תוכנית הבישול "שגב בא לבשל" היא הצלחה טלוויזיונית קולינארית, שסימנה את השף משה שגב כמולטיטאלנט אמיתי, המסוגל להפגין כישורים קולינאריים וכישורים של מראיין כאחד.
תוכנית הבישול "שגב בא לבשל", המשודרת ברשת בערוץ 2 בימי רביעי וחמישי בשעה 19:00, היא תוכנית בישול ססגונית, קצבית ומפתיעה בהנחייתו של השף המופלא משה שגב.
במהלך התוכנית יוצא השף שגב למסע ברחבי הארץ המפגיש אותו עם צוותי עבודה מרתקים ממקומות שונים בארץ, אשר פיתחו הוואי אוכל ייחודי בעקבות עבודתם המשותפת והרצופה.
תוכנית הבישול "שגב בא לבשל" הפכה לאחת מתוכניות הבישול הפופולאריות של "רשת", הכובשת את הצופים הן בבחינת רפרטואר המתכונים והן מבחינת החומר האנושי עימו נפגש השף שגב לאורך העונה, לרבות: צוותי מכבי האש, צוותי משטרה, צוותי מד"א, חיילים במילואים ובסדיר, אחים ואחיות אשר פנו למערכת התוכנית "שגב בא לבשל" וביקשו כי שגב ישדרג את השגרה הקולינארית של העובדים.
כל תוכנית בישול מצולמת בלוקיישן אחר, כאשר שגב משמש כשף הראשי המנצח על הארוחה מתחילתה ועד סופה (מנות ראשונות, מנות עיקריות וקינוחים) בעוד מספר מצומצם של עובדים נבחרים מצטרפים אל השף שגב ומסייעים לו בהכנת שלושת המנות המופלאות. ההוואי, האווירה, האוכל, הצבעים והססגוניות של האנשים השונים בשילוב עם הפן הקולינארי הם שהופכים את התוכנית מסתם תוכנית בישול לתוכנית בישול ייחודית, משעשעת ומעניינת.
השף הכוכב, משה שגב, נולד בשנת 1973 בירושלים וגדל בתל אביב ובראשון לציון וכבר בילדותו גילה סקרנות רבה לתחום הקולינארי כשהיה מתרוצץ בין הסירים של אימו שואל, מתחקר ומתנסה.
את עבודתו הראשונה בתחום קיבל לאחר הצבא כשהצטרף למטבח של מלון רויאל ביץ'. מאוחר יותר למד את אומנות הבישול בבית הספר הגבוה "תדמור" ואף למד אפייה באוסטרליה. כיום, השף משה שגב הוא מולטיטאלנט וכוכב תקשורתי המדלג בין תוכניות טלוויזיה כגון: "שגב בא לבשל" או "במטבח עם שגב" ובין שתי מסעדותיו המוצלחות: "שגב ארט" ו"שגב אקספרס" שהקים ברוב הדר ופאר קולינארי.
ולשלב שלו כולנו ציפינו: שלב המתכונים המנצחים של השף הדגול משה שגב, היישר מתוכנית הדגל: "שגב בא לבשל".
שני מתכונים מנצחים הם: מתכון בטטה מתקתק וסיגרים בנוסח מתוק.
מתכון בטטה מתקתק
המצרכים הדרושים להכנת הבטטות:
שלוש ביצים שלמות, שש מאות גרם של בטטה המגוררת באמצעות פומפייה, 150 גרם קמח לבן, שקית של אבקת אפיה, קורט פלפל טחון, 330 מיליליטר של שמנת לבישול 10% שומן, קורט של מלח שולחן, כוס של סוכר לבן, שמן תירס לטיגון, ריבה ושמנת חמוצה להגשה.
אופן הכנת הלביבות:
מתכון סיגרים מתוקים
המצרכים הדרושים להכנת 20 מנות של סיגרים מתוקים הם:
מאה גרם של חמאה מומסת, ארבעים רצועות של עלי פילו ברוחב של ארבע סנטימטר ואורך של עשרים סנטימטר וביצה טרופה.
למילוי הסיגרים דרושים המצרכים הבאים:
כוס של שקדים גרוסים, כוס של פיסטוקים גרוסים, כוס של אגוזי לוז, חצי כוס של של קרם תמרים, שתי כפות של קינמון טחון, חצי מיכל של שמנת לבישול 10% שומן, ליטר של שמן לטיגון עמוק או לחילופין תנור טורבו שחומם למשך חצי שעה, כפית של קליפת תפוז, שלוש כפות של אבקת סוכר ומסננת.
אופן הכנת הסיגרים:
לסיכום, אין ספק כי תוכנית הבישול "שגב בא לבשל" אכן מסמלת את אישיותו הקולינארית המרתקת של השף משה שגב, שמצליח מדי תוכנית לכבוש את לב הקהל תוך הפגנת יצירתיות, חמימות ופשטות. כי כולם יודעים, שכאשר "שגב בא לבשל" צפויה להם סעודת מלכים.
אנו משתדלים מאד לשמור על המידע באתר מעודכן עד כמה שניתן, אך יתכן כי יופיע מידע שגוי באתר. על הקורא לפנות אל המסעדות או השפים עצמם בכדי לקבל את המידע המעודכן ביותר אודותיהם. אין בעלי האתר והמחברים נושאים בכל אחריות מסוג כלשהו לכל נזק שנגרם בעקבות שימוש במידע המופיע באתר.