דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

עוגיות

כבר הרבה זמן שאני מחפשת לי מתכון עוגיות מנצח, כזה שיפיל את הסועדים ויכתיר אותי באופן סופי בזנטי למלכת המטבח המשפחתי. אז החלטתי שאני לוקחת את העניינים לידיים והכרזתי על תחרות עוגיות נושאת פרסים בין כל בני הבית. או אז רצה הגורל וכינסתי את כל בני המשפחה לוועידה החשובה והחלטנו פה אחד על תחרות אפיה קלאסית, שבה יככבו שלושה מתכוני עוגיות בסיסיים: עוגיות חמאה, עוגיות טחינה ועוגיות גרנולה And may the best cookie win!! .

כך קרה, ומועצת החכמים קבעה כבל עם ועדה כי התחרות תתקיים ביום שני, כך שנותר לנו יום שלם לצורך מציאת מתכון העוגיות האולטימטיבי, ולחיפוש מצרכי איכות הדרושים להכנת בצק עוגיות מנצח.

תוך כדי ניסוי ותהייה, תהיתי על קנקנה של העוגייה, והרי לכם התוצאה:

כשאת אומרת עוגייה - למה את מתכוונת ?

כל קונדיטור מתחיל, שרוצה להגיע לגדולות חייב לדעת מהם חומרי הגלם הבסיסיים הדרושים למען הכנת עוגיות מושלמות. ובכן, אם ברצונכם להכין רקיקים מצטיינים אזי תדרשו למוצרי היסוד הבאים: ביצים, קמח, חמאהמרגרינה שמן, ודבש סוכר או ממתיק מלאכותי ( ואם מדובר בעוגיות מלוחות כמובן שיש להוסיף מלח). מעבר לכך, במתכוני עוגיות רבים, נהוג להוסיף מלית מתוקה או מלוחה, כדוגמת: שוקולד, פרג, ווניל, קרם, סוכריות, פירות יבשים או טריים, ריבה, גבינה, ועוד.

מעבר לכך, תהיתי אילו סוגים של מתכוני עוגיות קיימים בלקסיקון הקונדיטורי ?

תהיתי ומצאתי כי ניתן לחלק את מתכוני העוגיות לשבעה סוגים עיקריים, והם:

  • עוגיות אפויות המבוססות על בצק פריך – אלו הן עוגיות בעלות בצק פריך, המוכנות מבצק מרודד ונאפות עד לרגע בו הבצק מתקשה למחצה, כדוגמת עוגיות השוקלד צ'יפס, אוזני אמן, ועוד.
  • עוגיות מרנגביצים – אלו הן עוגיות העשויות ממרנג העשוי מקציפה של חלבוני ביצה וסוכר, המוכנות באמצעות שקי זילוף המיועדים לאפייה, כדוגמת עוגיות המקרון או נשיקות.
  • עוגיות חיתוך – אלו הן עוגיות המוכנות באמצעות חיתוך דק של נקניק בצק עלים או בצק פריך, כדוגמת עוגיות אוזני הפיל, עוגיות הספירלה בשחור לבן, ועוד.
  • עוגיות מסורתיות – אלו הן עוגיות בעבודת יד המאפיינות את מטעמי העדות של יהודי הגולה, לרבות: עוגיות מעמול מרוקאיות, עוגיות בעבע בתמר עיראקיות, עוגיות פריטאש תוניסאיות, עוגיות פוגאצ'ו הונגריות, ועוד.
  • עוגיות סנדוויץ' – מדובר בעוגיות המורכבות משתי שכבות של בצק פריך עם מלית, כגון: עוגיות המקרון, אלפחורס, אוריוס, עוגיית סנדוויץ' עם ריבת פטל, ועוד.
  • עוגיות מלוחות – מדובר בעוגיות המורכבות מבצק מלוח ומתובלן המכיל גבינות, עשבי תיבול, שומשום, ועוד.
  • עוגיות בריאות - אלו הן עוגיות דלות שומן המורכבות מחומרים טבעיים, כגון: עוגיות גרנולה, עוגיות שיבולת שועל, עוגיות טחינה, עוגיות קוואקר, מנדלברויט, ועוד.

ולאחר כל התהיות, ניגשתי סוף סוף למלאכה, ומעשה שהיה כך היה:

החלטתי להתחיל עם מתכון עוגיות הטחינה המופלא שלי. ולשם כך, נדרשו לי המצרכים הבאים:

כוס סוכר, כוס טחינה גולמית, חבילת קמח של אוסם (קטנה), כפית של תמצית וניל, שקיק של סוכר וניל, 200 גרם חמאה רכה, אבקת סוכר ומסמרי שקדים מולבנים לקישוט.

לאחר מכן, ניגשתי למלאכת הכנת עוגיות הטחינה, ופעלתי לפי הוראות ההכנה הבאות:

תחילה יש לערבב את החמאה והסוכר יחד בתוך הקערה עד לקבלת תפיחה אוורירית. לאחר מכן, יש להוסיף את יתר המצרכים ולעבד את התערובת עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מיד אחר כך, יש לקרוץ מן הבצק המוכן עיגולים קטנים ולגלגלו עד ליצירת כדורים קטנים.

את הכדורים יש לפחוס קלות ולעטר עם שקד לבן, ולהניח בתוך תבנית עם נייר אפייה. במקביל יש לחמם את התנור לחום בינוני של 170 או 180 מעלות. אחר כך, יש להכניס את התבנית לתנור למשך 20 דקות, עד אשר מתקבל צבע זהוב. לסיום, בוזקים עליהם מעט אבקת סוכר, ווואלה עוגיות הטחינה המטריפות מוכנות.

עוד זה מדבר וזה בא ומתכון מופלא של עוגיות חמאה יוצא לדרך...

עוגיות חמאה הן ללא ספק הקלאסיקה שבקלאסיקה של מתכוני עוגיות. ומכיוון שמדובר באחד ממתכוני הבסיס של כל קונדיטור מתחיל, איתרתי מתכון מנצח עבורכם – עוגיות שורטברד סקוטיות. מדובר במתכון המתאים ל – 12 עוגיות חמאה שורטברד.

המצרכים הדרושים: רבע כפית מלח, חצי כוס של סוכר חום, 225 גרם של חמאה החתוכה לקוביות, שתיים וחצי כוסות קמח, תבנית אפייה קפיצית בקוטר 24 סנטימטרים, המרופדת בנייר אפייה ומשוכה בשמן.

אופן ההכנה: תחילה, יש להקציף את הסוכר והחמאה בתוך מערבל במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה. אחר כך, יש לנפות את המלח והקמח יחדיו ולהוסיפה אל התערובת בצורה הדרגתית ולהקציף עד אשר התערובת נעשית אחידה ומגובשת.

כאשר הבצק מוכן, יש להניחו על גבי תבנית האפייה ולהדקו בצורה אחידה אל דפנות התבנית. אחר כך, מסמנים חריצים בצורה של משולשים בחלק העליון בלבד של הבצק. לאחר מכן יש לחורר את המשולש באמצעות קיסם או מזלג, לכסות את התבנית ולהכניסה לקירור למשך שעתיים ( ולמקפידים למשך כל הלילה).

לבסוף, יש לחמם את התנור לחום של 140 מעלות, ולאפות את העוגיות למשך 50 עד 55 דקות, עד אשר מתקבל צבע זהוב, ולצנן את העוגיות בתבנית רשת למשך רבע שעה. מיד אחרי צינון העוגיות יש לפתוח את קפיץ התבנית ולהסיר את החישוק.

אופן ההגשה: חיתכו את הבצק הפריך למשולשים (לפי הסימונים שיצרתם בתחילה), וצננו אותם בשנית. בתיאבון.

לפינאלה הגדול, הכנתי עוגיות בריאות מדהימות מגרנולה...

להכנת עוגיות הבריאות, השתמשתי במתכון של כוהנת הבריאות הישראלית פיליס גלזר, והרי לכם ההוראות:

המצרכים הדרושים הם כדלקמן: חצי כוס של סוכר דמררה, שלושת רבעי כוס של קמח מחיטה מלאה, ביצה טרופה, 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חצי כפית אבקת אפייה, רבע כפית מלח, רבע כוס של פירות יבשים או אגוזים, וכוס גרנולה אחת.

אופן ההכנה: תחילה, יש לחמם את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. אחר כך, יש לטרוף את החמאה והסוכר יחדיו, להוסיף את הביצה ומיד אחר כך את יתר החומרים ולערבב עד לקבלת גוש בצק אחיד.

לבסוף, יש לרפד את תבנית האפייה בנייר מתאים וליצוק באמצעות כפיות כדורי בצק, תוך שמירה על מרווחים בין העוגיות. מכניסים את תבנית האפייה לתנור ואופים למשך שתיים עשרה דקות עד אשר העוגיות משחימות. בתיאבון!.

סקרנים לדעת מה הייתה ההכרעה ? ובכן, כמובן שהוכתרתי למלכת העוגיות הבלתי מעורערת וכל הנוכחים בתחרות טרפו את עוגיות החמאה, הטחינה והגרנולה בשקיקה.

ובאשר לכם, כל שנותר לי לעשות הוא לאחל לכם הצלחה רבה בהכנת עוגיות מופלאות לכל המשפחה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון