דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

אסף גרניט

השף אסף גרניט, שף ומנכ"ל קבוצת המסעדות מחניודה, מונא, טלביה, הסדנא ויוד'לה בירושלים, שופט במשחקי השף ומוביל את תכנית הדוקו ריאליטי "מהפכה במטבח" המשודרת בערוץ 2.

אודות אסף גרניט

אסף גרניט נולד בשנת 1978 בשכונת רסקו בירושלים, ומכונה בפי חבריו בשם באפלו. השף אסף גרניט מעולם לא למד באופן מסודר בישול, אך כבר בגיל צעיר החל את דרכו בעולם הקולינריה הישראלי,

ומצא את דרכו למטבחים של המסעדות המובילות בירושלים, ביניהן "קבליר", "קולוני" ו"אדום".

כיום, זוכה השף אסף גרניט למקום של כבוד ויוקרה בעולם הקולינריה בארץ. לאחר שמונה לשף במסעדת "אדום" יצא להשתלמויות מקצועיות ברומא ובלונדון. בשנת 2009 הקים עם שותפיו אורי נבון ויוסי

אלעד את מסעדת "מחניודה" הממוקמת בסמוך לשוק הידוע מחנה יהודה, בהמשך פתח עם שותפיו מסעדות נוספות בירושלים, ביניהן "יודלה"- בר מסעדה, "מונא" הממוקמת בבית האמנים בעיר ומסעדת "הסדנא"- סטייק האוס בסגנון משפחתי.

אסף גרניט זכה בעונה השנייה של תכנית הטלוויזיה משחקי השף וייצג את ישראל בתחרות שנערכה בארה"ב. מינואר 2014 משתתף כשופט בתכנית הריאליטי "משחקי השף", ומ- 2015 מוביל את התכנית "מהפכה במטבח".

לאור הצלחת מסעדת "מחניודה" ושאר המסעדות שבבעלות הקבוצה, הקים אסף גרניט עם שותפיו סניף ראשון בלונדון, המסעדה החדשה זוכה להצלחה כבירה, ואף נבחרה לאחת המסעדות הטובות

והמבטיחות בעיר.

אסף גרניט החל את דרכו כברמן ב"מסריק" שבמושבה הגרמנית אך תוך זמן קצר מצא עצמו בין הסירים במטבח והתאהב בבישול. כך החל בקריירה המשגשגת שלו, וכיום הוא נחשב לסלבס ולדמות משפיעה על עולם הקולינריה בארץ.

מהו סגנון הבישול של השף אסף גרניט?

אסף גרניט ידוע כאדם תחרותי ופרפקציוניסט, סגנון הבישול שלו הוא ים תיכוני וארץ ישראלי, הוא שואב השראה מחומרי הגלם שניתן למצוא בשוק מחנה יהודה ומהאווירה המאפיינת את השוק ההומה אדם והססגוני.

השכלה

השף אסף גרניט לא רכש השכלה פורמלית בבישול או בקולינריה, ולמעשה צבר את כל הידע והניסיון שלו במהלך עבודתו כטבח. לאחר שמונה לשף במסעדת "אדום" נשלח להשתלמויות מקצועיות

בלונדון וברומא, שם התנסה בטכניקות בישול חדשות ומסורתיות, הכיר חומרי גלם חדשים וצבר ידע וניסיון עשיר.

סטאג'ים

כאמור, השף אסף גרניט עבר השתלמויות מקצועיות במסעדות מובילות בלונדון וברומא, ובארץ עבד עם שפים מקצועיים במיטב המסעדות בירושלים, ביניהן "בליר", "לבן בסינמטק", "אדום" ו"קולוני".

ממי הושפע?

אסף גרניט מספר כי הושפע מאוד משותפו לעסק אורי נבון, ולדבריו הושפע רבות גם מהשפים העובדים במסעדת "אדום" בה בילה שנים ארוכות.

מיילג' מקצועי

  • פתיחת מסעדת "מחניודה" בשנת 2009, המסעדה זוכה להצלחה מסחררת וזכתה להמלצה מכוהנת הלייף טסייל האמריקאית מרתה סטיוארט.
  • פתיחת המסעדות "יוד'לה", "מונא" ו"הסדנא" בירושלים.
  • זכייה בעונה השנייה של התכנית "קרב סכינים" וייצוג ישראל בתחרות הבינלאומית היוקרתית.
  • שופט בתכנית הריאליטי "משחקי השף" משנת 2014
  • אוקטובר 2015- החל להנחות ולהוביל את תכנית הדוקו ריאליטי "מהפכה במטבח"

מאכל אהוב?

סשימי טונה אדומה עם לבנה ובתיבול זעתר וצ'ילי, מנה המוגשת במסעדת "מונא". כמו כן, אוהב את הדג המרוקאי של חמותו וזולל פיצות.

מאכלים אהובים מבית אמא

השף אסף גרניט מספר כי בבית לא אכלו אוכל אשכנזי, אך הוא הכי מתגעגע לגפילטע פיש של סבתא שלו שכבר אינה בחיים.

מרכיב אהוב?

אסף גרניט אוהב חומרי גלם טריים משוק מחנה יהודה, מרבה להשתמש בטחינה ובעשבי תיבול טריים.

מסעדה אהובה?

השף אסף גרניט אוהב את מסעדת "פיצרוי" בתל אביב ואת המסעדה "לה רוזטה" (La Roseta) שנמצאת ברומא.

הערכה לקולגות?

לדברי אסף גרניט הוא מעריך הרבה מהקולגות שלו בארץ, ביניהם השף אייל שני שבא לבקר במחניודה ונוהג להצטרף למטבח בעת ביקוריו, כמו כן הוא מעריך מאוד את הקולגות שלו לתכנית הריאליטי "משחקי השף"- מאיר אדוני ומושיק רוט.

המלצה חמה מאת המאסטרו אסף גרניט

השף אסף גרניט משתף אותנו עם מתכון למנה פשוטה אך טעימה במיוחד, מנת קרפצ'יו טונה אותה מגישים במסעדות "מחניודה" ו"מונא".

המצרכים הנדרשים הם: 100 גרם טונה טרייה, מלח ופלפל. מצרכים לרוטב וואקמה: כפית דבש, כף ג'ינג'ר כבוש, 1 שן שום, חצי כפית שמן שומשום, כף רוטב סויה, 100 מ"ל שמן סויה. מצרכים לסלט אצות:

2 כפות וואקמה רטוב, כף אחת של ג'ינג'ר כבוש, כף אחת של רוטב סויה, כפית שמן סויה, כף מירין.

אופן ההכנה:

  • פורסים נתח טונה יפה לאחר הוצאת הסיבים, לפרוסות בעובי ס"מ אחד.
  • מסדרים את פרוסות הטונה בצורת עיגול על ניילון נצמד ומכסים בניילון נוסף.
  • דופקים את פרוסות הטונה בעזרת פטיש שניצלים עד לעובי חצי ס"מ, מכניסים למקרר.
  • במג'ימיקס מערבבים את המצרכים לרוטב, ללא השמן, עד לקבלת משחה.
  • מוסיפים לאט את השמן עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  • מערבבים את כל המרכיבים לסלט אצות בקערה גדולה ורחבה.
  • מסדרים את פרוסות הדג על צלחת, מתבלים במעט מלח ופלפל לפי טעם אישי, מניחים בצד 2 כפות של רוטב וואקמה ו- 2 כפות סלט אצות.
  • מקשטים את הצלחת עם עלי כוסברה, פלפל חריף, אפונת ווסאבי ושומשום שחור, ומגישים.

לסיכום, השף אסף גרניט נחשב למשפיע וליזם מוביל ומוערך בעולם הקולינריה הישראלי, אסף גרניט אינו נח לרגע וממשיך יחד עם חבריו לקבוצת "מחניודה" לפתוח מסעדות חדשות ואיכותיות המספקות חוויה מושלמת לסועד.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון