דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

טעמים

"טעמים" עם צחי בוקששתר היא תוכנית בישול ישראלית וותיקה שכבשה את המסך והפכה לאחד ממגזיני האוכל הפופולאריים של חינוכית 2. לא מדובר בעוד תוכנית בישולים סטנדרטית אלא בתוכנית המפגישה את הצופה עם טעמים וניחוחות גורמה מהעולם וגם מכאן.

במאמר הבא, נפרט אודות מגזין האוכל "טעמים" עם צחי בוקששתר ונברר מהם המתכונים המנצחים שהופיעו בתוכנית "טעמים".

על הסדרה

סדרת הטלוויזיה הוותיקה "טעמים" עם השף צחי בוקששתר היא מגזין אוכל שבועי, המשודר מדי יום שישי בשעה 18:00 בערוץ חינוכית 2. תוכנית הבישולים הוותיקה – "טעמים" בהנחייתו של צחי בוקששתר הפכה לאחת מסדרות הקאלט של חינוכית 2. "טעמים" היא פרי עמלם המשותף של השף צחי בוקששתר ועורך תוכנית "טעמים" - יוג'ין וולף.

המגזין הקולינארי "טעמים" לוקח את הצופים לטיול במקומות אקזוטיים ברחבי העולם ומפגיש אותם עם עולם של טעמים, צבעים, מאכלים, מתכונים ותרבויות ברחבי העולם. התוכנית "טעמים" משלבת בין כתבות קולינאריות עולמיות משודרות ובין טיפים ומתכונים מנצחים אותם מסביר, מבשל ומדגים השף צחי בוקששתר. לעיתים מארח בוקששתר במטבחו קולגות ושפים מצטיינים המכינים יחדיו טעמים ומטעמים כגון: תבשילים מיוחדים, מרקים, מאפים, פסטות, עוגות, קינוחים מפתיעים ועוד.

מדי שבוע מזמין בוקששתר את הצופים לחוויה של טעמים מרנינה, עולמית ומפתיעה באזורים קולינאריים מפתיעים ברחבי העולם, לרבות: ביקור במסעדה מסורתית איטלקית באזור לה טרה סורלה (איטליה), שם בושלו דגים צלויים בליווי חצילים וכן קינוח איטלקי אגדי הטירמיסו. ביקור בכפר נידח בקרואטיה ובאיי יוון עם טעמים בלקניים, ועוד.

על השף צחי בוקששתר

צחי בוקששתר הוא אחד מאושיות הקולינאריה הישראלית. השף בוקששתר החל את דרכו בקריירה לאחר שחרורו מצה"ל כשפנה ללימודים בבית הספר הגבוה למלונאות - "תדמור". עם סיום הלימודים פנה להשתלמות מקצועית בגרמניה, שבדיה וצרפת. את פריצת הדרך בקריירה עשה בוקששתר באמצע שנות ה – 80 עם פתיחתה של מסעדת הגורמה הראשונה בישראל – "התרווד הוורוד" שהפכה במהרה למוסד תל-אביבי קולינארי נחשב ומצליח. מסעדת התרווד הוורוד הצליחה להחדיר קונספט קולינארי ססגוני וחדש המשלב בין מרכיבים לא שגרתיים ומסורות קולינאריות שונות. לאחר שבע שנים נסגרה המסעדה אך לעולם תיזכר כמקום מפתיע ששם את קינוח הפרפה חלבה על המפה.

אחר כך שם פעמיו אל עבר פתיחת המסעדה התל-אביבית "הבית הירוק" ובמקביל הפך לשם דבר בכל הקשור לתחום עיצוב המזון. בוקששתר לא טמן את ידו בצלחת ואף שימש ככתב לענייני "דה בישול" בעיתונים הארציים וכן עבור מקומון השרון. משם תפס בוקששתר את משבצת יום שישי עם תוכנית בישולים מופלאה וותיקה- "טעמים" שמה, תוכנית המפגישה את הצופה עם מתכונים ייחודיים בעלי אוריינטאציה ים תיכונית – בלקנית.

כיום, בוקששתר הוא השף הראשי והבעלים של רשת מסעדות הבורגר (סה"כ תשעה סניפים) "Black – Bar 'n' Burger", מנחה בתוכנית הבישול "טעמים", ואף משמש כיועץ קולינארי חיצוני למסעדות ברחבי הארץ.

מתכונים מנצחים מהתוכנית "טעמים"

טעמים היא חגיגה קולינארית של טעמים מכל קצוות העולם, לאורך הסדרה פגש הקהל במספר מתכונים מנצחים לרבות הבאים:

  • תחת קטגוריית המנות הראשונות של "טעמים" מככבות המנות הבאות: מרק ירקות עם שמנת, סלט עלים, גבינת צאן ורימונים, סלט פטוש, סלט וולדורף, סלט מנגו ופטריות יער, סלט עוף עם ענבים שחורים, וסלט שעועית חם על מצע של רוטב אליו אוליו.
  • תחת קטגורית המנות העיקריות של "טעמים" מככבות המנות הבאות: פילה דג המלווה בירקות מאודים עם יין ועשבי תיבול, דניס אפוי בליווי של פסטה ברוטב של זנב שור, עופיון מזוגג בליוו של רוטב תפוחים ורימונים, קדרת בקר עם ערמונים ויין אדום, מפרום ועוף ברוטב של מנדרינות ועגבניות מיובשות.
  • תחת קטגוריית מאפים של "טעמים" תוכלו למצוא, מתכונים כדוגמת: כיסוני עדשים, טארט בצל עם רוטב חמאה, בורק במילוי ריקוטה ודלעת, טארט תפוחי אדמה וסלמון מעושן, דניש תפוחים וחצילים ועוד.
  • תחת קטגוריית קינוחים של "טעמים" תוכלו למצוא מתכונים מנצחים של עוגת מוס לימון, חלבה אפויה, עוגת תפוחים ואגוזים, עוגת תמרים, עוגת קפרזה אגוזים ושוקולד ועוגת ג'רבו. וכן, מתכון של אמיגדליטה שהן עוגיות שקדים מטריפות.

לסיכום, תוכנית הטלוויזיה "טעמים" מציעה לצופים שלל ניחוחות, צבעים, מתכונים, טעמים ואנשים מרתקים.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון