הכוכב העולה גורדון רמזי, שפילס את דרכו וזכה ללמעלה מ – 12 כוכבי משלן, כבש באחת את המסך הקטן עם תוכניתו "Hell's Kitchen".
רמזי העצבני מפגין קפדנות, שלמות וציניות מופתית תוך כדי שהוא גוער במתלמדיו הפוחזים על מנותיהם הכושלות.
"Hell's Kitchen" הפכה לאחד ממוקדי הבידור המושכים ביותר של הטלוויזיה הפופולארית והתפשטה כפורמט בשדה קוצים.
סדרת הריאליטי המוצלחת "Hell's Kitchen" היא אחד מהפורמטים הפופולאריים הבולטים בתחום של תוכניות המציאות.
סדרת הריאליטי "Hell's Kitchen" שזכתה לכינוי העברי "מטבחי הגיהנום", היא תוכנית בישול תוססת בהנחייתו של הכוכב העולה והשף הבריטי הדגול גורדון רמזי. התוכנית קיבלה את שמה הסמלי "Hell's Kitchen" בשל מזגו החם ומלא העצבים של השף הקפדן רמזי, השוצף וקוצף לנוכח כל מנה לא מדויקת המוגשת לו לטעימה ולבחינה מצד המתמודדים.
התוכנית "Hell's Kitchen" שודרה לראשונה בבריטניה בשנת 2004 ומאז הפכה להצלחה עולמית מסחררת עם שלוחה של "Hell's Kitchen" בארצות הברית ובעולם. הפורמט המצליח של "מטבחי גהנום" נרכש על ידי קשת ונקרא "המטבח" והפך את השף עזרא קדם לכוכב המקביל של רמזי.
פורמט התוכנית "מטבחי הגהנום" ("Hell's Kitchen") מבוסס על קבוצה של שפים צעירים המתחרים על תואר שף העונה. בתחילת התוכנית מחולקים המתמודדים לשני צוותים המתחרים זה נגד זה במגוון משימות ואתגרים קולינאריים, המוכרעים על ידי מנצח אחד תחת שיפוטו של השף והמורה העצבני רמזי.
בכל עונה נבנית מסעדה מיוחדת העונה לשם "Hell's Kitchen" ובה מגישים המתחרים את מטעמיהם לסועדים ולרמזי.
השיפוט בתחרות נעשה על פי ביצועי המתחרה ביחס למנה שהפיק, טעמה, אופן הגשתה לפי שיפוטו של רמזי וכמובן בהתאם לרשמי הסועדים במסעדה.
הפרס הגדול והנכסף הוא כמובן ניהול של מסעדה יוקרתית.
גורדון ג'יימס רמזי, שנולד בשנת 1966 בעיר יוהנסטון שבסקוטלנד, גדל בבית עני בצל התעללות מצד אביו שהיה שתיין ורודף נשים. כשהיה בן 16 עבר לגור בדיור ציבורי מוגן עם אחותו הגדולה.
את הקריירה שלו החל כשחקן כדורגל, אולם כשהיה בן 19 נפצע קשות והחליט לפנות ללימודים והכשרה מקצועית בתחום הקולינארי. רמזי התחיל את דרכו עם לימודי הסעדה במכללת רוטרי, משם המשיך ל"מלון בית רוקסבורי" שם הפך לסו שף ולמתלמד. בהמשך עבד גם במסעדת "וויקאם ארמס", "הרוויס", "לה גברוש", "הוטל דיווה" והכשרה מקצועית בבישול על יאכטת "אידלווילד".
בשנת 1998 הקים רמזי את מסעדתו הראשונה: "גורדון ראמזי ברויאל הוספיטל רוד" בעיר צ'לסי וקטף כוכב מישלן. מאז הקים אימפריה של מסעדות גורמה ברחבי העולם (אירופה, אפריקה, אמריקה) והפך לאחד השמות הבולטים בתחום הקולינארי העולמי.
כמו כן, באמתחתו של רמזי גם שורה של ספרי בישול בהוצאתו וכמובן גולת הכותרת הנחיית תוכנית הריאליטי מהגהנום "Hell's Kitchen", אשר זכתה להצלחה מסחררת.
אומנם התקשינו להשיג מקומות במסעדת המשלן של גורדון רמזי, אולם איתרנו שני מתכונים מנצחים הישר מבית היוצר של "Hell's Kitchen": האחד מתכון לרוטב בולנז מיוחד והשני מתכון לביף בנוסח וולינגטון.
המצרכים הדרושים לרוטב הבולונז בנוסח "Hell's Kitchen"
כוס של עגבניות מרוסקות, בצל גדול יבש שגורד באמצעות פומפייה, כף של רסק עגבניות, שן שום כתושה, כף של רוטב ווסצ'סטר, שתי כפות של שמן זית, רבע כוס של יין אדום יבש, רבע כוס של חלב קוקוס או שמנת צמחית, כף גדושה של רסק עגבניות, שני גזרים המגורדים באמצעות פומפייה לחתיכות גסות חצי כפית אורגנו יבש, רבע כפית מלח גס וחצי זית של פלפל שחור גרוס.
אופן הכנת רוטב בולונז בנוסח "Hell's Kitchen"
ביף וולינגטון בנוסח "Hell's Kitchen"
ארבעה נתחי חזה אווז מעושן, ארבע מאות גרם של בשר פילה, שמן זית, שני חלמוני ביצה, שתי כפות חרדל דיז'ון איכותי, שתי שיני שום כתושות, מאתיים גרם של בצק פריך מוכן, שני ענפי טימין, פלפל שחור גרוס ומלח.
אופן הכנת הביף
לסיכום, אם ברצונכם לראות אומנות קולינארית וסדיסטית במיטבה סדרת הריאליטי "Hell's Kitchen" קוראת לכם.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.