א' ב' ג' ד' ה' ו' ז' ח' ט' י' כ'
ל' מ' נ' ס' ע' פ' צ' ק' ר' ש' ת'
»

סלטים

עם העלייה במודעות לטרנד הבריאות, עולה החשיבות של אכילת סלטים בריאים ועשירים בירקות מדי יום. כיום, ניתן למצוא מגוון רחב של מתכוני סלטים העשויים להוות תחליף בריא ומשביע למנה העיקרית הבשרית. במאמר הבא, תוכלו למצוא מידע על סלטים ושני מתכונים על סלטים מנצחים.

על הסלט

סלט הוא תערובת של ירקות טריים (או פירות) המשולבים עם מיני קטניות, אגוזים, גבינות, בשר, עוף ודגים. סלטים מוגשים בדרך כלל כמנות פתיחה, כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית. המילה סלט שאובה מן המילה הלטינית Salata שפירושה הוא מלח (זאת לנוכח העובדה כי היו נוהגים להמליח את הירקות החתוכים במלח).

אילו סוגי סלטים ישנם?

באופן כללי, ישנם ארבעה סוגים עיקריים של סלטים:

כל מדינה והסלט שלה

לכל מדינה בעולם סלטים המאפיינים את המטבח המסורתי, לרבות: ביוון תוכלו לטעום סלט יווני הכולל: עגבנייה, מלפפון, בצל סגול, זיתים שחורים וגבינת פטה, בארה"ב תוכלו לטעום סלט וולדורף מתקתק, הכולל: ענפי סלרי, תפוח עץ, מיונז, לימון ואגוזי מלך, במרוקו תוכלו לטעום סלט מטבוחה, באיטליה תוכלו לטעום סלט איטלקי מסורתי כגון: סלט קפרזה או סלט פנזנלה ובישראל תוכלו לטעום את סלט הירקות הישראלי, הקצוץ דק.

אילו סוגי רטבים של סלטים ישנם?

בכדי להעשיר את חוויית הטעם בעת אכילת סלטים, נוהגים לתבל סלטים באמצעות שמנים ורטבים שונים המבוססים על שמן זית, מיץ לימון, פלפל, מלח, מיונז ורוטב עגבניות.

בין רפרטואר רוטבי סלטים ניתן למצוא את הבאים: רוטב ויניגרט (מיונז, חומץ בלסמי, חרדל, פלפל שחור, מלח), רוטב אלף האיים (קטשוש, מיונז, מלפפון חמוץ, זיתים ירוקים, פלפל ובצל), רוטב דיז'ון צרפתי (חרדל, פלפל ומלח), רוטב רוסי (רסק עגבניות ומיונז) ועוד.

מתכוני סלטים

כיום ניתן למצוא ארסנל שלם של מתכוני סלטים משובחים. אנחנו בחרנו לאגד למענכם שני מתכונים מנצחים של סלטים טעימים במיוחד. סלטים אלו פשוטים וקלים להכנה מתאימים לכל אירוח וטעמם נפלא.

מתכון סלט קפרזה איטלקי

המצרכים הדרושים להכנת מנת סלט קפרזה איטלקי הם: חומץ בלסמי, צרור של עלי בזיליקום, שמן זית, שש עגבניות בשלות, פלפל שחור, שלושה כדורי מוצרלה ומלח גס.

אופן הכנת סלט קפרזה איטלקי:

מתכון סלט כרוב וחמוציות

המצרכים הדרושים להכנת מנת סלט כרוב וחמוציות הם: חצי כפית מלח, כרוב ירוק פרוס, חצי כוס של חמוציות אשר הושרו במי אננס, שני תפוחי גראנד סמיט החתוכים לקוביות, כוס אגוזי מלך וקופסא של שימורי אננס חתוכים.

המצרכים הדרושים להכנת הרוטב: חצי כוס מי אננס, שלוש כפות מיונז גדושות, כפית גדושה של חרדל דיז'ון, חצי כפית של מלח, שלוש כפות של שמיר קצוץ, שתי כפות סוכר.

אופן הכנת סלט כרוב וחמוציות

לסיכום, אם ברצונכם לשמור על הגזרה ועדיין ליהנות מארוחה טובה סלטים הם התשובה.

לנושא סלטים התפרסמו 0 תגובות

לא התפרסמו תגובות לנושא סלטים.

הוספת תגובה פרסם/י תגובה