דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

מתכוני פסטה

היום החלטתי שאני הולכת לבשל לחברי ארוחת גורמה איטלקית על טהרת מתכוני פסטה בלבד. חושבים שזה היה קל ? כלל וכלל לא, אבל שווה את הטרחה לנוכח התוצאה המדהימה של פסטה מופלאה.

אין מה לעשות המטבח האיטלקי הוא אחד המטבחים היותר טעימים בעולם, המורכב משלל ניחוחות, תבלינים, טעמים וכמובן מגוון סוגי פסטה, לרבות: פסטה ספגטי, פסטה לינגוויני, פסטה רביולי, פסטה ניוקי, פסטה קנלוני, פסטה טורטליני, פסטה פוזילי ועוד. מתכוני פסטה יש בשפע, אבל רציתי ללכת על מתכוני פסטה גורמה שיעשו לי ולאורחי חגיגה איטלקית בפה.

אם כן, ניגשתי למלאכה, הפשלתי שרוולים ויצאתי למסע וירטואלי ברשת למציאת מתכוני פסטה מנצחים. החלטתי שלא משנה מה, פסטה תהייה על שולחני ויהי מה, וכך קרה שבחרתי במספר מתכוני פסטה איטלקיים ומשובחים, מבין מגוון מתכונים של פסטה באינטרנט.

ארוחת פסטה מופלאה תוכננה בקפידה והורכבה מערב רב של מתכוני פסטה, לרבות: מנת פתיחה של סלט פסטה עם חצילים וגבינת פטה, לצד רוטב פסטו אגדי בליווי לחם פוקאצ'ה ורוזמרין איטלקי. המנה העיקרית כללה פסטה פרפקטו טרוטולה ברוטב של תרד וגבינה כחולה משמינה. ולמנת הקינוח מצאתי מתכון מופלא של פסטה רביולי שוקולד בליווי של רוטב תותים.

לאחר שרקמתי את החזון לארוחת הגורמה האיטלקית שלי, שנבנתה על טהרת מתכוני פסטה, יצאתי לי למסע קניות קדחתני בשווקים התל אביביים, ורכשתי לעצמי סחורה מופלאה של פסטה טובה, מגוון ירקות טריים, תבלינים וגבינות לרוטב פסטה.

אגב, אל תוותרו על יין משובח לצד מתכוני פסטה, אני החלטתי ללכת על הטופ שבטופ: יין אדום יבש של יקבי המערה מבציר 2003, שהולך מצוין עם פסטה, ומשלב ניחוחות של עץ אלון קלוי, פטל ופרי אדום, מעט שוקולד ווניל, הפיתוי המושלם לארוחת גורמה ביתית של פסטה איטלקית.

וכעת ניגש למלאכה, הכנת ארוחת מתכוני פסטה גורמה שלי.

מתכון סלט פסטה עם חצילים וגבינת פטה משובחת

אין כמו מנת פתיחה בסגנון סלט פסטה המכיל את כל המרכיבים האיטלקיים האיכותיים בכדי לפתוח את התיאבון, לבניית ארוחת פסטה מושלמת. מדובר בסלט פשוט ונפלא, והרי לכם הוראות ההכנה לארוחת פסטה.

החומרים הדרושים לסלט פסטה: להכנת סלט פסטה זה, המתאים לארבעה עד שישה סועדים, תזדקקו למצרכים הבאים: חציל בינוני החתוך לקוביות קטנות, 500 גרם שבלולי פסטה פרפקטו של אסם, כף קמח, חצי כוס שמן תירס, חצי כף של מלח.

להכנת פסטה תזדקקו: לעשרים עגבניות שרי חתוכות לחצי, עשרים זיתים שחורים מגולענים, כף עלי אורגנו או זעתר טריים, שליש כוס של פטרוזיליה קצוצה גס, חמישים גרם צנוברים קלויים, שליש כוס של עלי בזיליקום, חצי כפית פלפל צ'ילי, 400 גרם של גבינת פטה החתוכה לקוביות.

לרוטב סלט פסטה תזדקקו: לכפית סוכר, שליש כוס של מיץ לימון טרי, שלושת רבעי כוס של שמן תירס, כפית סוכר, כפית חרדל דיג'ון, פלפל שחור גרוס ומלח.

אופן ההכנה:

  • תחילה, יש להניח את קוביות החציל במסננת כשמתחתיה צלחת עמוקה ולהמליחם. אחר כך יש להניח צלחת קטנה מעל וללחוץ בכדי להוציא את כל נוזלי החציל, ומניחים לחצילים לנוח במשך שעה.
  • שנית, יש לבשל את שבלולי פסטה פרפקטו בהתאם להוראות הכנת פסטה של היצרן, לסנן ולהעביר את פסטה המוכנה לקערה עמוקה.
  • שלישית, יש להעביר לתוך צנצנת זכוכית אטומה את כל מרכיבי הרוטב לסלט פסטה, ולנער היטב. לאחר מכן יש לצקת את הרוטב על גבי פסטה ולערבבה.
  • רביעית, יש לחמם שמן בתוך מחבת. כעת יש לקחת את קוביות החציל ולנגבם היטב בנייר סופג, לאחר מכן יש לקמח את החצילים ולטגנם בתוך השמן החם, עד לקבלת גוון זהוב ולהניח על גבי נייר סופג.
  • חמישית, יש להוסיף לקערת פסטה זיתים, עשבי תיבול, עגבניות, צנוברים, קוביות החציל, ואת גבינת הפטה ולערבב.
  • לבסוף, יש לזרות מעט פלפל צ'ילי ולהוסיף את הרוטב מעל. ווואלה סלט פסטה מוכן, בתיאבון!

מתכון פוקאצ'ה ורוזמרין

לצד סלט פסטה הגשתי לחם פוקאצ'ה עם רוטב פסטו משובח שגרם לכולם לפיק ברכיים אמיתי מרוב שהוא היה כל כך טעים.

המצרכים הדרושים:

להכנת הפוקאצ'ה בניחוח רוזמרין, תזדקקו למצרכים הבאים: כף מלח, כף סוכר, קילוגרם קמח, 80 גרם של שמרים טריים, שתי כפות רוזמרין טרי קצוץ, שמונה כפות של שמן זית איכותי, מלח גס, שתי כוסות מים פושרים ושתי כפות של שמן זית המעורבבות עם שתי כפות המים.

להכנת רוטב הפסטו תזדקקו למצרכים הבאים: ארבע שיני שום, שתי כוסות דחוסות של עלי בזיליקום טריים, 80 גרם של גבינת פרמזן מגוררת, שלושת רבעי כוס שמן זית, פלפל גרוס ומלח גס וחמישים גרם של צנוברים קלויים.

אופן הכנת הפסטו:

תחילה יש לשים את השום, הריחן, גבינת הפרמזן, הצנוברים, הפלפל הגרוס והמלח במעבד המזון למשך חצי דקה, ואז יש להוסיף את השמן בהדרגה תוך העיבוד עד אשר מתקבלת תערובת אחידה. וואלה...רוטב הפסטו מוכן. ניתן להגיש בצלוחית קטנה ולקשת במעט צנוברים מלמעלה.

אופן הכנת הפוקאצ'ה:

  • ראשית, יש לערבב בתוך קערה את השמרים, הסוכר והקמח. ואחר כך להוסיף את הרוזמרין והמלח ולהוסיף בהדרגה את המים והשמן, תוך כדי לישה. יש לעבד את הבצק עד אשר הוא נהיה גמיש וחלק.
  • שנית, יש לכסות את הבצק עם מגבת לחה ולהניחו במקום חמים עד אשר הוא תופח ומכפיל את נפחו.
  • שלישית, לאחר שהבצק תפח יש לחכות לתפיחה נוספת במשך כחצי שעה.
  • יש לחלק את הבצק לשני חלקים ולהשטיחו על גבי משטח עבודה מקומח, וליצור עיגולים בגודל של 25 עד 30 סנטימטרים.
  • יש לשמן תבנית אפייה או לרפדה עם נייר אפייה ולהשהות את הבצק לתפיחה במשך חצי שעה.
  • יש לחמם את התנור לחום של 220 מעלות.
  • הבזיקו מלח גס על גבי הבצק וצרו גומות בבצק באמצעות האצבעות. אחר כך צקו את השמן המהול עם המים מעל הבצק ואפו אותו למשך 25 דקות עד אשר הוא מזהיב. בתיאבון!

לאחר שסיימתי את מלאכת ההכנה של סלט פסטה ופוקאצ'ה למנה הראשונה, התחלתי במלאכת הכנת פסטה למנה העיקרית והקינוח.

התחלתי עם מנת פסטה ייחודית לעיקרית, שכללה פסטה פרפקטו טרטולה ברוטב תרד וגבינה כחולה.

מתכון פסטה טרטולה בליווי רוטב תרד וגבינה כחולה:

מדובר במנת פסטה מנצחת, שכבשה את האורחים והיא מתאימה לשמונה סועדים:

החומרים הדרושים:

שלא כמו מתכוני פסטה קשים, במקרה הזה מדובר במתכון גורמה מנצח ופשוט להפליא, והרי המצרכים הדרושים: שלוש כפות של שמן זית, שתי שיני שום קצוצות, 500 גרם פסטה פרפקטו טרוטולה של אוסם מבושלת ומסוננת, 250 עלי תרד רעננים, שטופים וחתוכים לרצועות רחבות, 250 מיליליטר של שמנת מתוקה, כוס רצועות של בצלי שאלוט, שלוש כפות של שמן זית, סלסלת פטריות פורטבלו (250 גרם) קטנות ופרוסות, 30 גרם של חמאה, קורט סוכר, פלפל שחור גרוס ומעט מיץ לימון, כוס של אגוזי מלך הקצוצים גס, 125 עד 150 גרם של גבינת גליל כחולה ומפוררת.

אופן ההכנה:

  • תחילה, יש לחמם את החמאה והשמן בסיר רחב ולטגן בו את השום, הבצל והצ'ילי למשך כארבע דקות על גבי אש בינונית.
  • אחר כך, יש להוסיף את פטריות הפורטובלו, ולטגן תוך כדי ערבוב למשך ארבע עד חמש דקות.
  • לאחר מכן, יש להוסיף את התרד ולטגנו, לתבל ולערבב את כל המרכיבים יחדיו במשך שלוש דקות ולהעביר את התערובת לסיר פסטה.
  • לבסוף יש להרתיח את השמנת המתוקה בתוך סיר קטן ולתוכו טורפים את הגבינה ומדללים באמצעות הוספת מחצית ממי פסטה, ולהמתין כשתי דקות. אחר כך, יש לצקת את הרוטב על גבי פסטה ולערבב תוך כדי חימום עדין. לסיום, יש להוסיף את התיבול ולבזוק מעל פסטה את אגוזי המלך. בתיאבון!

וכשמאחורי שני מתכוני פסטה מוצלחים, העברתי הילוך והגברתי את הקצב לכיוון מנת הקינוח החלומית שלי: פסטה מסוג רביולי שוקולד בליווי רוטב תותים. אם חשבתם כי יש רק מתכוני פסטה מלוחים הרי שטעיתם, מדובר באחד ממתכוני פסטה האיטלקיים המופלאים שנוצרו אי פעם.

מתכון פסטה רביולי שוקולד בליווי רוטב תותים מנצח

המצרכים הדרושים להכנת בצק פסטה רביולי הם הבאים:

250 גרם של קמח, שתי כפות של אבקת סוכר, חצי כפית מלח, שתי ביצים, חצי כפית מלח ורבע כוס של מים פושרים.

למילוי פסטה רביולי תזדקקו למצרכים הבאים:

ביצה להברשה ונוטלה.

לרוטב התותים תזדקקו למצרכים הבאים:

מיץ מחצי תפוז, סלסלת תותים, בין שניים לשלוש כפות סוכר.

אופן ההכנה:

  • תחילה, יש להכין את בצק פסטה. לשם כך, יש לערבב את המלח, הקמח ואבקת הסוכר יחדיו ולהוסיף את הביצים, ולעבד את הכול עד אשר נוצרת תערובת פירורית. אחר כך מוסיפים את המים בהדרגה עד אשר מתקבל לנו בצק אחיד וחלק, שיש לעטפו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר.
  • לאחר מכן, יש להכין את רוטב התותים. לשם כך, יש להכניס את כל מרכיבי הרוטב לתוך מעבד מזון ולטחון. לאחר מכן יש להעביר את התערובת לתוך סיר קטנטן ולבשל במשך כעשר דקות תוך כדי פעולת בחישה לסירוגין על סף נקודת הרתיחה, עד אשר הרוטב נהיה סמיך דיו.
  • כעת, יש לקמח את משטח העבודה באבקת סוכר ולרדד את הבצק פסטה עד ליצירת שכבת עלה דקה (ניתן לעשות זאת במכונת פסטה), ולחלקו לשניים.
  • אחר כך, יש למשוך עלה פסטה אחד במעט ביצה טרופה ולהניח כפית של נוטלה במרכזו של כל רביולי. כעת, יש לכסות את גבעות הנוטלה עם עלה פסטה שני ולהדקו סביב גבעות הנוטלה.
  • לאחר מכן, יש לקרוץ עיגולים באמצעות כוס קטנה או לחתוך לריבועים קטנים באמצעות סכין.
  • יש להרתיח מים המהולים בקורט של מלח, ולבשל את פסטה רביולי למשך ארבע דקות, ולסנן.
  • יש להמיס מעט חמאה בתוך מחבת ולטגן קלות את פסטה רביולי עד להזהבתו.
  • לבסוף, יש לצקת את רוטב התותים לתוך צלחת עמוקה ועל גבי הרוטב יש להניח פסטה רביולי ולבזוק אבקת סוכר מעל. בתיאבון!

אז זהו, תאמינו או לא, כל מתכוני הפסטה היו הצלחה כבירה וזיכו אותי בתואר מלכת פסטה אולטימטיבית.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון