דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

פתיתים

פתיתים נחשבים לאחד מן המאכלים הישראליים הביתיים האהובים ביותר. קלות ההכנה של מנת פתיתים כמו גם טעמם העשיר והייחודי, הם שהפכו את הפתיתים לאחת מן המנות הישראליות האהובות על כל בית. במאמר הבא, נספק לכם אינפורמציה על המאכל הישראלי האהוב על כל ילד וילדה: פתיתים.

כל מה שרציתם לדעת על פתיתים ולא העזתם לשאול

פתיתים הם למעשה גרגירי פסטה אפויים, הנחשבים לאחת מן התוספות הפופולאריות של המטבח הישראלי.

הפתיתים, הומצאו לראשונה בעקבות פנייתו של ראש הממשלה דאז דויד בן גוריון שביקש ממייסדי אסם לייצר תחליף לאורז המבוסס על חיטה, זאת מפאת המחסור הכבד באורז ששרר בתקופת הצנע.

כיום, הפתיתים נחשבים לתוספת העממית הפופולארית והאהובה במטבח הישראלי ואף משחקת תפקיד חשוב במטבחי גורמה ברחבי העולם.

עד היום, נחשבים פתיתים לאחת מן התרומות הקולינאריות המשמעותיות של המטבח הישראלי לעולם כולו.

הדרך המומלצת להכנת פתיתים

אם ברצונכם לקצר את הליך הבישול של מנת פתיתים, אנו ממליצים לכם תחילה לאפות את הפתיתים ולקבל תוך שש דקות סיר פתיתים חמים וטעים. גדולי השפים בישראל ממליצים להתחיל את בישול הפתיתים דווקא בטיגון של שום ובצל ורק אחר כך להוסיף את הירקות, הנקניקיות והפתיתים למנה. הבשורה החדשה במטבח הישראלי היא שימוש בפתיתים להכנת מתכוני גורמה, כדוגמת: פתיתים ברוטב קוקוס ומחית קארי, פתיתים עם עשבי תיבול ואפילו פתיתים בנוסח אסיאתי עם נתחי עוף מוקפצים.

לאילו מנות נהוג להוסיף פתיתים?

פתיתים משמשים כתוספת למאכלים ותבשילים רבים, החל מסלטים קרים, דרך מרקים וכלה בקציצות, תבשילי בשר, עוף וממולאים למיניהם.

מתכוני פתיתים מומלצים

אם בא לכם לגוון ולהתקין מנת מלכים של פתיתים מהסרטים, איגדנו למענכם שני מתכונים מנצחים של פתיתים.

מתכון פתיתים ברוטב עגבניות קלאסי

המצרכים הדרושים: להכנת מנת פתיתים אדומים קלאסית דרושים החומרים הבאים: חבילת פתיתים של אוסם, אבקת מרק עוף, שמן, אבקת שום, רסק עגבניות, מלח, כפית סוכר ופלפל.

אופן הכנת פתיתים בנוסח עגבניות:

  • תחילה, יש להכין את הפתיתים. לשם כך יש לחמם בסיר קטן מעט שמן ולאחר מכן יש להוסיף את כוס הפתיתים ומיד להוסיף כוס ורבע של מים רתוחים.
  • יש להוסיף כפית של אבקת מרק וקורטוב של מלח, להנמיך לאש קטנה ולסגור את מכסה הסיר למשך שבע דקות וכשהפתיתים מוכנים, יש להמתין עוד חמש דקות נוספות כשהמכסה סגור.
  • במקביל, להכנת פתיתים יש להתקין את רוטב העגבניות. לשם כך, עליכם תחילה לחמם מעט שמן במחבת ולאחר מכן להוסיף את רסק העגבניות.
  • לאחר מכן, הוסיפו מים לפי כמות מיכל רסק העגבניות למחבת.
  • כעת, תבלו את הרוטב באמצעות כפית של אבקת מרק, מעט מלח, אבקת שום וכפית סוכר וערבבו.
  • לבסוף, אחרי שהרוטב רתח, יש לטגנו יחד עם פתיתים ולהגיש, בתיאבון!.

מתכון כדורי בשר ופתיתים

המצרכים הדרושים: 250 גרם של בשר טחון, חמש כפות של שמן, כפית מלח, שני תפוחי אדמה קלופים גדולים החתוכים לפרוסות, צנצנת של רוטב פסטה פרפקטו עם עשבי תיבול של אסם, חצי כפית כמון, רבע כפית פלפל, אחד וחצי כוסות מים, 34 כוס של פתיתי אורז אפויים, כף של רוטב סויה סיני וכפית סוכר.

אופן הכנת המנה:

  • תחילה, יש לשים את הבשר הטחון, הפתיתים, הפלפל, המלח, הסויה, הכמון והשמן בתוך קערה. כשהתערובת מוכנה, יש לפזר את הפתיתים בצורה אחידה עם הבשר.
  • אחר כך, עליכם ליצור שמונה כדורי בשר ולשטחם לצורה של קציצות ולהניחם על גבי קרש החיתוך לצד פרוסות תפוחי האדמה.
  • לאחר שכדורי הבשר הוכנו עליכם לצקת את המים, רוטב הפסטה והסוכר ולערבב הכל יחדיו.
  • בשלב זה, יש לשפוך לתוך סיר ארבע כפות שמן ולחממו על אש בינונית ולאחר שתי דקות, יש להניח את הקציצות בתוך סיר ולטגן במשך שתי דקות.
  • לאחר מכן, יש לצקת את רוטב העגבניות על גבי הקציצות ולסדר את פרוסות תפוחי האדמה מעל.
  • כעת, יש לכסות את הסיר ולהנמיך את האש ולבשל במשך חצי שעה.
  • לאחר חצי שעה, יש לפתוח את הסיר ולבדוק שפרוסות תפוחי האדמה הינן רכות דיין ובמידה וכן, ניתן להגיש על צלחת יפה ובתיאבון.

לסיכום, אם ברצונכם להכין מנה טעימה, עשירה ומנצחת, פתיתים הוא המאכל המושלם עבורכם.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון