת מתוקה, העשויה משמנת, חלמונים, חלב וסוכר וכוללת תוספות של שוקולד, וניל ופירות, כדוגמת: קרם שניט, מוסים למיניהם, פודינג, מלבי, קרם ברולה, פנקוטה, קרם ברולה, קרם בוואריה, ועוד.
  • מאפים מתוקים – קינוחים העשויים מבצק, בשילוב של שוקולד, חלב, פירות ומילויים מפתיעים אחרים הנאפים בתנור, כגון: עוגות, פאי, עוגיות, אקלייר, קוראסון, שטרודל, מאפינס, טארט, קאבוס, ועוד.
  • קינוחים העשויים מביצים - ישנם קינוחים העשויים מקציפה של ביצים בשילוב של סוכר ומרכיבים אחרים, כגון: מרנג, קרם אינגלז, אי צף, זביונה (קינוח איטלקי), סופלה, אלסקה.
  • קינוחים העשויים מקפא – ישנם קינוחים המורכבים משבבי קרח בתוספת של סוכר, מיצוי של פירות, חלב ועוד ויוצרים מרקם קפוא של גלידה או ג'לי, כגון: ג'לאטו, גלידה, שרבט, גרניטה.

לסיכומו של דבר, בין אם אתם אנשי השוקולד ובין אם אתם אנשי הבצק, קינוחים הם המנה הכי מפתה, מפנקת וטעימה על הצלחת. בואו למצוא מתכוני קינוחים שווים באתר המגזין "דרך האוכל".

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון