דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

במטבח עם מרגול

"במטבח עם מרגול" היתה תוכנית קאלט שהציגה בישול ביתי עדתי בסגנונות שונים ומגוונים. היתה זו אחת מתוכניות הבישול הפופולאריות שהעלו את הזמרת הנודעת מרגלית צנעני אל זירת הקונצנזוס הישראלית.

במאמר הבא, נזכר בימים הטובים של "במטבח עם מרגול", ונברר אילו סגנונות של בישול הוצגו בתוכנית הססגונית – "במטבח עם מרגול".

על הסדרה

"במטבח עם מרגול" היא תוכנית בישול דוקומנטרית בהנחייתה של הזמרת הנודעת מרגלית צנעני, המכונה גם "מרגול". התוכנית השבועית "במטבח עם מרגול" עלתה בשנת 2001, בראשית ימי ערוץ בריזה בחברת YES וירדה לאחר שתי עונות.

מדי כל תוכנית הייתה מרגול מבקרת בין ערים ושכונות רבות ברחבי הארץ, ומפגישה את הצופים עם סגנונות שונים של מטבחים אותנטיים, לרוב שלושה מטבחים שונים בכל תוכנית. בכל תוכנית בחנה מרגול ולמדה על הכנתם של בישולים עדתיים מסורתיים תוך הצגתם של כלי בישול אותנטיים וסודות מן המטבח מפי סבתות ואימהות המבשלות זה עשורים רבים בחיק המשפחה.

התוכנית העממית – "במטבח עם מרגול" נפתחה בביקורה של מרגול בשווקים השונים ברחבי הארץ ורכישת המצרכים הדרושים תוך הגבלת התקציב למאה שקלים בלבד עבור שלושת הבשלנים המציגים בתוכנית (אתגר מעשי קשה לכל הדעות).

את התוכנית הפיקה עינת דבש וביימו שרון וגילי עמרני.

הסדרה "במטבח עם מרגול" הפגישה את צנעני עם קשת של אנשים מרתקים, לרבות:

  • באחת מן התוכניות פגשה מרגול את אחלם ווהבי וסעדה חלבי בדלית אל כרמל, ואף למדה על בישול דרוזי אותנטי, לרבות: תבשיל חצילים, תבשיל "חופחף מלפוף", מג'דרה דרוזית, צלעות כבש ועוד.
  • בתוכנית אחרת ביקרה מרגול בקיבוץ של יוצאי דרום אמריקה – קיבוץ ברור חיל ונפגשה עם אורי ואסתר רוזנהק וכן זליגמן רוזני, שם התוודעה לסודות המטבח הברזילאי, לרבות: תבשיל הפג'ואדה, הפרופה, וכמובן אסדו ברזילאי וכן מאפים וגם קינוחים ברזילאים מתוקים.
  • כמו כן, ביקרה מרגול בבאר שבע ושם נפגשה עם רבקה שהכינה מטעמים הודיים אותנטיים מסורתיים של יהודי קוצ'ין. בתוכנית בישלו הבנות יחדיו מאכלים הודיים של בשר ואורז ומשקה של יוגורט וחלב המכונה לסי.

מתכוני הג'ונגלר של מרגול

לאורך שתי העונות של תוכנית הבישול העממית "במטבח עם מרגול" נפגשו הצופים עם מגוון סגנונות אוכל לרבות: אוכל ברזילאי, אוכל גרוזיני, אוכל אפגני טבעוני, אוכל תורכי, אוכל אתיופי, אוכל מרוקאי, אוכל ארמני, אוכל דרוזי, אוכל עירקאי, אוכל תימני ועוד.

לאורך התוכנית הוצגו מספר מתכונים מנצחים, כדוגמת המתכונים הבאים:

  • פג'ואדה – בתוכנית בה ביקרה מרגול בקיבוץ ברור חיל, הפגישה את הצופים עם מספר מתכונים מנצחים בסגנון ברזילאי, לרבות: פג'ואדה – מאכל ברזילאי טיפוסי שהוא קדרה של בשר, שעועית שחורה, ירקות ועוד דברים טובים, וכן קינוח ברזילאי טיפיקאלי הקינג'ין.
  • מנזלה וטאבולה – בתוכנית בה ביקרה מרגול בדליית אל כרמל הפגישה את הצופים עם המטבח הדרוזי עם תבשיל קישואים מתובלים, טאבולה ועלים ממולאים מנצחים.וכן המאכל המסורתי חופחף מלפוף – שהוא מעין תבשיל חצילים ועגבניות.
  • במטבח עם מרגול הפגישה את הצופים לא רק עם בישול ביתי אלא גם עם בישול בריא כגון סלטים מיוחדים, כדוגמת מתכון הסלט של פאולה.
  • גם על גזרת האוכל הצמחוני לא פסחה מרגול כשהציגה מנת גורמה צמחונית מנצחת המבוססת על תפוחי אדמה ושומר כשביקרה בטבעון.
  • מתכון בוכרי מנצח שהוצג בתוכנית הוא לא אחר מאשר כיסוני בשר פריכים שצפו בתוך מרק בוכרי אסלי.
  • מרגול כידוע לא בוחלת באמצעים ולכן הציגה את מתכון האסאדו הארגנטינאי המנצח הידוע בכינוי שפונדרה.
  • ואם במטבח העיראקי עסקינן, הרי שהמתכונים העיראקיים המנצחים היו העייג'ה – חביתה בסגנון עיראקי, מעיים ממולאים וקובות עיראקיות, לרבות קובה סלק, קובה במיה ועוד.
  • גם במטבח הפולני מבקרת מרגול כשטועמת מקציצות העוף המיוחדות וכן רוטב הגפילטע פיש הידוע.
  • צנעני לא פוסחת על שורשיה ומציגה באחת מתוכניותיה מתכון מנצח של מרק תימני עם חילבה.
  • ואיך אפשר בלי טיפה של מתכונים אסלים מרוקאיים? מרגול כאמור הציגה בתוכניתה מתכונים מנצחים לרבות: דג מרוקאי, בצלים ממולאים הנקראים בסלה מעמרה, קוסקוס, חריימה וגם קוסקוס תוניסאי.

לסיכום, תוכנית הבישול הישראלית האותנטית "במטבח עם מרגול" הפגישה את הצופים עם סגנונות שונים של מאכלים, תבשילים, מאפים, סלטים, מרקים וקינוחים טעימים וכן הפגישה את הצופים עם בשלנים מסורים מכל קצוות הארץ, לרבות: "שפים אותנטיים" מבאר- שבע, נתיבות, שדרות, קיבוץ ברור חייל, מושב חצב, אשדוד, רחובות, מושב אליכין, ירושלים, בית שמש, רמלה, תל- אביב יפו, שכונת התקווה, חולון, אור יהודה, ראש העין וקריית טבעון.

מעבר לכך, התוכנית "במטבח עם מרגול" עשתה חייל כשהפגישה את כל קצוות העדות במפגן קולינארי אחד.

מי שצפה בתוכנית יעיד שכמות האוכל, הצבעים, הריחות והסיפורים כל אלה יחד גרמו לו לקום מהספה ולהתחיל לבשל.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון