דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

שף חיים טיבי

מסעדת מוסקט, בניצוחו של שף חיים טיבי, היא מסעדת גורמה אמיתית הנמצאת במלון מצפה הימים היפהפה, בראש פינה. על פי תפיסת השף, גורמה לא שייך לעשירים בלבד, והמחירים במסעדה אמנם אינם מחירים של מסעדת פועלים, אך גם בהחלט לא בשמיים.

אודות השף חיים טיבי

חיים טיבי נולד בצפת וכבר בגיל קטן אהב את המטבח ואת ריח הבישולים. בגיל 14 החל לעבוד אחרי הלימודים במסעדה רומנית שנחשבה לשם דבר בצפת, מסעדת מילו. אחרי הצבא, נחוש בדעתו להתחיל קריירה בתחום המזון, פתח מעדניית בשרים בשם בצפת.

המעדנייה, שנקראה "בון אפטיט", העניקה לו את ההזדמנות להכין מנות גורמה שונות ולמכור אותן לציבור הצפתי, אך החלום האמיתי היה לפתוח מסעדה. מסעדתו הראשונה של שף חיים טיבי נקראה אורוות הברון, שכנה בלב אתר השחזור הציורי של ראש פינה והגישה תפריט מהמטבח הצרפתי העשיר.

מסעדת מוסקט – מלון מצפה הימים

מספר שנים לאחר מכן, כשקיבל הצעה ממלון מצפה הימים, מלון בוטיק מוביל המארח את כל שמנה וסלתה של הארץ, התשובה היתה ברורה. במסעדת מוסקט יצר שף חיים טיבי תפריט המבוסס על הגידולים האורגניים של חוות מצפה הימים.

הירקות, הפירות ועשבי התיבול נקטפים מהאדמה היישר אל הצלחת, מנות הכבש והעוף גם הן מתוצרת החווה האורגנית, ואילו הבקר מגיע ממיטב העדרים של הגליל ורמת הגולן. לצד כל אלו מוגשים גם דגים, פירות ים וכמובן קינוחים.

במסעדת מוסקט מקפיד שף חיים טיבי להשתמש בחומרי הגלם המשובחים ביותר, העוברים גידול אורגני ללא חיסונים, ריסוס, או כל מעורבות אחרת. במנות כולן יוצר השף תמהיל משובח של מנות גורמה מתוחכמות עם טעמים פשוטים וטובים של בית.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון