דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

פנקייק

פנקייק המתכון והאגדה, שצמח על ברכי התרבות האמריקאית הקולינארית, הוא ללא ספק אחד ממתכוני הקינוחים הטעימים והפשוטים ביותר להכנה.

במדריך הבא, נעניק לכם טיפים בנושא הכנת פנקייקים מוצלחים, אווריריים ומתוקים.

ציוד אשר יכול לסייע לכם בעת הכנת פנקייקים

אם ברצונכם להכין פנקייק אמריקאי אמיתי כמו של המקצוענים או קרפ צרפתי אוורירי ודק, כדאי לכם לרכוש את הציוד הבא: מכשיר פנקייק, מחבת פנקייק או מחבת פנקייק הולנדי. מדובר בציוד בעל בסיס טפלון ומשטח ישר, המספק את הבסיס המתאים להכנת פנקייק אוורירי ומקצועי.

אילו סוגי פנקייקים ישנם כיום?

באופן כללי, ישנם שלושה סוגים עיקריים של פנקייקים והם:

  • פנקייק אמריקאי – אפיפית עגולה ועבה בגודל של קוטר הצלחת.
  • פנקייקים הולנדיים – אפיפיות עגולות, קטנות ועבות בגודל של קוטר הכוס.
  • קרפ צרפתי – אפיפית עגולה וסופר דקה בגודל של קוטר של מחבת.

כמו כן, ישנם סוגים שונים של פנקייקים בטעמים, כדוגמת: פנקייק בננה, פנקייק שוקולד, פנקייקים בטעם גבינה, פנקייקים בטעם פירות, פנקייקים בטעם דבש ופנקייק יוגורט.

הצעקה האחרונה בעולם הפנקייקים – פנקייק בריא

כיום, ניתן למצוא תחליפים בריאים לקינוח האמריקאי האוורירי האהוב המבוסס כאמור על חומרי גלם בריאים, איכותיים ודלים בקלוריות, כדוגמת: פנקייק ללא ביצים, פנקייק ללא גלוטן, פנקייקים בלי חלב, פנקייקים מקמח מלא או פנקייק משיבולת שועל.

איך מכינים פנקייק מוצלח?

על מנת להכין את הפנקייק המושלם יש לעבוד לפי העיקרון המנחה הבא: בדומה להכנת מוס שוקולד או עוגות, ככל שתערבבו פחות כך ייטב יותר לפנקייק והתוצאה תהייה אוורירית יותר.

מתכוני פנקייק

הגענו לחלק הטעים של המאמר בו יוצגו שני מתכוני פנקייקים מנצחים לאירוח מושלם.

מתכון פנקייק אמריקאי בסיסי

המצרכים הדרושים להכנת שמונה מנות פנקייקס הם: שתי ביצים, עשרים גרם חמאה, אחד ורבע כוסות חלב, ארבע כפות סוכר, רבע כוס של אינסטנט פודינג וניל של אסם, אחד ורבע כוסות של קמח תופח של אסם ולקישוט ניתן להשתמש בסירופ מייפל לפנקייק.

הציוד לו תדרשו לצורך הכנת הפנקייק האמריקאי:מרית מעץ, מחבת קטנה מטפלון, כף, שתי קערות, צלחת הגשה, מטרף ידני וכוס מדידה.

אופן הכנת פנקייק

  • תחילה, יש להמיס את החמאה בתוך מחבת על גבי אש בינונית, עד אשר החמאה מומסת ואז יש לכבות את האש ולצנן את החמאה למשך חמש דקות.
  • אחר כך, יש לשים בתוך קערה את הביצים, את הסוכר ואת החלב ולערבב הכל באמצעות מטרף ולבסוף יש להוסיף את החמאה ולערבב בשנית.
  • כעת, יש לערבב בקערה נוספת את אבקת האינסטנט פודינג יחד עם הקמח ולהוסיף בהדרגה את יתר החומרים הרטובים, עד אשר מתגבשת בלילת פנקייק אחידה, חלקה וללא גושים.
  • לאחר שהבלילה מוכנה יש לחמם את המחבת עם מעט חמאה על גבי אש בינונית ולמזוג אל מרכז המחבת שתי כפות גדושות של בלילת פנקייק ולמצבה כך שתיווצר צורה עגולה בקוטר המחבת.
  • ברגע שמתחילות להופיע בועות על גבי הפנקייק, יש להופכו באמצעות המרית ולטגנו משני צידיו עד אשר הוא הופך לזהוב.
  • כאשר הפנקייק מוכן, יש להניחו על גבי צלחת ולאט לאט לערות את יתר הפנקייקים אחד על גבי השני, על מנת לשמור על טריותם.
  • הצעת הגשה: יש להגיש בתוך צלחת שטוחה פנקייקים עם סירופ מייפל וכדור של גלידת וניל.

מתכון פנקייקס בטעם שוקולד

בכדי להכין פנקייקס בטעם שוקולד עליכם להוסיף למתכון הפנקייק הבסיסי שתי כפות של קקאו וכך תתקבל לכם בלילה של פנקייקס שוקולד.

לסיכום, אם ברצונכם להרשים את האורחים עם קינוח מהסרטים פנקייק הוא המתכון המושלם.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון