א' ב' ג' ד' ה' ו' ז' ח' ט' י' כ'
ל' מ' נ' ס' ע' פ' צ' ק' ר' ש' ת'
»
 

לביבות תפוחי אדמה:

 

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה הנחשבות למאכל חג חנוכה מסורתי קלאסי, הפכו במרוצת השנים למתכון מנצח בקרב מסעדות שף רבות ברחבי הארץ.

מדובר במאכל פשוט וקל להכנה האהוב מאוד על ילדים (מלבד כאמור מתכון כדורי שוקולד האהוב ביותר על ילדים).

במאמר הבא, תוכלו לקבל מידע מקיף על לביבות תפוחי ה אדמה.

אילו סוגי לביבות תפוחי אדמה לחנוכה ישנן?

לביבות קלוריות

אחד מהנושאים הכאובים העולים במהלך חג החנוכה הוא נושא הקלוריות. מדובר בחג הרווי בשמן וקלוריות כששניים ממאכליו המרכזיים של החג הם: סופגניות מתוקות וכאמור לביבות תפוחי האדמה.

לביבת תפוח האדמה הקלאסית המסורתית מכילה כ- 200 קלוריות וכוללת כמות מכובדת של שומן, פחמימות, כולסטרול וחלבונים. לעומת זאת, לביבה דיאטטית אפויה המבוססת על ירקות היא לא רק בריאה יותר אלא בעלת ערך תזונתי גבוה יותר, כיוון שהיא לא מטגנים אותה בשמן.

לביבות של שפים

עם התפתחות התעשייה הקולינארית הישראלית, שפים ישראלים שדרגו מנות מן המטבח היהודי המסורתי והעניקו להן טוויסט קולינארי, כדוגמת: לביבות הבטטה של מסעדת השף אורנה ואלה, לביבות אהרוני ולביבות חלב הסויה של השף שאול בן אדרת.

טיפים להכנת לביבות משובחות

מתכון לביבות תפוחי אדמה, תירס ועירית

המצרכים הדרושים להכנת 22 לביבות עם תפוחי אדמה, תירס ועירית:

שליש חבילה של עירית טריה, שלושה תפוחי אדמה שטופים וקלופים, שני קלחי תירס שטופים, תשע כפות גדושות של קמח תופח, שמן לטיגון, שני ביצים, מלח ופלפל שחור גס גרוס.

אופן הכנת הלביבות:

לסיכום, לביבות תפוחי אדמה הן מתכון מנצח המתאים לאירוח ביום חול ובחג החנוכה.