דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

קרב סכינים

"קרב סכינים" היא אחת מתוכניות הריאליטי המוצלחות שידע ערוץ 10 המשלבת בין רזי המטבח הקולינארי ובין המתח הנשזר בתחרות על התואר הנכסף "שף העונה".

על הסדרה קרב סכינים

"קרב סכינים" היא תוכנית ריאליטי ישראלית בתחום הבישול, המבוססת על הפורמט הטלוויזיוני היפני המצליח "איירון שף".

התוכנית "קרב סכינים" שעלתה לראשונה בשנת 2007 בערוץ 10 הפכה לתוכנית הדגל הקולינארית של הערוץ והינה מופע בישול וירטואוזי המנוהל על ידי השחקן והמנחה עודד מנשה ומנוצחת על ידי השפים והמתחרים בעלי שני כוכבי מישלן: השף האיטלקי אלפרדו רוסו והשף סטפן פרואה דווה הצרפתי.

באפריל 2009 עם תחילת העונה הרביעית של התוכנית "קרב סכינים" שונה שמה של התוכנית מ – "קרב סכינים" ל - "אליפות המסעדות של ישראל".

חוקי התוכנית "קרב סכינים"

חוקי התוכנית "קרב סכינים" הינם פשוטים: בתחילתה של כל תוכנית מוצגים לשפים המתחרים שני מרכיבים מהם יצטרכו לבחור מרכיב אחד ולהפיק ממנו שלוש מנות גורמה נפלאות: מנת פתיחה, עיקרית וקינוח.

הזמן הכולל המוקצב לצורך הכנת המנות הינו 50 דקות, כאשר החלוקה היא כדלקמן: את מנת הפתיחה יש להכין תוך חצי שעה, את המנה העיקרית יש להכין תוך 20 דקות ואת הקינוח יש להכין תוך עשר דקות. עם חלוף הזמן על השפים להגיש את המנות כפי שהן בין אם הן מוכנות או לאו.

במהלך התוכנית "קרב סכינים" נשמעים דברי הפרשנות הקולינארית מפיהם של השפים רן שמואלי וירון קסטנבוים, המשתפים את הצופים בהרכב הייחודי של כל מנה, חומרי הגלם, טכניקות הבישול ועוד.

השיפוט בתוכנית "קרב סכינים"

השיפוט בתוכנית "קרב סכינים" מתבצע בסיומה של כל מנה המוגשת לפאנל השופטים הקבוע והמתחלף המורכב מהשפים והידוענים הבאים: חיים כהן, מיקה שרון, פרנק אזולאי, איל שני, אמיר קמינר, הילה אלפר וגיא פינס.

הניקוד המקסימאלי הניתן לכל מנה הוא כדלקמן: למנת הפתיחה ולנה העיקרית הציון המקסימאלי שניתן הוא 30 נקודות לכל מנה ולמנת הקינוח הציון המקסימאלי הוא 40 נקודות, כלומר הניקוד הסופי המקסימאלי יכול להגיע למאה נקודות בסך הכל. הפרמטרים השיפוטיים אשר על פיהם מבססים השופטים ואורחי המסעדה את הניקוד המגיע לשף ולצוות שלו תלויים בטעם המנה, בצורת הגשתה ובמקוריותה.

על השחקן ומנחה "קרב סכינים" עודד מנשה

השחקן והמנחה עודד מנשה אשר נולד בשנת 1969, התחיל את קריירת המשחק שלו דווקא על מגרש הכדורגל כבלם המהיר של קבוצת הנוער של "הפועל בני לוד". לאחר שנפצע בברכו, פנה לקריירה בתחום המשחק והשתתף בסדרות טלוויזיה ישראליות קלאסיות כגון: "החטוף", "רואים 66", "זהו זה" ו"המומינים".

את השיא הראשון בקריירה כבש כשהפך לאחד מן המנחים המייסדים של ערוץ הילדים בכבלים והופיע בעשרות מופעים, פסטיגלים, הצגות, קלטות ילדים ואלבומים.

לאחר כארבע עשר שנים בתעשיית הבידור לילדים פרש עודד מנשה והחל לסלול את הקריירה שלו בזירת המבוגרים כשהצטרף כשחקן מן המניין לתוכנית "האלופה" בשנת 2007.

בשנת 2007 הגיע לשיא השני בקריירה שלו כשנבחר להיות המנחה של תוכנית הריאליטי החדשה של ערוץ עשר בתחום הקולינארי: "קרב סכינים" בהשתתפותם של השפים הצרפתים: השף סטפן פרואדו והשף אלפרדו רוסו.

כמו כן, עודד מנשה נמחה את תוכנית הרדיו האהובה של גלי צה"ל "קולה של אמא".

המסעדות המשתתפות בתוכנית "קרב סכינים"

במשך ארבע העונות, שבהן שודרה תוכנית הריאליטי המוצלחת "קרב סכינים", טעמו הצופים קורטוב של הנאה מטובי השפים והמסעדות בישראל, כדוגמת: השף אדוני ממסעדת "כתית", השף יונתן רושפלד ממסעדת הרברט סמואל, השף דניאל זך ממסעדת "כרמלה בנחלה", השף אביב משה ממסעדת "מסה", השף אנטוניו מנסה ממסעדת "אלי אולי", השף אלי מזרחי ממסעדת "ביסטרו מסיק", השף שחף שבתאי ממסעדת "מינה טומי", השף חיים טיבי ממסעדת "מוסקט", השף יוסי שיטרית ממסעדת "ויולט" ומסעדות נוספות כגון: "אידה", "טורקיז", "מועדון הקצינים", "קולוני ולבן", "כרמים", "בטי ונוחי", "סושיסמבה" ועוד.

מתכוני אליפות מהתוכנית "קרב סכינים"

ולרגע שלו כולנו ייחלנו, מתכוני האליפות הישר מהמטבח הסוער של התוכנית "קרב סכינים".

בחרנו להציג בפניכם שני מתכונים טעימים ומיוחדים: האחד מתכון של מרק בטטה וקוקוס של מסעדת "אידה" והשני קינוח של בננה בליס של מסעדת "אום".

אז נתחיל עם המנה הראשונה: מתכון של מרק בטטה וקוקוס

החומרים הדרושים להכנת המרק הם:

שני בצלים קצוצים, כף של ג'ינג'ר מגורד, שני קילוגרם של בטטות אפויות עם הקליפה, כפית של קארי אדום, חמש שיני שום קצוצות, כף של סוכר, ציר של עוף, שתי קופסאות של חלב קוקוס, כוסברה קצוצה, מלח פלפל, שמן, בוטנים גרוסים, פלפל, מלח ושמן.

אופן הכנת מרק הבטטה:

  • תחילה, יש לאפות את הבטטות בשלמותן ולפזר מלח גס מעל עד לקבלת צבע שחום ומרקם קרמלי ולאחר מכן יש לקלוף את הבטטות.
  • שנית, יש לאדות בתוך סיר את הבצל, הג'ינג'ר, הקארי האדום והסוכר עד אשר מתקבלת תערובת בצבע זהוב, אחר כך יש להוסיף את הבטטות, ציר העוף וחלב הקוקוס ומתבלים באמצעות מלח ופלפל ומבשלים את כל התערובת במשך כחצי שעה.
  • שלישית, לאחר שהמרק מוכן, יש לטחון את המרק בתוך בלנדר ולסנן (במידה והמרק סמיך מדי ניתן לדללו באמצעות הוספת חלב הקוקוס).
  • לבסוף, יש לצקת את המרק לתוך קערות הגשה ולבזוק עלי כוסברה ובוטנים גרוסים מעל ובתאבון!.

ומהמנה הראשונה נקפוץ הישר לקינוח ההורס של השפית איילת אור ממסעדת "אום" – המכונה "בננה בליס":

החומרים הדרושים להכנת הקינוח "בננה בליס":

להכנת בסיס הבאווריה: 200 מיליליטר של חלב, כף של סוכר, 200 מיליליטר של שמנת מתוקה, 100 גרם של סוכר, שישה חלמונים מוקצפים וארבעה דפי ג'לטין שהושרו במים, נסחטו וחוממו מעט עם מים חמים על האש.

אופן הכנת הרכב הבאווריה:

תחילה יש לערבב את השמנת יחד עם תערובת הביצים. אחר כך, יש להוסיף את הג'לטין המומס, להניחו בתוך קערה עמוקה ולצנן את התערובת.

החומרים הדרושים להכנת הרוטב:

ארבע יחידות של בננות בשלות, החתוכות לאורכן, כמות של באווריה מוכנה, 200 מיליליטר של שמנת, שבעים גרם של סוכר לבן, שישים מילילטר של פיניס.

אופן הכנת הבננה בליס:

  • תחילה יש לחמם במקביל שתי מחבתות.
  • שנית, יש לטבול את הבננות משני הצדדים ולצרוב את הבננות עד לקבלת גוון שחום קרמלי עדין.
  • שלישית, יש לטחון את הבננות בתוך מעבד מזון יחד עם מחית הפיניס.
  • רביעית, יש להקציף את השמנת.
  • חמישית, יש לקפל את הבאווריה, השמנת והבננות וליצור תערובת אחידה.
  • לבסוף, יש למזוג לכלי קיבול גדולים, לכסות ולהכניס למקרר.

החומרים הדרושים להכנת קרמל התבלינים:

ארבע מקלות קינמון, 150 גרם של סוכר לבן, שני כוכבי אניס, שתי כפות של מיץ לימון, שתי כפות מים, מקל וניל ריק, 250 מיליליטר מים חמים.

אופן הכנת הקרמל:

  • תחילה, יש לבשל את כל המרכיבים יחדיו למשך כחמש דקות.
  • אחר כך, יש להניח את חצאי הבננות בתוך הקרמל עד אשר מתקבל צבע זהבהב.
  • לבסוף, יש להניח את רצועות הבננה בתוך כלי הגשה מאורך, לכסות בניילון ולהמתין עד אשר הבננות מתקררות.

לסיכום, תוכנית הטלוויזיה הפופולארית "קרב סכינים" היא ללא ספק אחת מתחרויות הבישול המרתקות שהתרחשו אי פעם בטלוויזיה הישראלית ואין זה פלא כי התוכנית "קרב סכינים" זכתה לרייטינג אוהד במיוחד.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון