דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

שף אריאל כהן

אודות השף איראל כהן

לשף אריאל כהן יש חיבה מיוחדת לאפריקה. היא באה לידי ביטוי במסעדה שלו, בתחביבים שלו, בעיסוק הנוסף שלו מלבד הבישול. כי שף אריאל כהן, הבעלים והשף של מסעדת פויקה ביפו, הוא לא רק בשלן אלא גם מארגן טיולים לאפריקה ומדריך קבוצות.

זיקה לאפריקה

את האהבה לבישול אי אפשר להפריד מהאהבה לאפריקה, כיוון שביבשת זו בעצם התחיל לבשל לראשונה , במסעדה דרום אפריקאית אמיתית. בארץ עבד שלוש שנים במסעדת מנטה ריי ובמקביל למד בבית הספר בישולים.

לאחר מכן עבד שנתיים במסעדת כפות תמרים והיה השף של אמורה-מיו האיטלקית במשך שנה. בשנת 2004 פתח את מסעדת פויקה, השוכנת במבנה אבן עתיק משוחזר ויפהפה בשכונת נגה האטרקטיבית ביפו.

מסעדת פויקה

במסעדת פויקה מציע שף אריאל כהן מטבח דרום אפריקאי אקזוטי ומרתק . הבסיס לתפריט המסעדה הוא הפויקה, סיר ברזל אפריקאי בו מתבצע הבישול במדורות השבט האפריקאיות. במסעדה, משתמש שף אריאל כהן בפויקה לצורך בישול איטי וממושך, צליית נתחי בשר וסטייקים, ואפיית עוגת שוקולד מיוחדת שהפכה למנת הדגל של המסעדה.

לצד הדרכת הקבוצות לטיולים באפריקה וחשיפת הקהל שבארץ למטבח הדרום אפריקאי במסעדה שביפו, ישנו גם סניף מיוחד למסעדה, poyke street bar, הממוקם ברחוב מלכי ישראל בתל אביב, ממש ליד כיכר רבין.

סניף זה הוא בעצם בר בשר בו מציע שף אריאל כהן מבחר בשרים העוברים תהליך עישון ארוך וכמובן צלייה בפויקה . המנות הן מנות בר לא גדולות, ולצידן מגיש השף 'תפו"א מדורה' וממשיך להכניס עוד ועוד ממסורת השטח הדרום אפריקאית אל המטבח הישראלי ואל חיי הלילה התל אביביים.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון