א' ב' ג' ד' ה' ו' ז' ח' ט' י' כ'
ל' מ' נ' ס' ע' פ' צ' ק' ר' ש' ת'
»

מסעדות שף בדרום

והנה סיפור אישי, על מסעדה קסומה בדרום

בבוקר יום שבת, החלטנו בן זוגי ואני, לרדת "היי דרומה לאילת" ולבקר במספר מסעדות שף בדרום, שהן מאסט לכל הרפתקן קולינארי ממולח.

את התחנה הקולינארית הראשונה, החלטנו לפצוח עם ארוחת בוקר מפנקת במיוחד במסעדת נתנאל שבמושב סגולה.

את ארוחת הבוקר המפנקת של נתנאל, התחלנו עם מנת פתיחה של טאפאס גבינה, שהורכבה משילוב של גבינות פרומעז, קממבר, פטה ושמנת, בלוויית זיתי קלמנטה, זיתים בכבישה ביתית, וכמובן לחם הבית המפורסם של נתנאל – פוקצ'ה חמה ופריכה, שהוגשה בליווי של שלושה מתבלים נהדרים.

עוד זה מדבר וזה בא, הוגשו אל שולחננו שתי מנות הדגל של הבוקר בנתנאל: קדירת השקשוקה החריפה, המורכבת מעגבניות, פלפלים וביצי משק טריות המוגשות לצד רוטב של טחינה, לבנה וזיתים, ואת ארוחת הבוקר הים תיכונית, המורכבת מחביתת פריטטה ושורה של מטבלים כגון: לבנה גלילית, טחינה, פלפלים קלויים, זיתים סוריים, סחוג חריף וסלט עגבניות טרי.

המנות היו מדויקות ונפלאות, והשאירו לנו מקום לקפה משובח וקינוח מתקתק של וופל בלגי, שנאפה במקום והגיע בליווי של פירות טריים, גלידה ביתית וקצפת עם הבזקים של מייפל ושבבים של אגוזי מלך. מנה, שחתמה את הארוחה בנשיקה.

ארוחת הבוקר של נתנאל, מלאה אותנו בכוחות מחודשים, וכך חזרנו ל"טרנטה", התנענו את האוטו, ושמנו פעמינו אל היעד הבא ברשימה של מסעדות שף בדרום (אשר אילץ אותנו לזגזג מן המסלול המקובל בדרך אילתה) ונסענו אשדודה לארוחת צהריים רומנטית במסעדת טרין, בניצוחו של השף יוסי סוויסה.

דקה עוברת, שעה חולפת והנה הגענו אל היעד המיוחל ברשימת מסעדות שף בדרום, אל מסעדת טרין היפה, השוכנת לחופי הים התיכון בחוף הקשתות באשדוד.

הפעם, החלטנו ללכת על מנות של דגים ופירות ים משובחים, כיאה ללוקיישן הנושק לים. הדרך למסעדה כנראה פתחה את תיאבונינו, שכן החלטנו להזמין שלוש מנות פתיחה, שהיו פשוט נפלאות, לרבות: מרק דגים ופירות ים, פילה ברבוניה בטמפורה ופנקו, שהוגש על מצע של עלים צעירים בליווי של רוטב טרטר, וסופלה תרד, שהוגש במילוי של גבינת סנט מור לצד עגבניות מוקפצות ורוטב של שמן זית ופסטו.

למנות העיקריות, הזמנו את מנת הפילה סלמון, שהוגשה ברוטב של שמנת ופטריות והייתה עטופה בשערות קדאיף. מנת השרימפס שהוגשה ברוטב של חלב קוקוס וג'ינג'ר כבוש, ומנת הדואט קלמרי ושרימפס, שהוגשה ברוטב פטריות. מנות דלוקס שהוכנו במקצוענות.

את החוויה הקולינארית המופלאה, חתמנו בקינוח מרענן ומופלא של עוגת יוגורט בופאלו ופסיפלורה, שהיה פשוט טעם גן עדן.

עוד זה מדבר וזה בא, וכבר סימנו שתי מסעדות שף בדרום על המפה. אבל ההרפתקאה הקולינארית, הייתה עדיין רחוקה מלהסתיים, שכן שמנו פעמינו אל העיר הדרומית המופלאה אילת, כדי לסיים את רשימת מסעדות בדרום.

את הערב הרומנטי בעיר הנמל התיירותית אילת, פתחנו בביקור במסעדת השף האקסקלוסיבית של מלון הרודס. את ארוחת הערב פצחנו בליווי של שתי כוסות יין המערה ומנת פתיחה של סופלה שורשים בליווי רגו פטריות ושום טימין – מנה מופלאה שהתחלקה מצוין עם היין המשובח. למנה העיקרית, בחרנו במנת הטורטליני פורצ'יני ופורטבלו, שהוגשה בליווי של ראשי אספרגוס וקציפה ירוקה, ובמנת הפילה אינטיאס, שהוגשה בליווי של פירה שורשים וסלקים צלויים. לקינוח הלכנו על מנת הקרם דבש ואניס, שהגיעה בליווי של גלידת רום מדהימה.

הנה עוד סימון ברשימת מסעדות שף בדרום הושלם, ואנחנו חתמנו את החוויה עם רשימה של מתכונים מנצחים מבית מסעדות שף בדרום, וצנחנו היישר אל תוך הכר המזמין, באחד ממגוון צימרים בדרום. לסיכומו של יום, אין מה לדבר מסעדות שף בדרום הותירו בנו רושם נהדר וטעם של עוד...