דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

לביבות בטטה

אחד מן המתכונים המפתיעים של חנוכה הוא, ללא ספק, מתכון לביבות בטטה של אורנה ואלה. מדובר במתכון פשוט וטעים להפליא, שכל אחד יכול להכין בקלי קלות וללא השקעה רבה בזמן ובכסף. במדריך הבא תוכלו לקבל מידע מקיף על הליך הכנת לביבות הבטטה.

מתכוני לביבות הבטטה של הגוורדיה הקולינארית הישראלית

מתכון לביבות הבטטה המוכר והאהוב, פותח לראשונה כתוצאה מטעות קולינארית בסיסית, בה הוחלף החומר הגולמי של לביבות הלעטקס המסורתיות מתפוחי אדמה לבטטות והפלא ופלא נולד לנו מתכון אגדי וטעים במיוחד לחג החנוכה. הטעות הקסומה הובילה לפיתוח מאסיבי של מתכוני לביבות בטטה מצד הגוורדיה הקולינארית הישראלית, הכוללת את: לביבות הבטטה של אהרוני, לביבות הבטטה של שגב וכמובן לביבות הבטטה של אורנה ואלה.

לביבת בטטה – ערך תזונתי

באופן עקרוני, תזונאים ממליצים לזנוח את לביבות תפוחי האדמה, לטובת לביבות הבטטה והמהדרין ממליצים על אכילת לביבות בטטה אפויות בתנור. לביבת הבטטה מכילה כשמונים קלוריות והיא עשירה בסיבים תזונתיים, במינרלים (כגון:בטא קרוטן, אשלגן, נתרן, סידן, ברזל ומגנזיום) ובויטמינים כגון: ויטמין C, ויטמין B6, ויטמין B1, ויטמין B3 וויטמין B2).

מתכון לביבות בטטה

רוצים להפתיע את האורחים עם לביבות בטטה מנצחות? המתכון הבא, הוא אחד ממתכוני לביבות הבטטה המבטיחים.

מתכון לביבות בטטה אורנה ואלה

  • המצרכים הדרושים להכנת כשלושים לביבות בטטה הם הבאים: חמאת טיגון, אחד ורבע קילוגרם בטטות, חצי כפית של פלפל שחור טחון טרי, שלושת רבעי כוס של קמח, כפית של מלח, וכפית של סוכר.
  • המצרכים הדרושים להכנת רוטב העירית הם הבאים: פלפל שחור טחון טרי ומלח, שלושת רבעי כוס של עירית קצוצה, שליש כוס מיונז, ו – 250 גרם של שמנת חמוצה.

אופן הכנת לביבות הבטטה:

  • תחילה, יש לקלוף את הבטטות ולחתוך אותן לקוביות גדולות.
  • אחר כך, יש לבשלן בתוך סיר עם מים רותחים, עד אשר הן הופכות להיות רכות.
  • כשהבטטות מוכנות יש להעבירן אל תוך מסננת למשך שעתיים, בכדי להיפטר מכל הנוזלים שהצטברו.
  • לאחר שהופרשו כל הנוזלים, יש להעביר את הבטטות אל תוך קערה להוסיף סויה וללוש.
  • לאחר מכן, יש להוסיף את הסוכר, הקמח, הפלפל והמלח וללוש את כל התערובת בשנית, עד אשר נוצרת עיסה אחידה, רכה, חלקה ומעט דביקה.

אופן הכנת רוטב לביבות הבטטה:

ערבבו את כל מרכיבי הרוטב יחדיו ותבלו בפלפל ובמלח בהתאם לטעמכם האישי.

אופן טיגון לביבות הבטטה:

  • תחילה, יש לחמם חמאה על להבה בינונית בתוך מחבת טפלון.
  • כעת יש לצקת את עיסת לביבות הבטטה אל תוך שק זילוף ולצקת מספר לביבות אל המחבת.
  • מומלץ לטגן את הלביבות משני הצדדים עד להזהבתם ואז יש להוציאן מן השמן ולהניחן על גבי צלחת הגשה עם נייר סופג. בתיאבון!.

לסיכומו של עניין, אם ברצונכם להפתיע את הסובבים עם מתכון חנוכה מפתיע וטעים במיוחד - לביבות בטטה הוא המתכון המומלץ.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון