דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

Hell's Kitchen

הכוכב העולה גורדון רמזי, שפילס את דרכו וזכה ללמעלה מ – 12 כוכבי משלן, כבש באחת את המסך הקטן עם תוכניתו "Hell's Kitchen".

רמזי העצבני מפגין קפדנות, שלמות וציניות מופתית תוך כדי שהוא גוער במתלמדיו הפוחזים על מנותיהם הכושלות.

"Hell's Kitchen" הפכה לאחד ממוקדי הבידור המושכים ביותר של הטלוויזיה הפופולארית והתפשטה כפורמט בשדה קוצים.

על הסדרה "Hell's Kitchen"

סדרת הריאליטי המוצלחת "Hell's Kitchen" היא אחד מהפורמטים הפופולאריים הבולטים בתחום של תוכניות המציאות.

סדרת הריאליטי "Hell's Kitchen" שזכתה לכינוי העברי "מטבחי הגיהנום", היא תוכנית בישול תוססת בהנחייתו של הכוכב העולה והשף הבריטי הדגול גורדון רמזי. התוכנית קיבלה את שמה הסמלי "Hell's Kitchen" בשל מזגו החם ומלא העצבים של השף הקפדן רמזי, השוצף וקוצף לנוכח כל מנה לא מדויקת המוגשת לו לטעימה ולבחינה מצד המתמודדים.

התוכנית "Hell's Kitchen" שודרה לראשונה בבריטניה בשנת 2004 ומאז הפכה להצלחה עולמית מסחררת עם שלוחה של "Hell's Kitchen" בארצות הברית ובעולם. הפורמט המצליח של "מטבחי גהנום" נרכש על ידי קשת ונקרא "המטבח" והפך את השף עזרא קדם לכוכב המקביל של רמזי.

על פורמט התוכנית "Hell's Kitchen"

פורמט התוכנית "מטבחי הגהנום" ("Hell's Kitchen") מבוסס על קבוצה של שפים צעירים המתחרים על תואר שף העונה. בתחילת התוכנית מחולקים המתמודדים לשני צוותים המתחרים זה נגד זה במגוון משימות ואתגרים קולינאריים, המוכרעים על ידי מנצח אחד תחת שיפוטו של השף והמורה העצבני רמזי.

בכל עונה נבנית מסעדה מיוחדת העונה לשם "Hell's Kitchen" ובה מגישים המתחרים את מטעמיהם לסועדים ולרמזי.

השיפוט בתחרות נעשה על פי ביצועי המתחרה ביחס למנה שהפיק, טעמה, אופן הגשתה לפי שיפוטו של רמזי וכמובן בהתאם לרשמי הסועדים במסעדה.

הפרס הגדול והנכסף הוא כמובן ניהול של מסעדה יוקרתית.

על השף והמנחה גורדון רמזי

גורדון ג'יימס רמזי, שנולד בשנת 1966 בעיר יוהנסטון שבסקוטלנד, גדל בבית עני בצל התעללות מצד אביו שהיה שתיין ורודף נשים. כשהיה בן 16 עבר לגור בדיור ציבורי מוגן עם אחותו הגדולה.

את הקריירה שלו החל כשחקן כדורגל, אולם כשהיה בן 19 נפצע קשות והחליט לפנות ללימודים והכשרה מקצועית בתחום הקולינארי. רמזי התחיל את דרכו עם לימודי הסעדה במכללת רוטרי, משם המשיך ל"מלון בית רוקסבורי" שם הפך לסו שף ולמתלמד. בהמשך עבד גם במסעדת "וויקאם ארמס", "הרוויס", "לה גברוש", "הוטל דיווה" והכשרה מקצועית בבישול על יאכטת "אידלווילד".

בשנת 1998 הקים רמזי את מסעדתו הראשונה: "גורדון ראמזי ברויאל הוספיטל רוד" בעיר צ'לסי וקטף כוכב מישלן. מאז הקים אימפריה של מסעדות גורמה ברחבי העולם (אירופה, אפריקה, אמריקה) והפך לאחד השמות הבולטים בתחום הקולינארי העולמי.

כמו כן, באמתחתו של רמזי גם שורה של ספרי בישול בהוצאתו וכמובן גולת הכותרת הנחיית תוכנית הריאליטי מהגהנום "Hell's Kitchen", אשר זכתה להצלחה מסחררת.

מתכון מנצח הישר ממטבחי הגהנום

אומנם התקשינו להשיג מקומות במסעדת המשלן של גורדון רמזי, אולם איתרנו שני מתכונים מנצחים הישר מבית היוצר של "Hell's Kitchen": האחד מתכון לרוטב בולנז מיוחד והשני מתכון לביף בנוסח וולינגטון.

רוטב בולנז בנוסח "Hell's Kitchen"

המצרכים הדרושים לרוטב הבולונז בנוסח "Hell's Kitchen"

כוס של עגבניות מרוסקות, בצל גדול יבש שגורד באמצעות פומפייה, כף של רסק עגבניות, שן שום כתושה, כף של רוטב ווסצ'סטר, שתי כפות של שמן זית, רבע כוס של יין אדום יבש, רבע כוס של חלב קוקוס או שמנת צמחית, כף גדושה של רסק עגבניות, שני גזרים המגורדים באמצעות פומפייה לחתיכות גסות חצי כפית אורגנו יבש, רבע כפית מלח גס וחצי זית של פלפל שחור גרוס.

אופן הכנת רוטב בולונז בנוסח "Hell's Kitchen"

  • תחילה, יש לטגן את הגזר והצל יחדיו בתוך מחבת עם שתי כפות של שמן זית.
  • שנית, יש להוסיף את השום והתבלינים ולטגן הכל יחדיו למשך כשתי דקות.
  • שלישית, יש להוסיף את הבשר הטחון ולטגן את הבשר עד אשר מתקבל צבע אפור.
  • רביעית, יש להוסיף את רסק העגבניות ולטגן הכל למשך כשלוש דקות.
  • חמישית, יש להוסיף את היין האדום ולהביא את התערובת לנקודת הרתיחה.
  • שישית, יש להוסיף את העגבניות המרוסקות אל המחבת ולערבב את הכל עד להגעתם לנקודת הרתיחה.
  • לבסוף, יש להוסיף את רוטב הווסצ'סטר ולבשל את כל התערובת למשך כחמש דקות ולאחר מכן להוסיף את חלב הקוקוס או השמנת הצמחית ולהגיש. בתיאבון!.

ביף וולינגטון בנוסח "Hell's Kitchen"

ארבעה נתחי חזה אווז מעושן, ארבע מאות גרם של בשר פילה, שמן זית, שני חלמוני ביצה, שתי כפות חרדל דיז'ון איכותי, שתי שיני שום כתושות, מאתיים גרם של בצק פריך מוכן, שני ענפי טימין, פלפל שחור גרוס ומלח.

אופן הכנת הביף

  • תחילה, יש לחמם את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  • אחר כך יש לפלפל ולהמליח את נתח בשר הפילה.
  • יש לחמם במחבת שתי כפות של שמן זית ולטגן עד כדי השחמה קלה את נתח הפילה משני צידיו אך להקפיד כי מרכז הנתח יוותר נא. ומיד אחר כך יש לצנן להסיר את הנתח מן האש ולצננו.
  • כעת, יש למרוח את נתח הבשר ברוטב החרדל משני צידיו.
  • לאחר מכן, יש לקצץ את רגלי הפטריות ולהכניס את ראשי הפטריות אל תוך מעבד מזון לקיצוץ דק.
  • לאחר שקצצנו את הפטריות, יש להקפיצן בתוך מחבת, ללא שמן אך על אש גבוהה, עד להתאדות נוזלי הפטריות והתגבשותה של תערובת אחידה ודביקה. אחר כך, יש להוסיף את שיני השום לתערובת, להסיר מן האש ולצנן.
  • כעת יש להניח על גבי משטח של ניילון נצמד את ארבעת נתחי האווז המעושנים ובאמצעות סכין יש למרוח על כל נתח של בשר שכבה של פטריות, עד אשר הנתחים יתעטפו בשכבה של פטריות, תוך גלגול נייר הניילון וליפופו סביב דפנות הבשר כמו סוכרייה. לבסוף יש להכניס את הבשר למקרר למשך כעשרים דקות עד אשר יתקרר.
  • יש לרדד את הבצק לעובי של חצי סנטימטר לצורה מלבנית, להוציא את הבשר מן המקרר למרוח עליו את חלמוני הביצה ולעטוף את נתח הבשר בבצק.
  • לבסוף יש לחרוץ את הבצק עם סכין ולמשוח את הבצק עם חלמון של ביצה, להכניסו למקרר למשך כחמש דקות ואז יש להכניס את הנתח אל תוך התנור למשך כארבעים קדות בטמפרטורה של 200 מעלות צלזיוס.
  • לבסוף, יש לפרוס את נתח הבשר ולהגיש. בתיאבון!.

לסיכום, אם ברצונכם לראות אומנות קולינארית וסדיסטית במיטבה סדרת הריאליטי "Hell's Kitchen" קוראת לכם.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון