דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

גיל חובב

גיל חובב, הוא לא רק נצר לשושלת ארוכה של אצולה עברית ציונית, אלא הוא גם איש תקשורת ובשלן בחסד, אשר הצליח לחדור אל לב השולחן הישראלי ולהפוך לקונצנזוס בתחום הבישול העממי, המסורתי הפשוט.

על גיל חובב

גיל חובב הוא עיתונאי, מבקר מסעדות, איש טלוויזיה ובשלן. חובב נולד בירושלים הבירה למשפחת אצולה ציונית בשנת 1962. אמו, היא דרורה בן אב"י נכדתו של מחיה השפה העברית – אליעזר בן יהודה ואילו אביו הוא מתור הזהב של קרייני קול ישראל.

חובב גדל בירושלים ולמד בגימנסיה העברית "רחביה". בצבא שירת בחיל המודיעין ובתום שירותו הצבאי החל בלימודיו הגבוהים לתואר ראשון בחוג לספרות צרפתית באוניברסיטה העברית. במהלך לימודיו, התנסה חובב בעבודות רבות החל מבירמון בברים ירושלמיים כגון: מלון שרתון וכלה בכתיבה לשבועון כל העיר הירושלמי.

את הקריירה העיתונאית שלו המשיך ככתב, עורך ומבקר מסעדות בעיתוני העיר, כל העיר, הארץ, חדשות, טיים אאוט וידיעות אחרונות.

כיום, מנהל גיל חובב טור לביקורת מסעדות באתר המסעדות REST וטור מתכונים באתר בישולים של אסם. כמו כן, הקים חובב הוצאת ספרים בשם "קרפד" ובאמתחתו ספרי בישול ורומנים שכתב, ערך הפיק והוציא באמצעות "קרפד".

הפעם הראשונה שבה ידע חובב כי הוא רוצה להיות בשלן

גיל חובב כלל לא חלם להגיע למעמד של שף מקצועי אלא לכל היותר רצה להיות בשלן. ובתור נצר למשפחת אצולה ציונית, אשר חייה התנהלו סביב המטבח של סבתא מומה, כנראה שחובב הבין כבר בגיל קטן כי בתור חובב אוכל מושבע עליו לעסוק בתחומי הבישול וביקורת המסעדות.

מהו סגנון הבישול של גיל חובב?

חובב, אוהב את סגנון הבישול העממי, המסורתי, האותנטי והפשוט. ולטעמו אין טוב יותר מאשר מטעמים ביתיים של סבתות ודודות.

השכלה:

חובב מעולם לא רכש השכלה מקצועית בתחום הקולינארי, פשוט מפאת העובדה כי לא היה לו כל רצון לעמוד בצד של המטבח והסירים אלא בצד של הצלחות, הטעימות והניסים.

על אף שלא רכש השכלה קולינארית, חובב רכש השכלה אקדמית והינו בוגר תואר ראשון בבי.איי.כללי וספרות צרפתית באוניברסיטה העברית בירושלים.

ממי הושפע?

אין ספק כי את אהבתו למטבח ירש מסבתו האהובה מומה, אשר הייתה מכינה לו מטעמים מסורתיים וטעימים כמו שרק סבתא אמיתית יודעת לבשל.

מיילג' מקצועי

על אף העובדה, כי חובב איננו אוחז בבעלות על מסעדת גורמה איכותית, מדובר באיש טלוויזיה יצירתי, אהוב ומוערך הזוכה להוקרה, לפופולאריות ולהערכה ציבורית רבה.

  • תוכניות בכיכובו - באמתחתו של גיל חובב, תוכניות בישול רבות בערוצים הממלכתיים (1,2 ו – 10) וגם בערוצי הכבלים (ערוץ 3), כגון: "שום, פלפל ושמן זית", "קפטן קוק", "עושים שוק", "גיל חובב והתוספות", עושים חג", "המנה של המדינה", "מצעד האוכל הישראלי" ועוד.
    • ספרי בישול פרי עטיו – בבעלותו של גיל חובב הוצאת ספרים העונה לשם "קרפד" ובאמתחתו ספרי בישול, סיפורים קצרים ורומנים, כגון: "שמש, ים ואוכל גם", "קיטש", "גיל חובב והתוספות", "מתנות מהמטבח", "מטבח משפחתי", "סוכריות מהשמיים", "אוכל של סבתא", "אדום, לבן ומה שביניהם", "עשר דיאטות עשר", "אוכל של סבתא".

מאכל אהוב?

מבין כל המאכלים שבעולם, חובב תמיד יעדיף אוכל פשוט, מסורתי ואותנטי.

מאכלים אהובים מבית אמא

גיל חובב אוהב אוכל ביתי של אמא ובמיוחד את המאכל התימני המסורתי קובנה.

מרכיב אהוב?

ללא כל עוררין, אחד המרכיבים האהובים על גיל חובב במטבח הוא היין, על כל צורותיו, ניחוחותיו וצבעיו השונים.

המלצה חמה מאת המאסטרו חובב

ולרגע שלו כולנו ציפינו וייחלנו. רגע האמת. רגע המתכונים. ובכן, גם הפעם לא יאכזב חובב ויעניק לנו מתכון נפלא ופשוט להפליא העונה לשם "פסטה ברוטב ארטישוק ושמנת".

המצרכים הנחוצים להכנת המנה:

כוס צנוברים, 30 גרם חמאה, גילוחי גבינת פרמזן, שלושה לבבות ארטישוק טריים הפרוסים לרצועות דקות, בצל אחד קצוץ, חבילה של שמנת מתוקה, קורט אגוז מוסקט, פלפל שחור גרוס ומלח ו - 200 גרם פסטה קצרה.

אופן ההכנה:

  • תחילה, יש להתיך את החמה בתוך סיר ולהזהיב את קוביות הבצל.
  • משהבצל הזהיב, יש להוסיף את לבבות הארטישוק והשום ולטגנם עד אשר הם מתחילים לקבל צבע זהוב.
  • לאחר מכן, יש להוסיף לתוך המחבת את התבלינים והשמנת ולהביאם לסף רתיחה. אחר כך יש להנמיך את הלהבה ולבשל במשך שמונה דקות, עד אשר הרוטב נהיה מעט סמיך.
  • במקביל להכנת הרוטב, יש לבשל את הפסטה בהתאם להוראות המצויות על גבי האריזה. כמו כן, יש להזהיב את הצנוברים על גבי המחבת.
  • לבסוף, יש לצקת אל תוך צלחת מן הפסטה ומן הרוטב ולקשט את המנה עם צנוברים קלויים וגילוחי פרמזן.

לסיכום, גיל חובב הוא ללא ספק אחד מאנשי הטלוויזיה והבישול המוכרים והאהובים ביותר על הציבור הישראלי.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון