דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

מרק בצל

אין ספק שאחד מן המאכלים המנצחים של הצרפתים אחרי הבאגט, הוא לא אחר מאשר מרק בצל צרפתי אמיתי. מדובר באחד המרקים הקלאסיים ולאחת הנוסחאות המוצלחות לליל חורף גשום וסגרירי במיוחד. מרק בצל צרפתי הוא פינוק אמיתי ותענוג צרוף, שמתחיל כמובן במרכיבים הטריים ונמשך בתחושת הנימוכה של הבזקי הגבינה המותכת. בקיצור, אם לא טעמתם מרק בצל צרפתי, כנראה שמעולם לא טעמתם מרק אמיתי בחייכם. וכיאה לטרנד הבריאותי החובק את עולמנו, ריכזנו עבורכם את כל סגולות הבצל.

60 שניות על נפלאות הבצל

רבות דובר בשבחו של הבצל. הבצל טומן בחובו שורה של ויטמינים, כגון: ויטמין B6 וויטמין C, מינרלים, אשלגן, כלורופיל, חומצות אמינו מסוג GPCS, ופיטוכימיקלים.

השילוב הנדיר הזה של חומרים חיוניים מסייע למערכות הגוף במספר דרכים, לרבות: תחילה, הבצל ניחן בסגולות אנטיבקטריליות המסייעות בהתגוננות מפני וירוסים, תולעי מעיים, הצטננויות, שיעול, ליחה ובקטריות. מעבר לכך, הבצל יעיל בטיהור הדם, בחיזוק מערכת החיסון, בזירוז הפרשות רעלי הגוף, בסיוע להמסת קרישי שומן בדם, בזרוז המטבוליזם של הגוף, בהורדת נפיחויות של דלקות מפרקים, בהשמדת תאים סרטניים על ידי מרכיבים נוגדי חמצון, כגון קורצטין המפחית את הסיכוי להתפתחות סרטן השחלות, סרטן המעי וסרטן הפרוסטטה, וכן מונע את התפתחותם של תאים מפרקי רקמת עצם.

אז לאחר שצברנו ידע במחלקת סגולות הבצל, ניתן לגשת לעיקר ולמלאכת הכנת מרק בצל.

מרק בצל - המצרכים הדרושים

זכרו, כי ככל שתקפידו על מרכיבים טריים ומשובחים, כך ירווח לכם ולטעמכם. להכנת מרק בצל דרושים המצרכים הבאים: שישה בצלים גדולים הפרוסים לרצועות דקות. שלוש כפות קמח, כוס ורבע של יין לבן יבש (ומשובח, מיותר לציין.. נכון ?), שתי כפות שמן

שבע כוסות מרק ירקות צח, רבע כפית של אגוז מוסקט, פלפל שחור טחון ומלח לפי טעמכם האישי. מאתיים גרם של גבינת קולאז' פרמזן או צ'דר מגוררת, קעריות חרס ובשביל הפינוק - באגט פרוס.

אופן ההכנה

  • תחילה, יש להמיס את השמן והחמאה בתוך סיר בינוני ולהוסיף את הבצל המטוגן עד להזהבתו.
  • בשלב השני, יש להוסיף לבצל את הקמח עד אשר הוא ייספג ברצועות הבצל.
  • בשלב השלישי, יש להוסיף את היין עד לאידויו.
  • בשלב הרביעי, יש להוסיף את ציר המרק הצח ולתבל את התערובת בפלפל ומלח ולהביא לנקודת הרתיכה.
  • בשלב החמישי, יש לבשל את התערובת במשך כשלושים וחמש דקות, ולבחוש מדי פעם, והרי המרק מוכן.

אופן ההגשה

הפעם, מדובר בצורת הגשה מתוחכמת שתדרוש מכם "פוש אחרון" הכרוך בפעולות הבאות:

בשלב השישי, יש להפעיל את גריל התנור, ולסדר את קעריות המרק על גבי תבנית אפיה. לאחר מכן, יש לצקת את המרק אל הקעריות ולשים בכל קערה שתי פרוסות באגט ואת נטיפי הגבינה, למשך מספר דקות עד להשחמת מרק בצל.

לסיכומו של עניין, מרק בצל צרפתי הוא אחד מן המתכונים הקלאסיים לחימום האווירה בליל חורף קר, הדורש טיפה יצירתיות, אך מבטיח לכם הצלחה קולינארית אדירה, שתערוב לכל אניני הטעם עם הגשת מרק בצל צרפתי לצלחת.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון