"במטבח עם מרגול" היתה תוכנית קאלט שהציגה בישול ביתי עדתי בסגנונות שונים ומגוונים. היתה זו אחת מתוכניות הבישול הפופולאריות שהעלו את הזמרת הנודעת מרגלית צנעני אל זירת הקונצנזוס הישראלית.
במאמר הבא, נזכר בימים הטובים של "במטבח עם מרגול", ונברר אילו סגנונות של בישול הוצגו בתוכנית הססגונית – "במטבח עם מרגול".
"במטבח עם מרגול" היא תוכנית בישול דוקומנטרית בהנחייתה של הזמרת הנודעת מרגלית צנעני, המכונה גם "מרגול". התוכנית השבועית "במטבח עם מרגול" עלתה בשנת 2001, בראשית ימי ערוץ בריזה בחברת YES וירדה לאחר שתי עונות.
מדי כל תוכנית הייתה מרגול מבקרת בין ערים ושכונות רבות ברחבי הארץ, ומפגישה את הצופים עם סגנונות שונים של מטבחים אותנטיים, לרוב שלושה מטבחים שונים בכל תוכנית. בכל תוכנית בחנה מרגול ולמדה על הכנתם של בישולים עדתיים מסורתיים תוך הצגתם של כלי בישול אותנטיים וסודות מן המטבח מפי סבתות ואימהות המבשלות זה עשורים רבים בחיק המשפחה.
התוכנית העממית – "במטבח עם מרגול" נפתחה בביקורה של מרגול בשווקים השונים ברחבי הארץ ורכישת המצרכים הדרושים תוך הגבלת התקציב למאה שקלים בלבד עבור שלושת הבשלנים המציגים בתוכנית (אתגר מעשי קשה לכל הדעות).
את התוכנית הפיקה עינת דבש וביימו שרון וגילי עמרני.
לאורך שתי העונות של תוכנית הבישול העממית "במטבח עם מרגול" נפגשו הצופים עם מגוון סגנונות אוכל לרבות: אוכל ברזילאי, אוכל גרוזיני, אוכל אפגני טבעוני, אוכל תורכי, אוכל אתיופי, אוכל מרוקאי, אוכל ארמני, אוכל דרוזי, אוכל עירקאי, אוכל תימני ועוד.
לאורך התוכנית הוצגו מספר מתכונים מנצחים, כדוגמת המתכונים הבאים:
לסיכום, תוכנית הבישול הישראלית האותנטית "במטבח עם מרגול" הפגישה את הצופים עם סגנונות שונים של מאכלים, תבשילים, מאפים, סלטים, מרקים וקינוחים טעימים וכן הפגישה את הצופים עם בשלנים מסורים מכל קצוות הארץ, לרבות: "שפים אותנטיים" מבאר- שבע, נתיבות, שדרות, קיבוץ ברור חייל, מושב חצב, אשדוד, רחובות, מושב אליכין, ירושלים, בית שמש, רמלה, תל- אביב יפו, שכונת התקווה, חולון, אור יהודה, ראש העין וקריית טבעון.
מעבר לכך, התוכנית "במטבח עם מרגול" עשתה חייל כשהפגישה את כל קצוות העדות במפגן קולינארי אחד.
מי שצפה בתוכנית יעיד שכמות האוכל, הצבעים, הריחות והסיפורים כל אלה יחד גרמו לו לקום מהספה ולהתחיל לבשל.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.