דירוג שפים ישראלים
דירוג שפים ישראלים

איילת אור

איילת אור, היא אחת השפיות המבטחות שיש לנו בנוף הקולינארי הישראלי, אשר הצליחה לכבוש את לב הסועדים הישראליים עם הרבה תשוקה, מקצועיות ואהבה לאוכל, בישול ואפיה.

על איילת אור

השפית איילת אור, נולדה בשנת 1978 וספגה מגיל קטן את ניחוחות המטבח המסורתי המרוקאי מאמה. את המוניטין המקצועי שלה החלה, איילת אור, לצבור בגיל 17 כאשר החלה לעבוד בבית קפה קטן ולאחר כחצי שנה ניהלה את המטבח, אחר כך עבדה במגוון חברות קייטרינג כגון: "דונה פלור" ו"צלע בר". לאחר שלמדה, באופן מקצועי את אומנות הבישול, בבית הספר הגבוה לבישול "תדמור", עבדה כחצי שנה בחנות ליישון בשרים, ואחר כך עבדה במשך שלוש שנים במסעדת לחם ארז עם פתיחת הסניף הראשון בהרצליה.

איילת אור השתתפה גם בכנס השפים הבינלאומי בהונג קונג, יחד עם השף ארז קומורובסקי. לאחר שלוש שנים ב"לחם ארז", החלה לשמש כשפית פרטית לאירועים וכיועצת קולינארית, ואף העבירה סדנאות בישול במועדון לקוחות בולטהאופ. בין השאר, איילת אור הייתה גם שותפה במסעדת קיזו שבהרצליה והיתה אחראית על הרכבת התפריט, ואף ייעצה למסעדות כגון: "יטבתה" ו"הרואה בקפה".

כיום, השפית איילת אור, היא הבעלים של מסעדת OM השוכנת בהוד השרון ושל קייטרינג אומנות הבישול יחד עם שותפה, המעצבת בר אום.

הפעם הראשונה שבה ידעה איילת אור כי היא רוצה להיות שפית

הפעם הראשונה, שבה ידעה השפית איילת אור על תשוקתה וחיבורה אל עולם הבישול והאפייה, היתה בגיל 16 כאשר החלה לעבוד בבית קפה ברעננה. לאחר כחצי שנה כבשה איילת אור, את מטבח בית הקפה והחלה לנהלו, או אז החליטה כי ייעודה בחיים הוא לבשל לאנשים.

מהו סגנון הבישול של השפית איילת אור?

איילת אור היא שפית מחוננת, המתמצאת בסגנונות בישול רבים, לרבות: סגנון מרוקאי, איטלקי, צרפתיף תאילנדי, סיני, ספרדי ועוד.

השכלה:

את השכלתה המקצועית רכשה השפית, איילת אור, באקדמיה לאומנות הבישול בישראל – "תדמור", שם רכשה את הכלים הבסיסיים במלאכת הבישול והאפייה.

מיילג' מקצועי...

  • מסעדות בבעלותה – איילת אור הינה הבעלים של מסעדת אום, השוכנת בהוד השרון וכן מחזיקה בעסק של קייטרינג המכונה "אומנות הבישול" אותו היא מנהלת יחד עם שותפתה, המעצבת אום בר.
  • תוכניות בכיכובה – השפית איילת אור, התארחה בתוכנית הטלוויזיה "השף הבריא" של ערוץ 10, ובפינת המתכונים של ערוץ האוכל. מעבר להשתתפותה של השפית איילת אור בתוכניות טלוויזיה שונות של בישול, היא גם ניהלה קהילת דיון על מתכונים ובישול באתר אסימון בשנת 2006.

מאכל אהוב?

אוכל של אימ, כמובן!. השפית איילת אור, גדלה בבית מרוקאי והתאהבה בעיקר במאפים המתוקים, שאמה הייתה מכינה לכבוד אירועי משפחה חשובים כגון: ימי הולדת וחגים. בין השאר היא זוכרת לטובה את העוגיות המרוקאיות המסורתיות שהיו דרך קבע בצנצנת העוגיות, שהכילה: עוגיות לריפת, לטרף, למרה, פסואלוס, לבזה, מספן ויויו. עוגיות, שכיום היא נוהגת להראות בתוכניות הטלוויזיה שבכיכובה.

מרכיב אהוב?

איילת מסרבת להסתפק במרכיב אהוב אחד, ומציינת שכל יום היא אוהבת להכין מטעמים ממרכיב שונה, ושהדבר תלוי כמובן בעונה ובמצב הרוח, אבל באופן כללי היא אוהבת לבשל עם מצרכים טריים ויפים.

מסעדה אהובה?

"המטבח של ריטה" מסעדת פועלים ביתית בסגנון מאכלים מרוקאיים, אוכל ביתי, פשוט ומצויין.

המלצה חמה מבית היוצר של איילת אור

המתכון הבא, הוא מתכון מצויין ממסעדת השף של איילת אור, הנקרא: פילה פרידה צרוב בתוספת ריזוטו, דלעת ושום אפוי.

החומרים הדרושים להכנת ארבע מנות של פילה פרידה, הם הבאים:

מאה גרם של דלעת מגורדת, שתי כוסות של ריזוטו, כף של רוזמרין קצוץ, מאה גרם של דלעת חלוטה וחתוכה לקוביות של שני סנטימטרים, עשר שיני שום רכות שנאפו בתנור עם מעט מלח ושמן זית, ארבע כפות של ציר ירקות חם, שש כפות חמאה, חופן של עלי בזיליקום, שתי כפות שמן זית, ארבע כפות פרמז'ן, כף של טרגון טרי קצוץ, מיץ מלימון טרי, שליש כוס של יין לבן, ארבעה פילטים של פרידה אדומה במשקל של 150 גרם נקיים וטריים, ארבע כפות של בצלי שאלוט קצוצים ומלח גס.

אופן ההכנה:

אופן הכנת הריזוטו:

  • לוקחים סיר גדול ומוסיפים לתוכו את הריזוטו בתוספת של מים קרים ומחכים עד אשר המים מגיעים לנקודת הרתיחה.
  • לאחר מכן, יש לסנן המים מן הריזוטו, ולשטח את הריזוטו על גבי מגש ולקררו.
  • כעת יש לקחת סיר קטן ולחמם בתוכו את שמן הזית, שתי כפות החמאה ולהוסיף לסירוגין את ציר הירקות ואת היין הלבן ולערבב לאורך כל הבישול, עד אשר הריזוטו סופג את הציר לתוכו.
  • כאשר הריזוטו רך ומוכן יש להוסיף לתוכו את קוביות הדלעת, את הבזיליקום, את החמאה, את השום האפוי ואת הפרמז'ן ולערבב היטב.

אופן הכנת הפרידה:

  • במקביל להכנת הריזוטו יש להכין את הפרידה, כאשר תחילה, יש לשים מעט שמן זית בתוך מחבת ולהניח את הפילטים של הפרידה כאשר נתח הפילה מונח על גבי המחבת עם צידו של העור, ולצרוב היטב על אש גבוהה במשך כשתי דקות.
  • אחר כך, יש לפזר על הדג את הטרגון הקצוץ, את מיץ הלימון הטרי ואת מלח הים.
  • לאחר מכן מניחים קובית חמאה על גבי כל פילה של פרידה ומכניסים לתוך תנור, המחומם לראש לטמפרטורה של 180 מעלות, למשך שמונה עד עשר דקות (הדבר תלוי בעוביו של הדג).

אופן הגשה:

יש לחלק את הריזוטו בצורה שווה לארבע מנות ולהניח במרכז כל צלחת, אחר כך מניחים את הפילטים על גבי הריזוטו ומגישים בליווי של פלח מלימון טרי. בתיאבון!.

לסיכום, השפית איילת אור היא אחת השפיות המצליחות והמעניינות בארץ, המשלבת תשוקה ומקצועיות רבה בבישוליה.

הבהרה

אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.

בחזרה לחלק העליון