דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

כדורי שוקולד

כדורי שוקולד נחשבים לאחד מן הקינוחים הבסיסיים והפשוטים ביותר להכנה. מדובר בכדור של אנרגיה שוקולדית הנמס בפה ויוצר טעם נפלא של עוד...

במדריך הבא, תוכלו למצוא שני מתכונים מנצחים לכדורי שוקולד איכותיים.

על כדורי השוקולד

כדורי השוקולד נחשבים לאחד מן הקינוחים הפופולאריים והאהובים ביותר על ילדים. מדובר במתכון בסיסי וקל להכנה המבוסס בעיקר על תערובת של חלב, קקאו, סוכר וביסקוויטים. כיום, ישנן גרסאות שונות של מתכוני כדורי שוקולד, כדוגמת: כדורי הטראפלס הצרפתיים, כדורי הבריגדיירו הברזילאים וכדורי הצ'וקולד בול השוודים.

מתכוני כדורי שוקולד

אין כמו נחמת כדורי השוקולד הקטנים והעגולים לאותם רגעים קשים בחיים. אז בדיוק לשם כך, אספנו למענכם שני מתכונים מנצחים לכדורי שוקולד משודרגים: האחד מברזיל והשני מצרפת. תיהנו!.

מתכון כדורי שוקולד טראפלס

הטראפלס הם כדורי שוקולד שהומצאו בצרפת מתוך קווי דמיון משותפים עם פטריות הכמהין הנדירות בטעמן ובמציאתן.

המצרכים הדרושים להכנת חמישים כדורי טראפלס הם: חבילת קוקוס, 300 גרם של שוקולד מריר איכותי (66% אחוזי קקאו), שלושים גרם של חמאה, מיכל של שמנת מתוקה, שתי כפיות של ליקר אמרטו, אבקת קקאו ואגוזים טחונים.

אופן הכנת כדורי שוקולד טראפלס:

  • תחילה, יש להמיס את השוקולד בתוך סיר בן מארי למשך כחצי דקה, עד אשר השוקלד נמס בצורה חלקית.
  • אחר כך יש להרתיח בתוך סיר קטן את השמנת המתוקה.
  • לאחר שהשמנת רתחה, עליכם לצקת את השמנת אל מרכז סיר השוקולד ולערבב את התערובת עד אשר היא נהיית אחידה ומבריקה.
  • אחר כך, יש להרחיב את פעולת הערבוב עד אשר השוקולד נמס לחלוטין.
  • בשלב זה יש להוסיף את הליקר והחמאה ולקרר את התערובת למשך כשעה.
  • לפני שעיסת השוקולד הופכת לקשה, עליכם להתחיל במלאכת הגלגול: הציבו משטח של קקאו, משטח של קוקוס ומשטח של אגוזים וגלגלו את כדורי שוקולד על גבי הציפוי הנבחר.
  • יש לאחסן את הכדורים בתוך צנצנת סגורה במקרר ולפני ההגשה יש להוציא את הכדורים ולהגישם בטמפרטורת החדר. בתיאבון!.

מתכון לכדורי שוקולד ברזילאים – בריגדיירו

בריגדיירו הוא כדור שוקולד ברזילאי הנחשב למעדן פופולארי בברזיל, אשר הומצא בשנות הארבעים של המאה העשרים בעקבות הפוליטיקאי ואיש הצבא אדוארדו גומס.

המצרכים הדרושים להכנת כדורי השוקולד הברזילאיים – בריגדיירו, הם הבאים: שלושים גרם של חמאה, קופסא של חלב מרוכז, כף של אבקת קקאו וסוכריות לקישוט בצבע שוקולד.

אופן הכנת כדורי הבריג דיירו:

  • תחילה, יש לצקת אל תוך סיר את החלב המרוכז.
  • אחר כך, יש להוסיף את קוביות החמאה ואת אבקת הקקאו.
  • את התערובת יש לבשל על גבי אש נמוכה, תוך כדי בחישת העיסה, עד אשר נוצר חוט דק וארוך באמצעות כף.
  • יש לקרר את התערובת בתוך המקרר.
  • לאחר שהתערובת התקררה, יש לשמן את הידיים ולהתחיל במלאכת גלגול הכדורים על גבי משטח של סוכריות שוקולד חומות.
  • לבסוף, מסדרים את כדורי הבריג דיירו על גבי מגש ומגישים. בתיאבון!.

לסיכום, אם אתם מחפשים פעילות כייפית ומהנה לילדיכם הכינו איתם כדורי שוקולד מתוקים.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון