דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

שום פלפל ושמן זית

שום פלפל ושמן זית היא תוכנית בישולים ישראלית פופולארית ואהובה שהפכה לשם דבר בפנתיאון תוכניות הבישול בישראל.

השף חיים כהן מתבל את התוכנית באהבתו הגדולה לאוכל, אנשים וחיים טובים וכן מעלה זיכרונות ילדות באמצעות מתכונים מסורתיים מנצחים.

המאמר הבא, מבקש לפרט אודות תוכנית הבישול הנודעת של הערוץ הראשון - שום פלפל ושמן ולהציג חלק מן המתכונים המטעמים המנצחים של התוכנית.

על הסדרה

שום פלפל ושמן זית היא תוכנית בישול ישראלית המציגה את היופי הקולינארי שבבישול הישראלי האמיתי. התוכנית שום פלפל ושמן זית, המשודרת מדי יום שישי במשבצת הפרה פריים של רשות השידור בערוץ הראשון בשעה ,19:30 היא פרי פיתוחו של איילון גייטון. התוכנית מפגישה את הצופים עם חוויה קולינארית ייחודית בה מנחה התוכנית השף המוערך חיים כהן (מבעלי מסעדת קרן האגדתית), מארח מדי שבוע סלבריטאי אחר ומבשל עבורו ארוחת גורמה בת שלוש מנות הכוללת: מנה ראשונה, מנה עיקרית וכמובן קינוח מפתה.

התוכנית שום פלפל ושמן זית, מצולמת בבית ציורי ופסטורלי ביפו בן כמאה ועשרים שנה, בו מבשל השף הנודע והאהוב חיים כהן את מיטב תבשילי הגורמה שהוא מכיר תוך מחשבה וקרבה לאהבות הקולינאריות של הידוענים המתארחים בתוכנית.

על הפקת התוכנית אמונה לא אחרת מאשר אומנה כהן בבימויה של חנה אטיאס ברוך.

כל אורח מכניס לתוכנית זווית אינטימית אישית, המעניקה לצופים חוויה קולינארית אנושית מדרגה ראשונה.

התוכנית שום פלפל ושמן זית התחילה את דרכה כבר בשנת 1999 עם המנחים: גיל חובב ואיילת לטוביץ וברבות השנים הצטרף השף האגדי חיים כהן לחגיגה, וצבר מוניטין רב בקרב קהל הצופים.

על השף חיים כהן

הכוכב האמיתי של התוכנית שום פלפל ושמן זית הלא הוא השף חיים כהן הוא אחד מאושיות הקולינאריות בישראל.

כהן התחיל את דרכו במסעדת הקיוסק בנווה צדק שם ברמן והתאהב לראשונה במטבח הצרפתי. כהן לעולם לא למד את רזי המקצוע אלא הוכתר כאוטודודיקט אמיתי שלמד על בשרו ובאופן עצמאי את סודות המטבח.

הצעד שבסס את הצלחתו בתחום הקולינארי הישראלי הוא פתיחת מסעדת הגורמה "קרן" הידועה ברחוב אבן גבירול בתל אביב.

המסעדה נסגרה בשנת 2002 ואז התפנה השף הנודע חיים כהן לאהבה השנייה שלו- הגשת תוכניות בישול בערוץ הראשון בתוכנית הפופולארית שום, פלפל ושמן זית.

עם השנים התמחה כהן אצל השף הצרפתי הנודע רוז'ה רוז'ה ויצר מטבח פיוז'ן ייחודי המשלב בין סודות מהמטבח הצרפתי וסודות מהמטבח המזרח התיכוני.

כהן זכה להצלחה רבה הן בתחום המסעדנות (כשף וכיועץ קולינארי של מסעדות גורמה ידועות) והן בתחום ספרי הבישול ובעיקר בגין תוכניתו המפורסמת והאהובה: שום פלפל ושמן זית.

מתכונים מנצחים מהתוכנית

לאורך שושלת התוכניות של שום פלפל ושמן זית הפגיש השף חיים כהן את הצופים עם מתכונים מנצחים שהורכבו ממיני תבשילי קדירה, מאפים, מרקים, סלטים, יין טוב וכמובן קינוחים ומעדנים מתוקים.

הנה מספר מטעמים מנצחים שהציג כהן בתוכניתו:

  • תחת קטגוריית המאפים הדגים כהן כיצד להכין מאפה של חלת בצל מנצחת, צ'פאטי שהוא לחם הודי טעים במיוחד, וברוסקטת שרימפס מיוחדת.
  • תחת קטגוריית העיקריות הדגים כהן מתכונים מנצחים של קרפצ'יו אינטיאס וחצילים, פסטה טרייה בליווי רוטב שעועית לבנה ועגבניות, קציצות דגים, אוסובוקו טלה בליווי רוטב של ריבת בצל מתקתקה, תבשיל עוף עם ארטישוק ופטריות וכן עוף המלווה ברוטב של עשבי תיבול ושום. ובתור מנה סייד דיש הדגים השף הדגול מנה של "בחש" שהיא למעשה מנת אורז בוכרי ירוק המלווה בבשר טלה.
  • תחת קטגוריית הקינוחים הדגים כהן עוגת סולת מסורתית, בננות ברוטב סילאן מתקתק ועוגת מייפל המלווה בתפוחים עץ אפויים.

לסיכום, השף הנודע חיים כהן ביסס את הצלחתו בעקבות הצלחתו בתחום המסעדנות, אולם הפך לסלבריטאי עם הצטרפותו לצוות התוכנית המנצח – שום פלפל ושמן זית.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון