דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

רונן סקינזס

רונן סקינזס השף האגדי של מסעדת מנטה ריי, החל את דרכו הקולינארית בצבא, ומשם עלה לגדולות. היום הוא נחשב לאחד השפים המובילים בארץ, ובאחד מן הימים חולם לפתוח מסעדה שבה יוגשו בישולים ביתיים.

על רונן סקינזס

השף רונן סקינזס נולד בשנת 1969 והחל את דרכו המקצועית לאחר הצבא, כשהחליט לעבוד במסעדה איטלקית באוסטרליה, שאיחדה בין סגנונות אוכל שונים כגון: המטבח המזרח אסייתי והמטבח הים תיכוני. באותם השנים, הושפע רונן סקינזס מן השפים האוסטרלים: Matthew Moran שניצח על מסעדת Aria ו - Neil Perry שניצח על מסעדת Rockpool. לאחר מספר שנים של שהות באוסטרליה, חזר רונן סקינזס ארצה והתחיל ללמוד בישול בבית הספר הגבוה לאומנות הבישול – תדמור.

עם סיום הלימודים, עבד שנתיים במסעדת הגורמה היוקרתית בניצוחו של השף חיים כהן – "קרן", ובשנת 2002 הגיע למנוחה ולנחלה כשהחל לנצח על המטבח של מסעדת מאנטה ריי היוקרתית, הממוקמת בחופי עלמה ביץ' בתל אביב.

מהו סגנון הבישול של השף רונן סקינזס?

סגנון הבישול של השף רונן סקינזס שואף לסגנון המטבח האוסטרלי היצירתי, ומושפע מאוד מן המטבח הים תיכוני, איטלקי, ספרדי.

השכלה:

  • לימודי בישול בבית הספר המרכזי לאומנות הבישול – "תדמור".

סטאג'ים:

  • 10 שנים של עבודה במסעדות אוסטרליות שונות באוסטרליה.
  • סטאג' ועבודה במסעדת הגורמה "קרן" בניצוחו של השף חיים כהן.
  • השתלמות אצל השף והאגדה דניאל בולו בניו יורק.

הפעם הראשונה בה חבש רונן סקינזס את כובע השף

הפעם הראשונה, שנכנס לנעלי השף, היה בעת שירותו הצבאי אשר במהלכו נהג רונן סקינזס לבשל לחבריו בצבא.

ממי הושפע?

רונן סקינזס ספג בביתו את מורשת המטבח היווני, אולם סגנונו הקולינארי הושפע במיוחד מהשף חיים כהן, שחשף אותו אל נפלאות המטבח הים תיכוני, האיטלקי, הספרדי והפרובנסיאלי.

מיילג' מקצועי

  • מסעדות בניצוחו – השף רונן סקינזס הגשים את חלומו כשקיבל את משרת חייו כשף הראשי של מסעדת מנטה ריי, אשר הפכה למוסד תל אביבי קולינארי איכותי ומבוקש.
  • תוכניות בכיכובו – השף רונן סקינזס הצטרף להיכל השפים הטלוויזיונים, כשהצטרף לצוות המנחים של מטבח גורמה בערוץ האוכל, וכשהשתתף בספיישלים טלוויזיוניים לחג, אשר שודרו בערוץ האוכל.

מאכל אהוב?

רונן סקינזס, כאחד האדם, אוהב ביום יום את מנת הקפואים הקלאסית שלו, הכוללת: שניצל מבית טבעול, ואם מדברים על מנות קלאסיות, סקינזס מעריץ את הלחם הבלקני של מנטה ריי במטבל של מוס חצילים עדין.

מאכלים אהובים מבית אמא

רונן סקינזס, שגדל בבית יווני התחנך על ברכי הניחוחות והטעמים של המטבח הבלקני, ולמד לתבל כל מאכל בלימון ולהוסיף למרק גבינה.

מרכיב אהוב ?

רונן סקינזס טוען כי הוא אוהב להכין אוכל אופטימי העשוי ממעט מרכיבים שמספקים טעמים דומיננטיים, עשירים וברורים.

שפים אהובים?

אחד השפים המוערכים והאהובים על רונן סקינזס בארץ הוא לא אחר מהשף חיים כהן, ובעולם הוא מעריץ את השף הניו יורקי דניאל בולו.

המלצה חמה מאת המאסטרו סקינזס

סקינזס לא בוחל באמצעים, ומציע לנו מתכון מופלא ומעורר תיאבון של קרפצ'ו לוקוס בליווי סלט דלעת, פסטו דלעת ופתיתים, מממממ....נשמע טעים!.

המצרכים הדרושים להכנת ארבע מנות קרפצ'יו נוסח סקינזס הם הבאים:

רבע כוס של שמן זית, שן שום כתושה, חצי קילוגרם של קוביות דלעת החתוכות בגודל של 1ס"מ, כף אחת של לימון כבוש קצוץ, חצי קילוגרם של פילה לוקוס הנקי מעצמות, שתי כפות של שמן תירס או שמן קנולה, 200 גרם של עלי תרד החתוכים לרצועות, 150 גרם פתיתים שהם כרבע החבילה, חצי כפית של מלח גס ופלפל שחור גרוס, ליטר של ציר ירקות, 100 גרם של גרעיני דלעת קלופים.

להכנת רוטב הפסטו דלעת דרושים המצרכים הבאים:

שתי כפות של עלי זעתר, מיץ מחצי לימון, כוס של עלי פטרוזיליה, חצי כוס שמן זית ורבע כפית של מלח.

אופן ההכנה:

אופן הכנת מנת הקרפצ'ו :

  • תחילה, יש לחמם את שמן הזית בתוך מחבת ולהכניס את קוביות הדלעת ולערבב יחד, ומיד אחר כך להוריד את גובה האש ללהבה בינונית, ורק אז להוסיף את השום..
  • אחר כך, יש להמשיך בטיגון למשך כעשר דקות עד רבע שעה, עד אשר הדלעת מתרככת מעט, ואחר כך יש להסיר את המחבת מן האש.
  • כעת, יש לחמם בסיר את שמן התירס, להוסיף את הפנינים ולטגנם עד להזהבתם.
  • לאחר מכן, יש להרתיח את ציר הירקות (שהוכן מבעוד מועד), להוסיפו אל הפתיתים ולהוסיף חצי כפית של מלח.
  • יש לבשל את התערובת למשך ארבע דקות, עד כדי רתיחה.
  • לבסוף, יש לסנן את הפתיתים מן הציר, ולבזוק מעט שמן מעל ולצנן.

אופן הכנת רוטב הפסטו דלעת:

תחילה, יש להכניס שישים גרם גרעיני דלעת ואת יתר מרכיבי הרוטב לתוך כלי קיבול ולרסק את התערובת באמצעות בלנדר מקל.

אופן הכנת סלט הדלעת:

  • יש לערבב בתוך קערה את הדלעת עם כארבעים גרם של גרעיני דלעת יחד עם התרד.
  • יש להוסיף את הלימון הכבוש ואת הפתיתים.
  • כעת יש לפרוס את הדג לפרוסות דקות באמצעות סכין חדה ובצורה אלכסונית.
  • לבסוף, יש לחלק את רצועות הדג לארבע מנות ולפזר מעט פלפל שחור גרוס ומלח גס ולהזליף מעט רוטב פסטו דלעת.
  • אופן ההגשה: יש להניח במרכז כל צלחת כרבע כמות מסלט הדלעת, "אי וואלה" המנה מוכנה, בתיאבון!....

לסיכום, אם אתם אוהבים מאכלי ים זהו הספציאליטה של השף רונן סקינזס.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון