דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

עוגות גבינה

עוגות גבינה הן לא רק תאווה לעין ולחיך הן גם עשירות בסידן ובחלבון, כך שבאופן כללי מכל רפרטואר עוגות הקרם העשירות, מדובר בעוגה בעלת ערך תזונתי עשיר.

במאמר הבא, נרכז מידע על עוגות גבינה וכן נעניק לכם מתכון משובח של עוגת גבינה ותותים מנצחת.

עוגות גבינה – ההיסטוריה מדברת בעד עצמה

לעוגות הגבינה עבר עשיר ומלכותי של ממש, שכן את עוגות הגבינה הראשונות בעולם נהגו להגיש ביוון העתיקה עוגות גבינה במהלך המשחקים האולימפיים. מאז נחשבת עוגת הגבינה לאחד מהקינוחים הקלאסיים האהובים ביותר בעולם.

לאפות עם הילדים עוגות גבינה

אם אתם מחפשים פעילות חווייתית ומהנה לילדים לקראת עונת החגים הקרבה, אנו ממליצים לכם לאפות עוגת גבינה קלה עם הילדים. מדובר בפעילות קלה, נגישה וכזו שתעסיק את הקטנטנים להרבה שעות איכות עם ההורים. כל שעליכם לעשות הוא לבחור מבין מגוון רחב של מתכוני עוגות גבינה, לרבות: עוגת גבינה שוקולד, עוגת גבינה פירורים, עוגת גבינה פירות, עוגת שכבות גבינה, פאי גבינה ועוד עוגות גבינה.

מתכון עוגת גבינה עם תותים, שוקולד לבן ואגוזים

את המתכון המשובח הזה לקחתי מהשף של מסעדת הדסון עמיר אלון, מדובר באחת מ עוגות גבינה המשובחות שיש וגם הקלות ביותר להכנה. מעבר לטעמה ולמרקמה העשיר, הרי שמדובר בעוגה בעלת מרקם עשיר וערך תזונתי גבוה.

על ערכה התזונתי של עוגת גבינה ותותים קלאסית

רבות נאמר בשבחה של העוגה הלבנה העשירה. אומנם, מדובר באחת מהעוגות העשירות בערכן הקלורי, אולם יחד עם זאת, מדובר גם באחת העוגות העשירות מבחינת הערך התזונתי שלהן. ואם בעוגת גבינה ותותים עסקינן הרי שהמרכיבים הדומיננטיים בעוגה זו – הגבינה והחלב עשירים בסידן ובחלבון, החשובים מאוד לבניית רקמות הגוף, עצמות הגוף, בריאות השיניים, הפעלת שרירי הגוף, מנגנון קרישת הדם ועוד. כמו כן, המרכיב המשני של עוגת הגבינה – התותים נחשבים לא רק לפרי יפה וטעים אלא גם מזין מאוד. התות דל בקלוריות, אך עשיר בויטמינים ומינרלים כגון: ויטמין C, ויטמין A, ויטמין B12, מגנזיום, סידן, אשלגן, סלניום וזרחן ואפילו עשיר בסיבים תזונתיים. התות ידוע כפרי בעל סגולות חיטוי, המגביר ומעודד את הפרשות חלב האם, מונע צפדינה, מדלל את הדם, גורם משתן ובעל איכויות קוסמטיות.

ולאחר שהבנו כי מדובר בעוגה עם ערך תזונתי גבוה, ניגש לשלה המעניין של המאמר – אפיית עוגות גבינה.

המצרכים הדרושים להכנת עוגות גבינה עם תותים ושוקולד לבן:

250 מיליליטר של שמנת מתוקה, מאה גרם של שוקולד לבן איכותי, ארבעה עלי ג'לטין, מאה עשרים גרם אבקת סוכר, שתי יחידות גרידה של קליפת לימון, שני מיכלי תות שדה שטוף וטרי (בלי העוקץ), 750 גרם של גבינה לבנה 5%, מאתיים גרם של שבבי אגוזי מלך, חצי כוס של רוטב תותים העשוי מריבת תותים ומים חמים.

אופן ההכנה:

  • תחילה, יש לחמם את התנור לחום בינוני נמוך של כ –C°160.
  • אחר כך, יש להמיס את השוקולד בתוך סיר בן מארי או במיקרוגל ולהיזהר שלא לחממו יתר על המידה.
  • לאחר שהשוקולד נמס, יש לערבבו יחד עם שבבי האגוזים. את התערובת יש למזוג לתוך תבנית אפיה לאפות למשך שמונה דקות עד אשר התערובת מזהיבה, מוציאים ומניחים לקירור.
  • כעת יש להקציף את מיכל השמנת המתוקה ולשמור במקרר. לאחר שהקצפת התקררה יש לערבבה יחד עם 250 מ"ל של שמנת, גבינה, סוכר וגרד של לימון. מערבבים הכל יחדיו עד ליצירת מרקם אחיד וחלק ללא גושים.
  • אחר כך יש להשרות את הג'לטין בתוך קערה עם מים קרים. במקביל יש לחמם 150 מיליליטר של שמנת עם הג'לטין הרך עד אשר כל התערובת נמסה לחלוטין.
  • יש לערבב את הג'לטין יחד עם תערובת הגבינות ולקפל לתוכה את הקצפת שקוררה.
  • את התערובת המוכנה יש לצקת אל תוך תבנית עוגות גבינה וליישרה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  • את התערובת המוכנה יש להכניס למקרר למשך שש שעות, עד אשר ציפוי העוגה ייקרש ויתייצב.
  • לאחר שש שעות יש להוציא את העוגה מן המקרר ולהציב פרוסות של תותים על גבי העוגה ולהזליף רוטב תותים מעל ולהגיש בליווי של משקה קפה איכותי, בתיאבון!.

לסיכום, אם גם אתם מחובבי ז'אנר עוגות גבינה אנו ממליצים לכם להכין את מתכון עוגת הגבינה והתותים ולזכות לתשואות ומחמאות.

לעוד מתכוני עוגת גבינה במגזין דרך האוכל

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון