דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

לביבות תפוחי אדמה

לביבות תפוחי אדמה הנחשבות למאכל חג חנוכה מסורתי קלאסי, הפכו במרוצת השנים למתכון מנצח בקרב מסעדות שף רבות ברחבי הארץ.

מדובר במאכל פשוט וקל להכנה האהוב מאוד על ילדים (מלבד כאמור מתכון כדורי שוקולד האהוב ביותר על ילדים).

במאמר הבא, תוכלו לקבל מידע מקיף על לביבות תפוחי ה אדמה.

אילו סוגי לביבות תפוחי אדמה לחנוכה ישנן?

  • לביבות תפוחי אדמה מתוקות – מדובר במתכון לביבות לו מוסיפים סוכר, תרמיל וניל, פירות, קרמל, מייפל ושאר רטבים מתקתקים. גרסאות מומלצות של לביבות מתוקות הן הבאות: לביבות תפוחי עץ מתוקות, לביבות בננה, לביבות פנקייק ולביבות גבינה וצימוקים.
  • לביבות בשר – במידה ונמאס לכם משגרת לביבות תפוחי האדמה במהלך חג החנוכה, תוכלו להגיש גל לביבות בשר ותפוחי אדמה, לביבות חזה אווז ותפוחי אדמה או לביבות ירק ובשר.
  • לביבות דיאטטיות מתפוחי אדמה – הלביבות ידועות שימצה בגין היותן מאכל לא דיאטטי בעליל, המכיל שמן וקלוריות לרוב. אולם תתפלאו, לאורך השנים פיתחו מתכונים דלי קלוריות למתכון הלביבות האהוב, כגון: לביבות תפוחי אדמה אפויות ואפילו לביבות אורז. הסוד כאמור, טמון בהיעדר השמן והטיגון.
  • לביבות תפוחי אדמה וגבינה – אלו הן לביבות פריכות וטעימות המוגשות בתוספת של רוטב על בסיס שמנת וגבינות, לרבות: לביבות גבינה ברוטב יוגורט ועירית, לביבות גבינת פטה, פרמז'ן, מוצרלה וקשקבל, לביבות ברוטב שמנת חמוצה ועירית ולביבות ברוטב שמנת ושום.
  • לביבות ירקות – אלו הן לביבות המבוססות על רסק מטוגן של ירקות, כגון: לביבות בצל, לביבות פטריות, לביבות תרד, לביבות קישואים, לביבות כרובית, לביבות חצילים, לביבות כרישה, לביבות תירס, לביבות עשבי תיבול ולביבות חומוס.

לביבות קלוריות

אחד מהנושאים הכאובים העולים במהלך חג החנוכה הוא נושא הקלוריות. מדובר בחג הרווי בשמן וקלוריות כששניים ממאכליו המרכזיים של החג הם: סופגניות מתוקות וכאמור לביבות תפוחי האדמה.

לביבת תפוח האדמה הקלאסית המסורתית מכילה כ- 200 קלוריות וכוללת כמות מכובדת של שומן, פחמימות, כולסטרול וחלבונים. לעומת זאת, לביבה דיאטטית אפויה המבוססת על ירקות היא לא רק בריאה יותר אלא בעלת ערך תזונתי גבוה יותר, כיוון שהיא לא מטגנים אותה בשמן.

לביבות של שפים

עם התפתחות התעשייה הקולינארית הישראלית, שפים ישראלים שדרגו מנות מן המטבח היהודי המסורתי והעניקו להן טוויסט קולינארי, כדוגמת: לביבות הבטטה של מסעדת השף אורנה ואלה, לביבות אהרוני ולביבות חלב הסויה של השף שאול בן אדרת.

טיפים להכנת לביבות משובחות

  • אם בא לכם לצאת משגרת מתכוני הלביבות הקלאסיים הסטנדרטיים, לכו על שילובים של ירק ועשבי תיבול להכנת לביבות מופלאות, כגון: לביבות כרובית ושמיר, לביבות דלורית וכוסברה, לביבות בטטה ועירית, לביבות בצל, פטרוזיליה ופטה, לביבות זוקיני ופרמז'ן ועוד.
  • הקפידו לסנן היטב את הנוזלים מן התערובת העיסתית, בכדי להבטיח כי לביבות תפוח האדמה תצאנה פריכות יותר.
  • הקפידו להוסיף פלפל, מלח וסוכר לפני טיגון הלביבות.
  • בכדי שטעמי העיסה יתגבשו היטב יש להניח את תערובת הלביבות בתוך המקרר למשך רבע שעה.
  • בכדי ליצור צורת מושלמת של לביבות מתפוחי אדמה יש להכניס את עיסת הלביבות אל תוך שקית זילוף ולצקת את העיסה בצורה עיגול על גבי המחבת.

מתכון לביבות תפוחי אדמה, תירס ועירית

המצרכים הדרושים להכנת 22 לביבות עם תפוחי אדמה, תירס ועירית:

שליש חבילה של עירית טריה, שלושה תפוחי אדמה שטופים וקלופים, שני קלחי תירס שטופים, תשע כפות גדושות של קמח תופח, שמן לטיגון, שני ביצים, מלח ופלפל שחור גס גרוס.

אופן הכנת הלביבות:

  • תחילה, יש לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומלח, עד אשר המים רותחים ותפוחי האדמה הופכים רכים. לאחר שתפוחי האדמה מוכנים יש להניח אותם במסננת לצינון למשך כרבע שעה ולהעבירם אל מעבד המזון.
  • כעת, יש להוסיף את הביצים, העירית והקמח התופח אל תוך מעבד המזון עד אשר מתקבלת מחית אחידה, מוצקה וחלקה.
  • יש להוציא את מיכל מעבד המזון ולהניחו על גבי משטח העבודה. יש לבשל את קלחי התירס בתוך סיר עם מים רותחים ולהפריד גרגרי התירס מהקלחים.
  • יש להוסיף פלפל שחור ומלח לפי הטעם.
  • יש לחמם על אש גבוהה שמן קנולה בגובה של חצי סנטימטר בתוך מחבת גדולה.
  • יוצקים את עיסת לביבות תפוחי אדמה, תירס ועירית אל תוך מזלף ויוצקים לביבה עגולה אל תוך המחבת.
  • כאשר הלביבות מזהיבות ומשחימות יש להוציאן מן השמן ולהניח על גבי נייר סופג.
  • הצעת הגשה: תוכלו להגיש את לביבות תפוחי האדמה, תירס ועירית לצד רוטב יוגורט ועירית.

לסיכום, לביבות תפוחי אדמה הן מתכון מנצח המתאים לאירוח ביום חול ובחג החנוכה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון