"איירון שף" היא אחת מסדרות הטלוויזיה הפופולאריות בעולם, שהתחילה כפורמט טלוויזיוני יפני ונקנתה כפורמט קולינארי מוצלח לערוץ האוכל האמריקאי.
תכנית הקאלט היפנית – איירון שף היא תחרות בישול שהופקה על ידי רשת הטלוויזיה היפנית פוג'י.טי.וי. שמה המקורי של התוכנית היה "איש הברזל בתחום הבישול". הסדרה, אשר שודרה לראשונה באוקטובר 1993 הייתה למעשה תחרות בישול מסוגננת המציגה שפים מצטיינים המתחרים על אתגרים קולינאריים שונים המבוססים על הכנת מנות תוך שימוש במרכיבים ספציפיים הנבחרים בתחילת כל תוכנית.
שידורי הסדרה היפנית "איירון שף" הסתיימו בספטמבר 1999 עם שיא של 300 תוכניות, אולם המשיכה להיות משודרת בפורמטים אמריקאיים ובריטיים ברחבי העולם.
פורמט התוכנית איירון שף מבוסס על אתגר קולינארי הנערך בין שף נודע מהעולם (יפני או אחר) לבין אחד מהשפים של אירון שף המתמחים בסגנונות בישול שונים לרבות: איטלקי, סיני, צרפתי, יפני ועוד. למרות שהמתחרים זוכים לבחור את יריביהם, הדבר מתוכנן מראש והשפים היפנים מתבקשים לענות לאתגר הקולינארי מבעוד מועד.
על השפים המתחרים בתוכנית להכין ארוחה בת חמש מנות תוך 60 דקות, תוך שימוש במרכיב סודי הנחשף בתחילת התוכנית. שף הברזל והטוען לכתר מתחרים זה מול זה כאשר סגל השופטים הנבחר יכריע בהתאם לגיוון בתפריט, טעם המנות, אופי ההגשה והעמידה בזמנים מיהו הזוכה המאושר בתואר "איירון שף".
אירון שף לא הייתה זוכה להצלחה המסחררת שלה זכתה אילולא המנחה התוסס והראוותני של מר טקאשי קאגה. בכל תוכנית מצטרפים אל קאגה, שני מבקרי אוכל ושני אורחים המדובבים את המהלכים השונים של השפים המתחרים ומתארים בדיוק מה הולך במטבח.
קאגה נולד בעיר קנאזווה ביפן באוקטובר שנת 1950. ניסיונו הראשון על הבמה היה בגיל שבע כשהצטרף למקהלה המקומית בעירו קנאזווה. בשנת 1972 הצטרף טקאשי לקבוצת התיאטרון היפנית ג'קידן שיקי. מבין כל תפקידיו כשחקן תפקידו כמנחה בתוכנית היפנית אירון שף העלתה אותו על המפה.
ולרגע לו ייחלנו כולנו, רגע האמת בו ייחשפו אחדים מן המתכונים המופלאים שהוצגו בתוכנית "איירון שף". שני המתכונים הנבחרים הם: עוף טרופיקלי בנוסח איירון שף ומוס פירות יער.
המרכיבים הדרושים להכנת מנת עוף טרופיקלי:
ארבעה חצאים של חזה עוף (כולל העור), פלפל ומלח לפי הטעם, שום, שתי כוסות של רוטב אננס עם רום של איירון שף.
אופן הכנת העוף הטרופי קלי:
לתוצאות טובות יותר תנו לחזה העוף לשהות במרינדה לפחות למשך שעה בכדי שהטעמים והניחוחות יספגו היטב בעוף.
המרכיבים הדרושים להכנת המוס:
שישה חלמוני ביצה, חצי כוס סוכר, כוס של שמנת מתוקה, 2 כפיות של אבקת קינמון, ארבע חלבוני ביצה, רבע כוס סוכר, שתי כפיות של ליקר אמרטו, 1 וחצי כוסות של מיקס פירות יער (אוכמניות, פטל, דומדמניות, תותי יער ועוד), מיץ לימון מלימון אחד, לעיטור המוס יש להצטייד בחבילה של שוקולד מריר איכותי.
אופן הכנת המוס:
לסיכום, התוכנית "איירון שף" היא אחת מתוכניות הבישול הפופולאריות בעולם הטלוויזיה.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.