דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

סודות מתוקים

מי מאיתנו יכול לעמוד בפני המתכונים המתוקים של קרין גורן בתוכניתה האהובה "סודות מתוקים"? ובכן אף אחד ולכן החלטנו להקדיש מזמננו לטובת כתבה מתקתקה במיוחד על תוכנית האפייה המופלאה בהנחייתה של קרין גורן – "סודות מתוקים".

על הסדרה "סודות מתוקים"

תוכנית האפייה המתקתקה בהנחיית קרין גורן - "סודות מתוקים" היא תוכנית הלוקחת אותנו הצופים אל מחוזות חלומיים וכמוסים של ניחוחות אפייה, מגדנים, עוגות שוקולד ודברי מתיקה מופלאים.

לאורך התוכנית חושפת קרין גורן שורה של מתכונים וסודות מקצועיים מעולם הקונדיטוריה.

בכל תוכנית משולבים קטעי בישול ואפייה חווייתיים, דינאמיים ויצירתיים המציגים שלושה מתכונים מתוקים של דברי מאפה מתוקים ומלוחים, קינוחים, עוגות, שוקולד ועוד.

תוכנית האפייה "סודות מתוקים" המשודרת ב"רשת" בערוץ 2, הפכה לממתק השבועי של רשת וסוחפת אחריה קהל של משוגעים לאפייה ודברי מתיקה.

על הקונדיטורית ומנחת התוכנית "סודות מתוקים" - קרין גורן

קרין גורן, מנחת תוכנית הבישול האהובה "סודות מתוקים" היא עיתונאית אוכל, קונדיטורית, מחברת ספרי בישול רבי מכר ומפתחת מתכונים.

גורן, אשר נולדה בשנת 1974, החלה את דרכה המקצועית בכלל בלימודי תואר ראשון בפקולטה לתקשורת באוניברסיטת חיפה. משם המשיכה ללימודי תואר בהנדסת תוכנה אך פרשה לאחר שנה ואף הספיקה לעבור קורס לתכנות אינטרנט ולעבוד בתור מתכנתת

.

התפנית המקצועית של קרין גורן התחילה בעקבות קורס אפייה מזדמן, שעברה במכללת "בישולים" בניצוחו של הקונדיטור הנס ברטלה, שחשף אותה לעולם האפייה וגרם לה לשנות באחת את ייעודה בחיים.

מאז גורן עושה חיל בתחום האפייה והמגדנאות כשלרגליה שורה של הצלחות לרבות: הנחיה בתוכניות הבישול הפופולאריות: "שישי עם רבקה מיכאלי" בערוץ 2, "סודות מתוקים" בערוץ 2 ו"המדריך לאפייה" בערוץ 10, כתיבת רבי המכר בתחום ספרות הבישול כגון: "סודות מתוקים", "שוקולד", "אפיה זה משחק ילדים", "ששת מתוקים", "האוסף המתוק על השולחן" ו"ששת מאפים".

מתכונים מנצחים מהתוכנית "סודות מתוקים"

דפדפנו בין מתכוני אתר התוכנית "סודות מתוקים" וגילינו רשימה ארוכה של מתכונים מנצחים של עוגות, מיני קינוחים, עוגות בחושות, פאי, שוקולד, עוגות שמרים, עוגות גבינה, עוגיות, גלידות ומוסים, לחמים ומאפים, מתכוני דיאטה ובריאות ומתכוני ילדים ואיתרנו עבורכם שני מתכונים מצוינים היישר ממטבחה של גורן.

מתכון אצבעות לחם שום:

למתכון אצבעות השום הנפלא הזה פשוט לא תוכלו לסרב, הוא קליל להכנה וטעים בצורה מדהימה, אז קדימה למלאכה!

המצרכים הדרושים להכנת בצק הפיצה:

קילו קמח, שתי כפות סוכר, שקית של שמרים, 600 מיליליטר מים, שתי כפות מלח ומעט סולת.

המצרכים הדרושים להכנת רוטב השום:

צרור של פטרוזיליה יבשה, שמן זית, שום גבישי, מלח גס וקורטוב של אבקת שום.

אופן הכנת אצבעות השום:

  • תחילה, יש לשים את השמרים, הקמח, הסוכר, המים והמלח בתוך קערית גדולה ולערבב עד אשר מתקבל גוש אחיד של בצק.
  • לאחר מכן, יש להעביר את הבצק למשטח עבודה וללוש במשך חמש דקות עד אשר הבצק נהיה אחיד וחלק. כשהבצק מוכן יש לרססו בשמן, לכסותו בניילון נצמד ולהניח לו לתפוח עד אשר הוא מכפיל את נפחו.
  • כעת, משהבצק תפח, יש לחמם את התנור ל – 190 מעלות צלזיוס.
  • את הבצק יש לחתוך לשלושה חלקים ולרדד כל גוש בצק לצורת מלבן בעובי של סנטימטר אחד בלבד ולהניחו על גבי נייר אפיה שקומח בקמח סולת.
  • אחר כך, יש לחתוך את הבצק לאצבעות באמצעות גלגלת חיתוך פיצה ולהניח את אצבעות הבצק על גבי תבנית נייר האפייה במרווחים נדיבים.
  • לבסוף, יש לערבב יחדיו את אבקת השום, שמן הזית והפטרוזיליה היבשה ולהבריש את הרוטב הסמיך על גבי אצבעות הבצק. לסיום יש לבזוק מעל לאצבעות הבצק מעט מלח גס ושום גבישי ולהכניס את תבנית האפייה לתנור עד אשר אצבעות השום הופכות זהובות.
  • אופן הגשה: עם הוצאת אצבעות הבצק מן התנור הזליפו מעט מרוטב השמן והגישו בתוך סלסלת עץ יפה. בתיאבון!

מתכון קרמבו מוקה ביתי

המצרכים הדרושים להכנת 35 יחידות של קרמבו מוקה ביתי הם:
עשרים עוגיות סנדביץ' אוריאו, המופרדות לשני פלחי עוגיות.

להכנת קרם הקפה והשוקולד הלבן דרושים המצרכים הבאים:
כף גדושה של אבקת נס קפה, שני מיכלים של שמנת מתוקה ו – 250 גרם של שוקולד לבן.

להכנת ציפוי השוקולד קראנצ' דרושים המצרכים הבאים:
שלוש כפות שמן ושלוש מאות וחמישים גרם של שוקולד מריר.

לקישוט הקרמבו יש להצטייד בקוביות של שוקולד לבן מומס.

אופן הכנת קרם המוקה:

  • יש לחמם בתוך סיר את אבקת הנס קפה והשמנת המתוקה עד לנקודת הרתיחה ולאחר מכן יש לצקת את התערובת על גבי השוקולד עד אשר הוא נמס.
  • את התערובת יש להעביר לתוך כלי ולהכניסו אל תוך המקרר למשך ארבע שעות.
  • לאחר שתערובת השוקולד התקררה כהוגן, יש להכניסה אל תוך המיקסר, להוסיף עוד מיכל של שמנת מתוקה ולהקציף את הכל יחדיו עד אשר מתקבל קרם יציב ומגובש.
  • כעת, יש להעביר את הקרם לתוך שקית זילוף בעלת פיה בקוטר של סנטימטר אחד.
  • לאחר מכן, יש לסדר את פלחי עוגיות האוריאו על גבי תבנית ולהזליף עליהן גבעה ספירלית ועגולה של קרם מוקה ומעבירים את מגדלי המוקה למקפיא למשך שעתיים.
  • לאחר שעתיים, יש להמיס את השוקולד, להוסיף לו שמן ולהניח לו להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • משהשוקולד התקרר יש להעבירו אל תוך כלי קיבול ארוך וצר ולטבול בתוכו את הקרמבואים שהוצאו מן המקפיא כשראשם הפוך ואחר כך מניחים על המגש.
  • אופן ההגשה: ניתן לבזוק פסים של שוקולד לבן שהומס על גבי הקרמבו, להכניס למקפיא ולהגיש. בתיאבון!.

לסיכום, תוכנית הבישול "סודות מתוקים" עשתה לקינוחים מקום של כבוד במטבח הישראלי.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון