רונן סקינזס השף האגדי של מסעדת מנטה ריי, החל את דרכו הקולינארית בצבא, ומשם עלה לגדולות. היום הוא נחשב לאחד השפים המובילים בארץ, ובאחד מן הימים חולם לפתוח מסעדה שבה יוגשו בישולים ביתיים.
השף רונן סקינזס נולד בשנת 1969 והחל את דרכו המקצועית לאחר הצבא, כשהחליט לעבוד במסעדה איטלקית באוסטרליה, שאיחדה בין סגנונות אוכל שונים כגון: המטבח המזרח אסייתי והמטבח הים תיכוני. באותם השנים, הושפע רונן סקינזס מן השפים האוסטרלים: Matthew Moran שניצח על מסעדת Aria ו - Neil Perry שניצח על מסעדת Rockpool. לאחר מספר שנים של שהות באוסטרליה, חזר רונן סקינזס ארצה והתחיל ללמוד בישול בבית הספר הגבוה לאומנות הבישול – תדמור.
עם סיום הלימודים, עבד שנתיים במסעדת הגורמה היוקרתית בניצוחו של השף חיים כהן – "קרן", ובשנת 2002 הגיע למנוחה ולנחלה כשהחל לנצח על המטבח של מסעדת מאנטה ריי היוקרתית, הממוקמת בחופי עלמה ביץ' בתל אביב.
סגנון הבישול של השף רונן סקינזס שואף לסגנון המטבח האוסטרלי היצירתי, ומושפע מאוד מן המטבח הים תיכוני, איטלקי, ספרדי.
סטאג'ים:
הפעם הראשונה, שנכנס לנעלי השף, היה בעת שירותו הצבאי אשר במהלכו נהג רונן סקינזס לבשל לחבריו בצבא.
רונן סקינזס ספג בביתו את מורשת המטבח היווני, אולם סגנונו הקולינארי הושפע במיוחד מהשף חיים כהן, שחשף אותו אל נפלאות המטבח הים תיכוני, האיטלקי, הספרדי והפרובנסיאלי.
רונן סקינזס, כאחד האדם, אוהב ביום יום את מנת הקפואים הקלאסית שלו, הכוללת: שניצל מבית טבעול, ואם מדברים על מנות קלאסיות, סקינזס מעריץ את הלחם הבלקני של מנטה ריי במטבל של מוס חצילים עדין.
רונן סקינזס, שגדל בבית יווני התחנך על ברכי הניחוחות והטעמים של המטבח הבלקני, ולמד לתבל כל מאכל בלימון ולהוסיף למרק גבינה.
רונן סקינזס טוען כי הוא אוהב להכין אוכל אופטימי העשוי ממעט מרכיבים שמספקים טעמים דומיננטיים, עשירים וברורים.
אחד השפים המוערכים והאהובים על רונן סקינזס בארץ הוא לא אחר מהשף חיים כהן, ובעולם הוא מעריץ את השף הניו יורקי דניאל בולו.
סקינזס לא בוחל באמצעים, ומציע לנו מתכון מופלא ומעורר תיאבון של קרפצ'ו לוקוס בליווי סלט דלעת, פסטו דלעת ופתיתים, מממממ....נשמע טעים!.
המצרכים הדרושים להכנת ארבע מנות קרפצ'יו נוסח סקינזס הם הבאים:
רבע כוס של שמן זית, שן שום כתושה, חצי קילוגרם של קוביות דלעת החתוכות בגודל של 1ס"מ, כף אחת של לימון כבוש קצוץ, חצי קילוגרם של פילה לוקוס הנקי מעצמות, שתי כפות של שמן תירס או שמן קנולה, 200 גרם של עלי תרד החתוכים לרצועות, 150 גרם פתיתים שהם כרבע החבילה, חצי כפית של מלח גס ופלפל שחור גרוס, ליטר של ציר ירקות, 100 גרם של גרעיני דלעת קלופים.
להכנת רוטב הפסטו דלעת דרושים המצרכים הבאים:
שתי כפות של עלי זעתר, מיץ מחצי לימון, כוס של עלי פטרוזיליה, חצי כוס שמן זית ורבע כפית של מלח.
אופן הכנת מנת הקרפצ'ו :
אופן הכנת רוטב הפסטו דלעת:
תחילה, יש להכניס שישים גרם גרעיני דלעת ואת יתר מרכיבי הרוטב לתוך כלי קיבול ולרסק את התערובת באמצעות בלנדר מקל.
אופן הכנת סלט הדלעת:
לסיכום, אם אתם אוהבים מאכלי ים זהו הספציאליטה של השף רונן סקינזס.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.