דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

מרקים

אח.. אין שילוב טוב יותר מאשר קערת מרק חם בליל חורף קררר. אם גם אתם נמנים עם אלו המחפשים אחר מתכוני מרקים מנצחים, הגעתם למקום הנכון!. מערכת ISRAELI CHEFS ריכזה עבורכם מספר מתכוני מרקים מנצחים ללילות חורפיים במיוחד.

אז זנחו את כל מתכוני מרקי הסבתא הנצחיים ועברו לדור השלישי של ענף המרקים – מתכוני מרקים בריאים וטעימים המשלבים מצרכים פשוטים עם הרבה יצירתיות ואהבה, הגורמת לכל צלחת מרק להרגיש כמו נתח בשר עסיסי במיוחד. הכינו את העטים.

וטרם ניגע בעיקר, נבקש לעשות קצת סדר בבלאגן, ונסביר אודות הסוגים השונים של מתכוני מרקים:

אילו סוגי מתכוני מרקים ישנם?

אנו מכירים מגוון רב של מתכוני מרקים, מתכונים מסורתיים אותנטיים מבית סבתא או מתכוני גורמה אהובים, כך או כך הרי שבחורף אין כמו קערת מרק מפנקת, וכל המוסיף הרי זה משובח.

לפיכך, ריכזנו עבורכם ממיטב מתכוני המרקים הקיימים שם בחוץ אשר וודאי יערבו לחיככם.

  • מתכוני מרקים קלאסיים - ואם ב מתכוני מרקים קלאסיים עסקינן הרי שמדובר בכל אותם מתכוני מרקים קלאסיים ונצחיים אשר יישארו איתנו עוד הרבה, הרבה זמן. מדובר במרקים מאוד מוכרים שהפכו למנות המרק השולטות בלקסיקון המרקים של כמעט כל בית בישראל. תחת קטגוריית המרקים הקלאסיים מככבים: מרק העוף של סבתא, מרק העגבניות, מרק הבצל ומרק האפונה. מדובר ברביעייה של מתכונים קלאסיים, קלים להכנה ומוצלחים במיוחד.
  • מרק עוף של סבתא - המרק הנצחי של סבתא מרק העוף שמקדים תרופה לכל מכה! המצרכים הדרושים הם: שני גזרים, צרור של פטרוזיליה, שני בצלים, צרור של סלרי, תפוח אדמה, צרור של שמיר, שורש, חלקי עוף שלם, כף של אבקת מרק, חצי קילו עצמות בקר ומלח. אופן ההכנה: תחילה יש לבשל את עצמות הבקר והעוף בתוך סיר עם מים עד לרתיחתם, אחר כך יש להוציא את הבשר והעוף לרוקן את המים ולהוסיף מים חדשים ולבשלם על האש. לאחר כחצי שעה יש להוסיף את שאר הירקות ולבשלם במשך ארבעים וחמש דקות. לבסוף, יש לסנן את המרק ולהעמידו שוב על אש במשך כחצי שעה.
  • מרק עגבניות - המצרכים הדרושים למרק עגבניות הם: מספר עלי בזיליקום קצוצים, שתי שיני שום, כף שמן זית, חצי בצל קצוץ, כפית סוכר, קופסא של עגבניות מרוסקות, שני שליש כוס של אורז לבן שטוף, מלח, פפריקה ופלפל, מים וחצי בצל קצוץ. אופן ההכנה: תחילה יש להשחים את השום והבצל, ומיד לאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות, התבלינים השונים והבזיליקום. אחר כך, יש למלא את הסיר במים ולהוסיף את האורז. את המרק יש לבשל עם האורז במשך ארבעים וחמש דקות עד להתפוררותו של האורז.
  • מרק אפונה משודרג - המצרכים הדרושים למרק האפונה הם: שני גבעולי סלרי קצוצים, כפית מלח, שנים עשר כפות של שמן זית, שש עצמות מח מרוקנות מהבשר, כוס של ציר עוף או ירקות, כפית מלח, מיץ לימון (משני לימונים), כפית פלפל לבן, בצל קצוץ, וכמובן קילוגרם של אפונה ירוקה. אופן ההכנה: תחילה, יש להשרות את האפונה במים עד לריכוכה, ואז יש לסננה ולשטוף אותה. לאחר מכן, יש לבשל בסיר את חתיכות הבצל עם שמן הזית עד להזהבתם. אחר כך, יש להוסיף את המים, ציר העוף, עצמות המח, תערובת של מלח, פלפל לבן וכמון ולבשל על אש נמוכה במשך כשעתיים. בגמר הבישול, עלינו לטחון את המרק עד לקבלת מחית קטיפתית ולהוסיף את מיץ הלימונים וכן שתי כפות יוגורט לצבע.
  • מרק בצל - המצרכים הדרושים למרק בצל קלאסי הם: חמישים גרם חמאה, שבעה בצלים לבנים חתוכים גס, ארבע כפות קמח, חצי ליטר יין אדום, ליטר של ציר עוף, שתי כפות דבש, קורטוב של סלרי, פלפל, מלח ולמען הטעם מומלץ להוסיף רוזמרין, עלי טימין, עלי דפנה ומרווה קישרו את כל העלים יחדיו וזרקו אל תוך סיר המרק. אופן ההכנה:תחילה, עליכם לטגן את הקמח בסיר עד להשחמתו, עם ההשחמה יש להוסיף את החמאה והבצלים ולהזהיבם, להוסיף את היין, ציר העוף, העלעלים ומעט מלח ופלפל ולבשל את כל התערובת על אש נמוכה במשך חצי שעה. אופן ההגשה: כשהמרק מוכן ניתן להגישו עם מעט קוביות סלרי קצוץ, גבינת רוקפור מגוררת וקרוטונים. ושיהיה בתאבון!.
  • מתכוני מרקים בריאותיים - כחלק מטרנד הבריאות העולמי השוטף את ארצנו הקטנטונת, אין כמו מתכוני מרקים בריאותיים לשיפור הבריאות והטעם. מתכוני מרקי בריאות מנצחים הם: מרק סלק מתקתק ומפנק, מרק ברוקולי ותרד בחלב שקדים, מרק אספרגוס, תפוחים וקולורבי, מרק גזר עם ג'ינג'ר ודבש, מרק דלועים עם ג'ינג'ר וקוקוס ומרק כרובית עם ירקות בטטה.
  • מתכוני מרקים גורמה - אם כבר הולכים על מתכוני מרקים מנצחים כמובן מוטב שיהיו מרקי גורמה. ואם בגורמה עסקינן, חשוב לציין את מתכוני מרקים הבאים: מרק דלעת עם פאפאיה, פסטוקים ושזיפים, מרק פטריות וכמהין, ביסק תירס, גספאצ'ו עגבניות בליוו קרם שקדים לבנים, מרק בויאבאז, צ'אודר דגים, קונסומה בקר, מרק פירות ים ועוד.
  • מתכוני מרקים מסורתיים - מדינת ישראל היא קיבוץ גלויות של אנשים שהגיעו מכל קצוות התבל: אירופה, אסיה, מזרח התיכון, אמריקה, צפון אפריקה ועוד. כל עדה הביאה לארץ תרבות שלמה של אוכל, מנהגים ומטעמים, שהוסיפו הרבה טעמים מיוחדים למטבח הישראלי. מתכוני מרקים מסורתיים מנצחים הם: מרק קובה סלק של העדה העיראקית, מרק בשר תימני, מרק בורשט רוסי, מרק חמוסתה כורדי, מרק חרילה מרוקני, מרק שעועית חריף של העדה האתיופית, מרק גולש הונגרי, מרק חרטצ'י גרוזיני ועוד.
  • מתכוני מרקים מתקתקים: ודאי אתם מרימים גבה כעת, לנוכח המושג המוזר הזה, אבל תאמינו או לא יש מתכוני מרקים מתקתקים מנצחים, כגון הבאים: מרק בננה חם בליוו של תותים ומרציפן, מרק תפוחים וחלב בליווי ערער, מרק סברס קר עם ערק ונענע, מרק הדרים עם פסיפלורה ופירות יער, ועוד.

לסיכום, נוכחנו לדעת כי מתכוני מרקים יכולים להיות סופר מוצלחים וטעימים על הצלחת, כל מה שצריך זה מעט יוזמה וסבלנות ואפשר להכין ניסים ונפלאות הודות למגוון הרב של מתכוני מרקים מנצחים.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון