דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

איל לביא

השף איל לביא הוא ללא ספק אחד השפים המפתיעים בארץ, המיטיב ליצור ולהתחדש מדי יום במטבח הפרטי שלו. איל לביא עושה חייל בתחומו ומתמחה בעיקר בסגנון הבישול הצרפתי - ים תיכוני תוך התמקדות במאכלי ים.

על איל לביא

השף איל לביא, נולד בשנת 1965 בירושלים. כשהיה בן שנתיים עברה משפחת לביא למגורי קבע בהרצלייה ובגיל 35 עבר לביא ל"עיר המובטחת" הלא היא תל אביב. את טבילת האש הראשונה שלו עשה לביא כשהתחיל ללמוד בישול, בבית הספר הגבוה לאומנות הבישול "תדמור", מתוך שאיפה להקים צימרים בצפון. לאחר הלימודים, החל השף איל לביא לצבור ניסיון ואהבה רבה לתחום הקולינארי, כשעשה את הסטאג' הראשון שלו במסעדת "בלה ונציה" בכפר שמריהו ולאחר חודשיים בלבד כבש את עמדת השף הראשי של המסעדה. ציון דרך אשר שינה את מסלול חייו.

מאז, עבד השף איל לביא, במסעדת "הבית הירוק" בניצוחו של השף המוערך צחי בוקששתר, במסעדת "בוקס" השוכנת במרינה בתל אביב, במסעדת "שד הים הכחול" בניצוחו של השף דורון אסרף ובשנת 1996 הגשים איל לביא חלום ישן והקים את המסעדה הראשונה שלו מסעדת "בר פירות ים". וכעבור ארבע שנים בלבד הקים את המסעדה המוצלחת "פסטיס" בתל אביב ולאחר מכן את "מסעדת רוקח 73 ".

כיום שוקד השף איל לביא על פתיחתו של עסק קולינארי חדש העונה לשם: "food concept" ומבטיח כמו תמיד לא לאכזב את קהל המעריצים.

הפעם הראשונה שבה ידע לביא כי הוא רוצה להיות שף

כמו שפים רבים אחרים, השף איל לביא הגיע לתחום הקולינארי לגמרי במקרה, כאשר במהלך לימודיו בבית הספר הגבוה לבישול "תדמור", במגמה המשולבת לניהול בתי מלון, הגיע לסטאג' במסעדת "בלה ונציה" בתור שוטף כלים פשוט וכעבור חצי שנה התאהב בסרוויס והפך לשף הראשי של המסעדה.

מהו סגנון הבישול של השף איל לביא?

השף איל לביא, מיטיב לשלב בין שני סגנונות המטבח האהובים עליו: המטבח הצרפתי והמטבח הים תיכוני, תוך התמחות והתמקדות במאכלי דגים ופירות ים.

השכלה:

לימודים:

•לימודי בישול במגמה המשולבת עם ניהול בתי מלון בבית הספר הגבוה לבישול "תדמור".

סטאג'ים:

  • סטאג' במסעדת ה"בית הירוק" של השף צחי בוקששתר.
  • סטאג' במסעדת "שד הים הכחול" של השף דורון אסרף.
  • סטאג' במסעדת שני כוכבי המישלן "לה קאייה דו פאליי רויאל השוכנת בבריסל - בבלגיה.
  • סטאג' במסעדת שני כוכבי המישלן " See Grill" גם היא שוכנת בבריסל.
  • סטאג' במסעדת הביסטרו הצרפתית המפורסמת של פרובאנס העונה לשם " Bacchanales".

ממי הושפע?

השף אייל לביא הושפע רבות מהמטבח הצרפתי, הצפון אפריקאי, האיטלקי, הים תיכוני, הלטיני והאסייתי.

מיילג' מקצועי

  • מסעדות בבעלותו – השף אייל לביא סלל את דרכו לצמרת הקולינארית הישראלית כשהקים את שלושת מסעדותיו המוצלחות: מסעדת "בר פירות ים" שהוקמה בהרצליה, מסעדת "פסטיס" שהוקמה בשדרות רוטשילד תל אביבי ומסעדת "רוקח 73" בתל אביב.
  • תוכניות בכיכובו – לצד הקריירה הקולינארית כיכב השף איל לביא גם בתוכניות בישול שונות בטלוויזיה, לרבות: הופעה כשף אורח בתוכנית "השף הבריא", ועוד.
  • ספר בישול פרי עטיו – השף איל לביא טרם זכה להוציא ספר בישול פרי עטיו אולם מתכוניו המנצחים הופיעו במהדורה המיוחדת של ספר הבישול "אוצר על השולחן" שהכיל את ארבע מאות המתכונים הטובים ביותר של צמרת השפים בישראל ואף השתתף בפרוייקט המיוחד של ויצ"ו "אוגדן המתכונים של אמא".

מאכל אהוב?

השף איל לביא מציין כי הוא אוהב אוכל אתני פשוט וטוב, כגון: מרק רגל תימני, קוסקוס, סטייק ואפילו פיצה.

מאכלים אהובים מבית אמא

אין כמו האוכל של אימא טוען השף איל לביא ומחמיא במיוחד לרגל הכרושה בליווי חזרת, לעוף החמוץ מתוק, למרקים ולצלי שהיא מכינה לו.

מרכיב אהוב?

ישנם כמה מרכיבים האהובים במיוחד על השף איל לביא, ביניהם: תבליני החוואייג' והקארי, פירות ים (בעיקר סרטנים כחולים) ודגים וגם חלקי פנים של בשר הבקר.

שפים אהובים?

השף האהוב על אילל לביא הוא לא אחר מהשף הצרפתי כריסטוף דופו.

מסעדה אהובה?

אחת המסעדות המוערכות והאהובות על איל לביא היא מסעדת "בקנאל" של השף כריסטוף דופו, השוכנת בעיירה הציורית הצרפתית טורט סור לופ .

הערכה לקולגות?

בארץ, טוען השף איל לביא, יש המון שפים מצוינים, אך יחד עם זאת איל לביא רוכש כבוד אישי עצום לשף צחי בוקששתר ולשף מאיר אדוני.

המלצה חמה מאת המאסטרו לביא

המתכון הבא הוא אחד המתכונים האהובים על השף איל לביא, מנה מנצחת העונה לשם: "דניס אפוי בליווי של יוגורט, סומק וזעתר".

המצרכים הדרושים להכנת ארבע מנות של דניס אפוי בליווי רוטב יוגורט, סומק וזעתר הם:

חמישה גביעי יוגורט עם ארבעה אחוזי שומן, ארבעה פילטים של דגי דניס, ארבעה שיני שום כתושות, פלפל גרוס טרי ומלח, שתי כפות זעתר, כפית מחוקה של קורנפלור, חמישים גרם של צנוברים קלויים, כף סומק וארבע כפות של שמן זית.

אופן ההכנה:

  • תחילה מושחים את תבנית האפייה בשמן זית, מנגבים את ארבעת הפילטים של הדניס ומניחים אותם על גבי התבנית כאשר הצד של העור מופנה מטה.
  • לאחר מכן, יש לערבב בתוך קערה גדולה את היוגורט עם שמן הזית, מעט פלפל שחור גרוס, מלח, שן שום כתושה וקורנפלור באמצעות מטרפה.
  • כאשר התערובת מוכנה יש לצקת אותה על גבי הפילטים באופן שווה ולפזר מעל את הזעתר והסומאק.
  • לאחר שכיסינו את הפילטים בשכבת יוגורט יש להכניס את התבנית, למשך כשבע דקות, אל תוך תנור אשר חומם מראש ל – 200 מעלות.
  • לאחר שבע דקות יש להעביר את התבנית לגריל העליון ולצלות את הפילטים לשתי דקות נוספות עד אשר רוטב היוגורט משחים חלקית.
  • לבסוף, מוודאים באמצעות נעיצת קיסם שהפילטים אכן מוכנים, מפזרים צנוברים מעל המנה ומגישים. בתיאבון.

לסיכום, השף איל לביא הטביע את חותמו בתעשייה הקולינארית המקומית והפך לאחד השפים המובלים בישראל.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון