דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

איירון שף

"איירון שף" היא אחת מסדרות הטלוויזיה הפופולאריות בעולם, שהתחילה כפורמט טלוויזיוני יפני ונקנתה כפורמט קולינארי מוצלח לערוץ האוכל האמריקאי.

על הסדרה איירון שף

תכנית הקאלט היפנית – איירון שף היא תחרות בישול שהופקה על ידי רשת הטלוויזיה היפנית פוג'י.טי.וי. שמה המקורי של התוכנית היה "איש הברזל בתחום הבישול". הסדרה, אשר שודרה לראשונה באוקטובר 1993 הייתה למעשה תחרות בישול מסוגננת המציגה שפים מצטיינים המתחרים על אתגרים קולינאריים שונים המבוססים על הכנת מנות תוך שימוש במרכיבים ספציפיים הנבחרים בתחילת כל תוכנית.

שידורי הסדרה היפנית "איירון שף" הסתיימו בספטמבר 1999 עם שיא של 300 תוכניות, אולם המשיכה להיות משודרת בפורמטים אמריקאיים ובריטיים ברחבי העולם.

על פורמט התוכנית איירון שף

פורמט התוכנית איירון שף מבוסס על אתגר קולינארי הנערך בין שף נודע מהעולם (יפני או אחר) לבין אחד מהשפים של אירון שף המתמחים בסגנונות בישול שונים לרבות: איטלקי, סיני, צרפתי, יפני ועוד. למרות שהמתחרים זוכים לבחור את יריביהם, הדבר מתוכנן מראש והשפים היפנים מתבקשים לענות לאתגר הקולינארי מבעוד מועד.

על השפים המתחרים בתוכנית להכין ארוחה בת חמש מנות תוך 60 דקות, תוך שימוש במרכיב סודי הנחשף בתחילת התוכנית. שף הברזל והטוען לכתר מתחרים זה מול זה כאשר סגל השופטים הנבחר יכריע בהתאם לגיוון בתפריט, טעם המנות, אופי ההגשה והעמידה בזמנים מיהו הזוכה המאושר בתואר "איירון שף".

על השחקן והמנחה טקאשי קאגה

אירון שף לא הייתה זוכה להצלחה המסחררת שלה זכתה אילולא המנחה התוסס והראוותני של מר טקאשי קאגה. בכל תוכנית מצטרפים אל קאגה, שני מבקרי אוכל ושני אורחים המדובבים את המהלכים השונים של השפים המתחרים ומתארים בדיוק מה הולך במטבח.

קאגה נולד בעיר קנאזווה ביפן באוקטובר שנת 1950. ניסיונו הראשון על הבמה היה בגיל שבע כשהצטרף למקהלה המקומית בעירו קנאזווה. בשנת 1972 הצטרף טקאשי לקבוצת התיאטרון היפנית ג'קידן שיקי. מבין כל תפקידיו כשחקן תפקידו כמנחה בתוכנית היפנית אירון שף העלתה אותו על המפה.

מתכון מנצח היישר מהתוכנית איירון שף

ולרגע לו ייחלנו כולנו, רגע האמת בו ייחשפו אחדים מן המתכונים המופלאים שהוצגו בתוכנית "איירון שף". שני המתכונים הנבחרים הם: עוף טרופיקלי בנוסח איירון שף ומוס פירות יער.

עוף טרופיקלי בנוסח איירון שף

המרכיבים הדרושים להכנת מנת עוף טרופיקלי:

ארבעה חצאים של חזה עוף (כולל העור), פלפל ומלח לפי הטעם, שום, שתי כוסות של רוטב אננס עם רום של איירון שף.

אופן הכנת העוף הטרופי קלי:

  • תחילה, יש לחמם את התנור ל – 190 מעלות צלזיוס.
  • שנית, יש להניח את נתחי חזה העוף בתוך תבנית בגודל של 13X9 ס"מ, כאשר העור של חזה העוף מונח כלפי מטה, אחר כך יש לכסות א התבנית ולהכניס אל התנור שחומם מראש למשך כחצי שעה.
  • שלישית, יש להוציא את התבנית מהתנור, להסיר את הכיסוי ולהפוך את נתחי חזה העוף ולשפוף רבע כוס של רוטב אננס ורום מעל לנתחים.
  • רביעית, יש לכסות את התבנית שוב ולהכניסה לתנור לעוד רבע שעה ובתיאבון!!.
  • אופן הגשה: ניתן לעטר עם חתיכות של אננס ולהגיש את חזה העוף בתוספת של אורז לבן.
  • *אופציונאלי - הוסיפו פלפל אדום, פפריקה ושום למרינדה טרם האפייה.

לתוצאות טובות יותר תנו לחזה העוף לשהות במרינדה לפחות למשך שעה בכדי שהטעמים והניחוחות יספגו היטב בעוף.

מתכון למוס פירות יער וקינמון

המרכיבים הדרושים להכנת המוס:

שישה חלמוני ביצה, חצי כוס סוכר, כוס של שמנת מתוקה, 2 כפיות של אבקת קינמון, ארבע חלבוני ביצה, רבע כוס סוכר, שתי כפיות של ליקר אמרטו, 1 וחצי כוסות של מיקס פירות יער (אוכמניות, פטל, דומדמניות, תותי יער ועוד), מיץ לימון מלימון אחד, לעיטור המוס יש להצטייד בחבילה של שוקולד מריר איכותי.

אופן הכנת המוס:

  • ראשית, ערבבו בתוך קערה עמוקה את חלמוני הביצה וכוס הסוכר עד אשר מתקבלת תערובת אחידה וצהבהבה מעל למחבת חם. העבירו את התערובת לתוך אמבטיית מי קרח, עד אשר התערובת מתקררת.
  • שנית, הקציפו את השמנת המתוקה וקפלו לתוכה את תערובת החלמונים, שצוננה במי קרח וערבבו עם הקינמון.
  • שלישית, בקערת ערבול נפרדת, הקציפו את חלבוני הביצה יחד עם ליקר האמרטו עד אשר התערובת נהיית אחידה וקפלו את הכל יחד עם השמנת המתוקה. שפכו את התערובת אל תוך תבנית אפייה קטנה והקפיאו את התערובת למשך ארבע שעות עד אשר התערובת הופכת למקפא.
  • רביעית, כאשר התערובת קופאת, עליכם להוסיף את מיקס פירות היער, את מיץ הלימון הטרי ואת רבע כוס הסוכר בתוך קערה קטנה.
  • לבסוף, יש לרסק באמצעות מזלג חלק מפירות היער.
  • אופן הגשה: הגישו את מקפא פירות הער בתוך כוסות שמפניה גבוהות ועטרו את המקפא עם שוקולד חם מריר.

לסיכום, התוכנית "איירון שף" היא אחת מתוכניות הבישול הפופולאריות בעולם הטלוויזיה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון